- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azt várják Trumptól, hogy leállítja a Google feldarabolását
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- SkyShowtime
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- DIGI internet
- DIGI kábel TV
Aktív témák
-
juliabrilke
veterán
Más is tapasztalt olyat, hogy csökkent a feltöltési sebessége? 3MBitről 2-re leesett nekem.
-
pd
tag
válasz juliabrilke #10751 üzenetére
Hát, nálam 1 Mbit, de az stabilan.
Szintén Fehérvár. -
syler
aktív tag
Szia. De ha most ott megadok új fizikai címet akkor, ugyan az lesz a helyzet csak fordítva nem? Akkor meg a barátnőm gépét kell majd bekapcsolni, ha a tesója netezni akar? Itt az lenne a lényeg, hogy a két gépet egymástól függetlenül is lehessen használni. Vagy ha megadok egy új fizikai címet, attól még a régi is megmarad és tud üzemelni a két gép függetlenül egymástól?
Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!
-
pd
tag
A lényeg, hogy kell neked egy router. Ha az elosztó, amit említettél, hogy vettél, az az, akkor nincs probléma.
A következőképp kell kinéznie a dolognak: Jön a kábel be a lakásba, és bele a modembe. A modemből egy kábelnek mennie kell a routerbe. A routerből pedig egy-egy kábelnek a két gépbe. Ha ez eddig megvan, már fél siker.
Eztán a routert kell beállítanod. Az a típusától függ, hogy hogy éred el (192.168.x.x. formátum), kellett hogy kapj hozzá leírást. Ha megvan a beállítási oldal, akkor ott egy olyat kell megtalálnod, hogy MAC adress clone (MAC cím másolása). Ha a beállítást arról a gépről végzed, ahol eddig működött a net, akkor csak megnyomod, hogy clone your pc's mac address (saját MAC cím másolása), ha van ilyen lehetőség. Ha nincs, akkor nyiss meg egy parancssort (start menü - kellékek), és írd be, hogy ipconfig /all ! A fizikai cím az, ami innen neked kell, azt kell oda beírni, hogy ezt tükrözze kifele a router. És kész is.
Úgy kell felfogni a dolgot, hogy a upc fele a router olyan lesz, mintha csak az az egy számítógép lenne rákötve a netre, ami eddig, de nálatok szépen kettéosztja a netet, és így mindenki boldog.
[ Szerkesztve ]
-
student
őstag
van a haveromnak egy tv start csomi 1790-ér . 1611-nek irja a upc.hu
net bronze csomi 5000-ér. nem értem
ez miért kerül 5k-ba mikor a honlapon 4k hűség nélkül? de ha csak net lenne akkor is csak 4,5k-t kéne fizetnie.[ Szerkesztve ]
-
HXY
addikt
A 120 megás csomagnál is marad a 300 GB adatkorlát?
Gondolom nem, mert pár óra alatt le lehetne tudni egész hónapra...De a többi csomagnál is felemelhetnék a limitet mondjuk 3 TB-ra.
-
Uthenger
aktív tag
válasz student #10757 üzenetére
Azért, mert azok az új bekötésekre vonatkoznak...
Neked visszamenőleg nem csökkentik és nem is emelik az árakat, csak ha kéred, és beleférsz az akciójukba, különben a bekötéskori akciójukban szereplő árakat fizeted.[ Szerkesztve ]
Fekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
ACE-
addikt
Na, ma kezdték el szerelni a kábeleket a lépcsőházban, innen még vajon mennyi idő, mire rendelni lehet? UPC kötelék megszüntetésére van valami ötletetek? Működik hogy magasabb csomagba váltás, majd másnap lemondás?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
BalaNce87
addikt
Arra mi a lehet a magyarázat, hogy néha egyszerűen magától szakad a net. Mikor ránézek a modemre nem világít a cable nevű led és csak egy modem restart után műkszik újra.
Mostanában kezdte ezt csinálni, haldoklik a modemem?
Lemértem a pingemet 433ms plusz 0.69 mbit download és 0.02 mbit upload... mi a faszom?[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz BalaNce87 #10764 üzenetére
Nem a gépedben a hiba.
Modem vagy modem tápjának a hibája lesz.
A Cable led világít ha a kábelen sikerült felcsatlakozni a központba. Villog ha megvana letöltés irány, de nem sikerül "szinkrinba hozni" a feltöltés irányt. Teljesen sötét, ha a letöltés irány sincs meg. -
Dexar007
veterán
Itt valami nincs rendben... 25/3 amúgy....
Give me your cum,bull!
-
Finwe
őstag
Hali!
Ha upc modemet átviszem másik helyre és rányomom a szintén upc kábelt akkor menni fog a net?
Finwe
-{PoH}- Patriots of Hungary
-
den80
tag
sziasztok
itt egy séma durván hogy néz ki a kábelezés nálunk upc
a tv egyik szobában van
a pc a másikban, most ahol a pc van, oda holnap veszek egy tv-t
hova rakjam az elosztót, hogy ne legyen probléma.
pc-ben tuner kari van, ott tökéletes a kép, a net is úgy jön amire elő van fizetvevagy cseréljem ki 3as elosztóra ?
[link]köszi
volt, van, lesz
-
legenda
-
jerry311
nagyúr
Érdekes séma. Ha hármas osztót vezsel az kb ugyanaz mint két kettes. Hármas osztón lesz 1 láb ami 3.5 dB csillapítású és két 7 dB-s. Gyakorlatilag 2 kettes osztó egy házba szerelve. Persze ha jó minőségű, akkor jobb lehet, mint 2 kettes osztó.
Legjobb az, ha az első kettes osztónál válik szét modemes és TV-s ágra. Ha ez nem megy, akkor úgy mint a tied, csak minden TV-s becsatlakozásnál legyen egy visszirány szűrő.
-
bnss
veterán
A sávszélesség nálam sem teljes, ez nem lenne probléma, csak ne szakadozna a hozzáférés. Router, modem restart megvolt, vezetékesét is megnéztem. Remélem elkerülhetem a "kiváló" üfsz-ot.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
BalaNce87
addikt
-
Laraxior
titán
válasz BalaNce87 #10785 üzenetére
engem a feltöltés is érdekelne, mert az megállt 3nál az pedig kevéske
jah és főleg az ára... havi egy huszas"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
jerry311
nagyúr
válasz Laraxior #10786 üzenetére
120/10. Itt van és működik.
120 helyett 27-et fogsz látni a képen, valamiért nem akar 30 Mbps fölé menni ha csak 100 Mbps hálózati kártyára csatlakozik a modem. Gigabiten 68 Mbps volt a maximum amit mértem speedtesten, egyébként hozza a 80-90 Mbps-t több szálon, csak hát nincs gigabites routerem.[ Szerkesztve ]
-
pd
tag
Ennél a forgalommérésnél (ami nem haladhatja meg az átlag 300 GB-ot) a forgalom alatt mit ért a upc? Csak a letöltést, vagy a le-és feltöltést? Mert forgalom nekem logikusan a kettő együtt, viszont a tegnapit direkt megnéztem, és a kettő együtt több lenne, mit amit nekem odaírtak. Most akkor hogy van ez?
-
wwhy
veterán
Ma volt egy ügynök nálam (társasház): júl. 1-től 60/6-os netet akart rámtukmálni. Többször olvastam, h a UPC lassítja a torrentes forgalmat; mi az igazság? Most az 5/5-ös netemet 100%-ban arra tudom fordítani, amire akarom
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
pd
tag
válasz jerry311 #10793 üzenetére
Köszönöm, én is így emlékeztem, csak akkor nem értem, miért kevesebb, mint amit én mértem. Na mindegy.
Meg is találtam. ÁSZF 2. sz melléklet. "Az internet felé vagy felől irányuló forgalomnak számít minden forgalom, amely a kábel modem ethernet és/vagy USB portján keresztül halad át."
[ Szerkesztve ]
-
pd
tag
Hajjaj, le ne cseréld! Semmire nem mész a 60-as letöltési sebességgel a 300 GB-os havi korlát miatt. Ha ami van, nem sokkal drágább, mindenképp tartsd meg!
Ja, és igen, lassítja, ki lehet valamiképp játszani, de ha az 5/5 teljesen korlátozásmentes, jobb az.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
wwhy: Lassítja, de ha megfelelő helyen laksz, akkor ki lehet kerülni
Fiber Power 60 - 14.000Ft garantált sávszél: 20/3Mbit
Fiber Power 120 - 16.000Ft garantált sávszél: 30/4Mbit
ÁFA benne van a díjban, és ez csak listaár!
60-nak 6Mbit az up, a 120-nak meg 10Mbit.
Aktív témák
- Spórolós topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Hardcore café
- EAFC 25
- Február végén debütál a Yu-Gi-Oh! EARLY DAYS COLLECTION (PC, Switch)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- Assetto Corsa Competizione
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / RTX 2060 12GB / 32 GB DDR4 / 240GB SSD+1TB HDD
- Apple iMac - 22" 4K Retina (2019) DCI-P3 i3-8100, 8 GB / 256 SSD, RADEON 555X 2GB // +SZLA +GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X220 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I DP I CAM I W10 I Gari!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5G I 8GB I 512SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest