- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Newlachka
őstag
válasz CharlieDrop #40466 üzenetére
hol mi?
nekem 7,5-9 között jár a 318i
99/10. M43B19 118LE Touring.
Pedig nem racingolunk vele.(mert nem lehet)(#40487) Xero: Egyik kollégám most vett E36 316i kombit kemény 280 ezerért.
Kíváncsi leszek a szervizköltségeire. -
Newlachka
őstag
nekem is meglett a felni... style 95 jön az E46-os kombimra
-
Newlachka
őstag
peremezéssel lehet nyerni kb 15mm-t?
úgy hogy ne pattogjon le a festék végig?
1
2
3
4
225/45/R17 van fent, de darálja a szélét.
205/45/R17 menne fel,de ha már lakatolunk lassan akkor peremezném is.
Mik a tapasztalatok?
Ugye felni ET20...E46 ET-je minimum 35 lenne.
De brutálisat mutat vele,kép nem teljesen adja vissza :/ -
Newlachka
őstag
válasz CharlieDrop #41120 üzenetére
én még ezt a felnit nem találtam ET 35+ al..
Mivel 5-ös felnije. Konkáv felni meg vagy Rondell 0021 300+ vagy 0058 200+ vagy vossen 150+ -
Newlachka
őstag
-
Newlachka
őstag
válasz ludsimon #41341 üzenetére
vegyél szépen egy e46-ot karosszériánál figyelj,hogy az ajtók alja ne legyen rozsdás,emelési pontok se, hátsó ív se, ha még is akkor az 100% hogy küszöbbel kell cserélni/fényezni, ez 200ból megvan.
Mivel élményautó kell minimum 2,2B 170le+, Itt leírják neked melyik motorosat veheted meg,melyiket nem.
Minden autóból lehet sz@rt kifogni. Nekem 1,9B M43, csak azt bántam meg,hogy kis motorost vettem.
egy 2,5 azért jobban gyorsul.Karosszériáztatnom kell,mert 18 éves, jövőre féket is cserélnem kell, meg ugye jó magyar utak miatt futóművet is.
Nincs olyan hogy hibátlan autó,és nincs olyan amire nem kell költeni. Persze a magyar olyat akar...
9 hónapja van meg, egy olajcsere, egy szíjj+görgő csere, ablaktörlő lapátok, hátsó ajtó nyitó csere eddig 110k
Ami kell még:
küszöbök+hátsó ív 200e
lassan olajcsere 40e(összes szűrővel)
váltóolaj csere ??
hátsó szélvédő csere,mert rozsdál benne a fűtőszál 20e+ üveg nyitó mikrokapcsoló 8e
futómű 100e(állítható)
fékek fogalmam sincs mennyi lesz
meg még ki tudja mi jön közbe.
ha csak ezeket összeadod már beletettem majd 350-et -
Newlachka
őstag
válasz FIREBLADE78 #41371 üzenetére
meg a mastercard
-
Newlachka
őstag
nekem a kedvencem,amivel most az elmúlt 2 napba találkoztunk,hogy várostáblát elhagyva 50-el zötyögünk tovább....és amikor a seggébe mész és "kényszeríted",hogy elérje a 90/110-es tempót akkor még neki nem tetszik.
Ha előznéd akkor szúrja persze.
Ilyenkor bánom,hogy csak az a 118 ló maradékja van az autóba... -
Newlachka
őstag
mi is.. de a következő bmw-nk 200-250ló lesz,és nem kell majd vissza kettőt játszani
mondjuk tegnap azért 5 személlyel állva hagytunk pár erősebb kocsit....
sokan meglepődnek miután kipróbálták a kombim,hogy azért teljesítménybe "gyenge" de 3000 felett szépen él,és szépen is lép, vállalható fogyasztással.(8,2-8,5 17-es felnivel)
upd: Télre 16 205/55(michelin Alpin A4 dot1913) volt felrakva fogyasztás 9,2-9,5 körül
nyárra 17 225/45 (kormoran dot 04/18) van felrakva,és csökkent bő egy literrel a fogyasztás,de én mindenhol azt olvastam,hogy nagyobb felni +fél liter. Itt nagyobb felni+szélesebb gumi és csökkentem majd egy litert.
Why?
Tudom télen a fűtés is rátesz,de nem számítottam fogyasztás csökkenésre.Rendesen irigylem itt azokat azokat akinek 150-250 ló a vas....
[ Szerkesztve ]
-
Newlachka
őstag
mivel nekem párom, kevés km tapasztalattal vezet(kb 6000km) így nagyon nehéz arra rábírni,hogy közelebb menjen vagy kidugja az orrát,hogy jelezze,hogy itt vagyunk és haladnánk sokkal tempósabban mint amit az elől lévő enged(itt kiemelem,hogy csak az engedélyezett sebességgel szeretnénk haladni!) viszont én meg megtanultam hivatásosok mellett,hogy ha a szabály engedi akkor menni kell, mert simán megesznek...
az meg,hogy valaki 90-es korlátnál 50-el megy na az dühítő... -
Newlachka
őstag
válasz H.Ezredes #41717 üzenetére
hát egyik haverom így járt..
mesélem neki,hogy két talpast kell cserélni,de ha már szétszedik akkor felújíttatom az egész futóművet..
a szokásos ívet kapom folyamatosan mert,hogy BMW-m van és hogy mennyibe kerül ez stb stb stb...
2 napja volt műszakin az olasz "csodája"(punto) és benyögték neki,hogy talpast kell cserélnie mert "kula" mindkettő. -
Newlachka
őstag
lehetséges az,hogy 99/10.ik havi e46-omba van obd2 meg a motortérben körcsati is?
Sehogy sem tudunk OBD2-N kommunikálni a kocsival,olaj nullázást sem tudok abszolválni.
Hol keressem a motortérben a körcsatit?
Köszi -
Newlachka
őstag
válasz MPowerPH #41822 üzenetére
nem tervezem gumit venni a következő 3 évben.Friss kormorant vettem.
Ezt is csak azért,mert tapasztalatlan vagyok,és valami középmezőnyös gumival beérem.
Tényleg ez a 118LE -5-10% ami elöregedett belőle, nem igényli azt,hogy olyan teljesítményű gumit vegyek ami race/pro.
Végig olvastam 4-5 tesztet,meg márka besorolást, ugye a kormoran az michein low budget termék, amire azt írták,hogy 3-5 éves technikát vonultat fel a középső szegmensben.Nekem ez jó.
HA egyszer oda jutok,hogy egy 3-4-500 le-s gépszörnyem lehet, akkor nem fogok a gumin "spórolni". De ez nem ma leszEzredes: Lassan hidrotőke csere lesz a kocsin,te szoktál használni valami motor mosó adalékot, vagy valami ilyesmit csere előtt?Vagy kell valamit önteni az olajhoz mondjuk csere előtt 1 hónappal(1000km-rel)?Vagy lehet ideiglenesen valahogy csöndesíteni a tőkéken?Hidegindításkor kopog míg üzem meleg nem lesz.Még 4500km-re van az olajcsere ami nekem kb 3 hónap...M43b19
Hány tőkém van?
Mekkora meló a csere?És kb ktsg?
köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Newlachka
őstag
válasz MPowerPH #41827 üzenetére
az a baj,hogy nekem is castrolt raktak bele tavaly, és még olcsó sem volt, erre úgy kopog hidegen,mint egy rossz e190-es merci...
És ugye itt jön az,hogy vagy átk*rtak az olajjal,és hordós ment bele, vagy új olaj ment,de újrahasznosított, vagy tényleg hidrotőkések vagyunk.
Amúgy olajnak színe állaga jó, nincs megégve 5000km után nem fekete szép "aranyos" színe van.
Azért kellene valamit kipróbálnom,hogy ne potyára költsem el ezt a pénzt ha csak az olajcsere is elég lenne.
Úgyis minden maradék pénzt elvisz a lakatolás,fényezés.
HA 8 tőkém van akkor INA tőke 3200/db meg 10k egy szelepfedél tömítés,meg 20ból megvan az olajcsere kb.
Ez így kb 70 lesz.
HA meg egy másik olaj megoldaná a problémám akkor meglenne 20-ból.
ne értsétek félre beleöntöm a pénzt amennyit kell,de mire a két első ívet cserélem,2 küszöb, 2 hátsó ív hólyagzik, Touring szval hátsó ajtó is javítást igényel.Mire ezt lakatolják,fényezik lesz vagy 2 kiló.
Xado-t kérdezgetem,de én nem bízok az ilyen csodaszerekbe... -
Newlachka
őstag
válasz MPowerPH #41932 üzenetére
nekem meg 3 napja volt ózonos tisztítás.
Nem bíztam benne,de úgy voltam vele azt a 7000-t megéri az a félóra.
Új szaga van a kocsinak
Az volt a legzavaróbb baj vele,hogy Jürgen vagy Jürgenné dohányzott benne, és a napon állás után amikor kinyitottam az ajtót megcsapott az a meleg dohány szag. -
Newlachka
őstag
válasz molnarpeter #41992 üzenetére
nekem van a kocsiban egy üvegtörő.. persze úgyis kint kellene ha nem tudok bejutni,de jó ha van, ahogy a poroltó,5 mellény,meg ilyen apróságok a pótkerék helyén.
(komplett csavarhúzó készlet, fogó,vágó eszköz,izzó készlet,egy szilikonos lehúzó,egy jégkaparó) meg miegymás
de ezek manapság már alap dolgok.[ Szerkesztve ]
-
Newlachka
őstag
válasz CharlieDrop #42190 üzenetére
neee downsizinget ne...
-
Newlachka
őstag
válasz MPowerPH #42412 üzenetére
sajnos nagyon sok felé vagyunk...
Augusztusi Soltvadkert? Bár biztos,hogy nem bírok elmenni,de a többieknek jó lehet.
ÉS a legjobb,hogy egy 320i cabrio a nyeremény
két hónapja volt a Hatvani találkozó,azt is emlegettem, hisz pest alja(60km) de nem sokan voltunk Bimmeresek.
Mondjuk a feketelistások voltak páran.[ Szerkesztve ]
-
Newlachka
őstag
válasz CharlieDrop #42419 üzenetére
nem nem a most júniusban tartott zenei fesztiválról van szó
15.ike engem is érdekelne ha nem kell 2-300km felett menni a célhoz[ Szerkesztve ]
-
Newlachka
őstag
válasz adrian14 #42428 üzenetére
mikori évjárat?ha m43 van benne(105LE), akkor olajra,vízre kell figyelni
amúgy ajtók alja rohadós(belülről), ívek, futómű nagyon kényes,nem szereti a magyar utakat.
klíma menjen,mert egy új klímakompresszor 100-120k.
vételár+50% legyen zsebbe és akkor nem lehet baj.[ Szerkesztve ]
-
Newlachka
őstag
válasz Atomgeszi #42430 üzenetére
így elsőre 800 környéke.
Eleje törött volt?Vagy index búra cserélve lett?Vagy a hátulja volt törött,és azért lett lámpa cserélve?
Amúgy m43b19-ek sajnos kezdenek elértéktelenedni,mert mindenki 6 hengerest akar.
Ha téli nyári gumival adod,meg kitakarítod, hibakódmentes,és nincs nagy baja(azokon a rohadásokon kívül) akkor 900 is lehet.
Ami emelné az árát:sportülések,ülésfűtés,alcantara belső,adrian14:hol van az a környék nálatok?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest