- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azt várják Trumptól, hogy leállítja a Google feldarabolását
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- SkyShowtime
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- DIGI internet
- DIGI kábel TV
Aktív témák
-
tomp
félisten
hehe.
Tegnap jött egy szép nagy upc boríték. Benne egy boríték, hogy a digital Gold lista ára kerek 7000Ft.
Az oldalukon meg 7290 Ft szerepel. Akkor most mivan?Tudom, hogy ide tartozik, de mégis ez jobban megy.
[ Szerkesztve ]
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Egy egyszerű kérdésem lenne. Régebben adsl-nél ha letöltöttem valamit akkor mindig tudtam mikor fog lejönni, mert pontos volt a letöltésvisszajelző. Na de itt kábeles netnél sose tudom meg mert félnél jár a letöltés és következő pillantban le is jött. Miért van ez és hogy lehet megszüntetni? Lehet érteni?
-
Laybee
őstag
Nem nem, linuxxal is ugyanez a helyzet. Nincs leterhelve semmi, csak egyszerűen a programok képtelenek megbecsülni az átlagsebességet és ebből az időt. Cfos-t nézem, nem állandó sebességgel jön a cucc, de ha én mérem az időt, akkor megvan a sebesség. Csak ezt hogy miér tnem tudják maguk belőni...
-
AtHoS
nagyúr
válasz Laybee #10912 üzenetére
Esetleg cfos helyett nem ártana cfosspeed-et használni, mivel az lenne kábeles nethez jó.
Egy kapcsolat kalibrálása meg nem ártana neki.Viszont mivel Ubuntu alatt is megvan a jelenség, így azt tudom csak írni tapasztalat hiányában, hogy fogalmam nincs mi a fene lehet nálad.
Ha letöltésvezérlőt használsz pl. FDM akkor is ugyanez a jelenség?
Nekem 4Mbit-es a netem, előtte 2Mbit volt, de nem tapasztaltam ilyet.
read-only mode on the forum
-
Laybee
őstag
Igen cfos speed amit használok, be is van kalibrálva. Pl most töltök rapidsharről egy 100megát, pár bit/s 10 másodpercig aztán felmegy 130kb/s-re 3másodpercre, aztán vissza. Vagy csak ennyit lát a hálózatfigyelő, közben végig 130-al tölt. Na mindegy, csak kíváncsi voltam másnál is van ilyen.
-
ANT
addikt
válasz Laybee #10914 üzenetére
Ha ez csak a rapidshare-rel fordul elő, az szvsz "normális jelenség". Ők folyton váltogatják a stratégiákat, amivel a free júzereket kiszolgálják. Most ez a menő, amit te leírtál. A másik variáció - egyenletesebb, de kisebb sebesség (kb 50-60kB/s). Kb. ezt a kettőt váltogatják időről időre.
Húsvétkor volt náluk heppi meg szánsájn, nálam 10Mbps megvolt pár napig folyamatosan. De talán ez ritkább nálunk, mint a teljes napfogyi!
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Gabifapeti
csendes tag
Sziasztok! Fiber Power 120. Nálam ennyit megy:
Torrent korlátozás egyelőre nincs remélhetőleg nem is lesz...
[ Szerkesztve ]
-
nullpoint
őstag
Torrent korlátozás nálam sincs, mindössze annyi hogy amikor bekapcsolom utorrentet gyakran rövid időn belül elmegy a net. Beszéltem már ügyfélszolgálattal azt monmdták hát ők nem korlátozzák le, ne persze.... Én elfogadom ha lekorlátozzák csak mondják meg mennyivel mehet a torrent, de ne kapcsolják le a netem ha torrentezek, ez gusztustalan.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
legenda
válasz nullpoint #10920 üzenetére
de akkor már azt is nevezhetjük gusztustalannak, hogy esetlegesen te ok és/vagy bizonyíték nélkül gyanúsítod meg a neted lekapcsolásával a szolgáltatót...
szerintem olvass vissza ezen részlegben! a szolgáltató nem korlátoz, hanem priorizál!
a netedet biztosan nem kapcsolják le, a hiba vélhetően nálad lesz; szoftveres jellegű, beállítás, ilyesmi...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz voga34 #10923 üzenetére
ha a rapidshare - free user módról beszélünk, akkor azon nem kell csodálkozni, free módban mindig variálnak valamit + adott terhelés felett amúgy is korlátozzák free módban a letöltési sebességet, szóval nem hiszem, hogy a netes szolgáltatónak ebben a formában köze lenne hozzá, sőt...
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
tomp
félisten
-
Trak
addikt
Ehhez a társasházi kedvezményhez mi kell? A közös képviselő tudja csak intézni? Mert ahhoz valószínűleg kellene lakógyűlés, ami pedig nagyon macerás...
Vagy elég ha én bemondom, hogy nézzék meg, hogy a házból nincs-e elég előfizető?Gondolom az előbbi...
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
tomp
félisten
Már eléggé enyhe lett ez a Társasházi akció.
Hívd fel őket és kérdezd meg, hogy hogyan lehetne a házban ilyen.
Ma már a közösképviselői szerződés, csak duma. Nálunk nincs semmiféle megállapodás, mégis van ilyen akció. Jött egy fószer a upc-től és mindenkinek felhozta ezt. Mindenki elfogadta.
Sőt ha nagyon kevés upc ügyfél van már csak a házban(a többiek leléptek egy másikhoz) akkor is felhozzák ezt az akciót.Szval telefon. Mond meg, hogy minden áron akarod ezt a kedvezményt.
-
-
Trak
addikt
Beszéltem az ügyfélszolgálattal, sajna ebből most nem lesz társasházi kedvezmény...
Nálunk jelenleg nincs, azt mondták, hogy a közös képviselőnek kellene összeszednie a házban, hogy kinek van, és ha megvan az 50%, akkor mindenkivel aláiratni, azzal bemenni a UPC-hez, és utána lehetne...
Na mivel szinte egyik lakót sem ismerem, a ház jó része nyugdíjas, a közös képviselőt is csak párszot láttam, ezért ez esélytelen... kénytelen leszek megvárni a szeptemberi egyéni akciókat.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
tomp
félisten
2éve jött a városba a upc. Így ha azt vesszük, akkor pont a 2éves(régebben szinte mindenki ilyet kötött, mert ócsó volt) hűség lejárta előtt keresett fel mindenkit. A mindenki az szó szerint mindenkit. Több mint a fél városban van társasházi akció Sőt a város több pontján plakáton hirdetik ezt az akciót
Bár lehet, hogy a 2 erős helyi szolgáltató miatt csinálta ezt itt a upc. -
Keksz
senior tag
-
szab.tam
nagyúr
újra hajháló mindenkinek!
enyhén off, de torrent kliens topic vagy nincs, vagy halott...
halite-ban lehet-e a peerek közül manuálisan letiltani azokat, amiket akarok. fontos okai vannak, amiért erre szükségem lenne, de ezt túl hosszú lenne itt kifejtennem.
van a menüben a biztonság alatt egy ip szűrés engedélyezés, de az nagyon nem tudom, mit és hogyan csinál...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Draken
őstag
tisztelt fórumozók
egy olyan jellegű kérdésem lenne, hogy most szeretnék váltani 60 vagy 120as netre, ehhez le kellene cserélni a jelenlegi lynksys wrt54gl routert.
ha esetleg 120asra esne a választás az asztali gép ezzel a routerrel meg tudná kapni a max sebességet? ha a notebook nem kapná meg a maxot az nem nagy gond (persze ahhoz is lenne véve valami jó vevő) -
hdf
tag
Sziasztok!
Jelenleg t-online internetünk van, de váltanánk upc-re. A Chello Silver jönne szóba. Három gépet használunk, kettő asztali, egy pedig laptop. Lynksys wrt54gl routerrel osztjuk a netet. A upc netet szintén gond nélkül meg lehet osztani ezzel a routerrel?? A sebességet nem csökkenti ez a típus?
(Bocs, ha már volt szó róla a fórumban.)
Köszi előre is a választ! -
Hebry
senior tag
Sziasztok
Arra a kérdésre keresem a választ, hogy hogyan lehet a UPC-s netet routerral megosztani, azaz mi a gond abban az esetben, ha a dhcp-t beállítottam, mac címet klónoztam, de csak a UPC oldal jön fel, hogy ellenőrizzem a regisztrált eszköz mac címét.
Ha visszadugom a modemba, akkor működik.
Modem D-Link DIR 635.
Új mac címet csak exploderben lehet megadni, vagy firefoxban is, mert firefoxban nem fogadja el a jelszót, azaz mindíg újra kérdezi.Hol rontottam el.
Valaki mondja már el lépésről lépésre, mert láma lettem...
Előre is köszönöm.
-
SlaveDealer
tag
Hello! Kb 20perce kötötték be a 120/10-es szolgáltatást!
De "csak" ennyit megy :
Ez normális ilyen friss kapcsolatnál?
-
Trak
addikt
válasz SlaveDealer #10947 üzenetére
Routered van?
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
senior tag
válasz SlaveDealer #10947 üzenetére
Ha csak 100 mbites a routered/hálókártyád akkor igen...
Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / RTX 2060 12GB / 32 GB DDR4 / 240GB SSD+1TB HDD
- Apple iMac - 22" 4K Retina (2019) DCI-P3 i3-8100, 8 GB / 256 SSD, RADEON 555X 2GB // +SZLA +GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X220 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I DP I CAM I W10 I Gari!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5G I 8GB I 512SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest