Új hozzászólás Aktív témák

  • Krynn

    csendes tag

    válasz deedee #1925 üzenetére

    Hello!

    Gratu a vizsgához, és hogy nem volt semmi komolyabb gondod. Mert hogy azért problémák mégis akadtak, mint meséled.
    A fő gond nekem az (és erről valószínűleg nem te tehetsz), hogy nem úgy jöttél haza, hogy " Úr Isten, mikor merülhetek újra!?" főleg, hogy tengerben voltál, ahol még ha a végig a feladatokra koncentrálsz, akkor is akad látnivaló, míg egy tóban nem biztos.
    Én sem vagyok így a leírtak alapján megelégedve az oktatóddal. Mert ugye azért nem hiába van az owd-nek az a 18m meghatározva. Írtad, hogy egy oktatóra két nulla km-es búvár jutott és 10 merüléses. Kérdem én, mit csinál akkor, ha pont egy időben te aki ép 32-33m vagy lányos zavarodban a véletlen nem levegőt fújasz a mellénybe hanem leengeded, és elkezdesz még sűlyedni, a másik kezdő meg épp egy nagyobb és kicsit bentartott levegő miatt emelkedni, és nem találja az inflátort vagy a váll -seggszelepet. Akkor mit csinál? Mert 30-ról föllszállni se élmény, ill. lemenni 40-re se biztos hogy jó az-5-6 merülésen. A haladókra azért ne számíts, mert ők nem fogják tudni, hogy éppen egy kezdő sűlyed ott tervezetlenül, vagy valaki konkrét céllal. Szerintem. Ha egyálltalán felfigyelnek rád, mert ugye a maszkban kb. csak előre látsz.
    Valamint, ha az oktatód megfog, hogy ne lebegj föl 8-10 méterről, akkor lehet nem fájdul meg a füled, és egy negatív élménnyel kevesebb ér, és akkor már nem biztos, hogy ilyen hezitálva jössz haza a továbbiakat illetően.

    Mi Dorogon voltunk szombaton, de most valami nagyon rossz volt a látótávolság (0,5-1,5), pedig ez volt az első hét, hogy nem borús esős időben voltunk. Igaz, hogy rajtunk kívűl volt kint vagy 20 búvár akik kavarták rendesen, de alapból mintha valami sok apró fekete valami lett volna a vízben. Az egyetlen jó dolog, az egy méter fölött lévő harcsa amelyik beúszott a múzeumba (dorogon van egy víz alatti búvármúzeum rácos ketrec mögött) és nem igazán mozdult onnan, lehetett nyugodtan nézegetni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák