Aktív témák

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz azigazforest #2097 üzenetére

    Akkor most paraszti ésszel,de követve Forest:
    Ha valóban tovább esik,akkor TELJESEN mindegy, hogy hol szállt be és most a mínuszai milyen mártéküek, ha csak két forinttal is olcsóban tud majd visszaszállni a részvényportfóliókba.akkor azzal a két forinttal emelt egységszáma lesz.
    Pl: négy éven át fektetsz be pénzt(100 forintot) és az egységeket vásárolsz,tegyük föl,hogy 1 forintos átlagáron kapod meg,így van 400 egységed,de egy válság miatt az egységeid csak az 50%-át érik,így most az aktuális értéked 200HUF. (az egységeid száma ettől még 400 maradt)
    Jőn egy negatív korrekció: ha nem helyez át,akkor a 400 egység ugyanúgy megmarad,de lehet,hogy csak 100HUF-ot fog érni a korrekció mély pontján(azaz,abban az esteben ha 0,25 HUF egységenkénti ár lesz),majd,ha újra 0.5HUF-ra fölmászik az index,akkor a mostani 200 forintot.
    Mi van ha áthelyezel és valóban esik? A mostani 200 forintodat megörződ és tegyük föl,hogy sikerül 0,25HUF egységenkébnti ár körül visszavásárolnod,így rögvest az esés előtti 400 egységedből 800 lesz,Az index mászik fölfelé és 0,5-ős szinten.ebben a pillanatban már meg is van az eredetileg befektetett 400 HUF-os aktuális értéked,amit ugye,anno 1HUF-os átlagáron sikerült megvenned. Hogy mi történik a vázolt példa alapján, ha az index eléri az 1HUF-os egységárat,azt kalkuláld Te ki,Csaba:-))
    Lehet csak 20-50%.ot is áthelyezni,
    Ennek a tranzakciónak csak egyedüli kérdése,hogy valóban tovább esik-e??!!

    Áthelyezéssel kapcsolatban: elnézést,de a technikai kivitelezését már kéne tudnod,hisz hónapok óta intenzíven foglalkozol a biztosításoddal...
    A generálinál és avivánál elég egy kérelmet gépelni/az aviva a kézit is elfogadta):alulírott XY,szerződésszám,kérem,h a B-ricch részvényportfólióm x %-át pénzpiaci alapba helyezzék át,100%-os megosztásban.Köszönettel:XY és kézcsők:-)
    A fax számot meg kérdezd meg uniaájéktól.

Aktív témák