- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Facebook és Messenger
- Google Drive
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyborg
őstag
válasz <Adamsky> #13650 üzenetére
...meg olyat, ahol frenkvencia grafikont is mutatnak, nemcsak egymás után játszatják a 2 speakert.
Olyan , ahol elmondják, hogy ez is jól, az jó, és egy negatívumot se említenek, olyan teszt tonna számra van, de ahol grafikonnal magyarázzák a hallottakat, és megemlítik a negatívumokat is, olyat csak két embert ismerek:
-Oluv's gadget, aki már csak patreonon aktív
-Alan Ross -
carl18
addikt
Hát én mondjuk pont tudom hova lehet belőnni a Motion Boom Plust, de Alan is elmondta a videóba van basszus, de nem a Harman Kardon színten.
Nyilván egy Motion Boom csak tovább fejlesztve, de mikor 2X Motion Boom ellen mérték össze már közel se volt olyan egyértelmű a létezése.
Szóval mondjuk úgy szerintem mindig mindegyik gyártónak lenne hova fejlődni. Majd amelyik elsőként tudja repródukálni a Harman Kardon Féle öblös erős mély hangokat, az fogja majd kiérdemelni a az arany plakátot.
Azért elég sok év és fejlesztés végbe ment, nyilván sokat fejlődtek a hangszórók. De A HK öblés mély hangjai valahogy még mindig nincsenek jelen a piacon. Nyilván behozhatatlan anyagi tőkével rendelkeznek, és ott a sok-sok év tapasztalat is.
Én mondjuk azt szűrtem le, hogy mondjuk amit úgy vásárolhat az ember, Anker/Dockin, stb márkától azoknak mind kínai nagykereskedőktöl származnak. Nyilván egyedi megrendelésre fognak rajta egy kicsit módosítani, stb "Dupla tekercselt mágnes a Dockin esetében"
Amit tudtak kihoztak belőle, de nem is egy High end vagy HK szint.
Mikor nekem Motion Boom volt, az anyagán nagyon érződni lehetett az olcsó kínai műanyag borítást, valahogy nagyon gagyi összehatást eredményezett.
Én mondjuk arra vagyok kíváncsi hogy lassan már életbe fog lépni a tervezett elavulás ellenes jogszabály. Már az unió rebesgette hogy a kötelező garanciát ki lehetne tolni, de a tönkre ment eszközökhöz is kéne forgalmazni kötelezően potalkatrészeket.
Mert azért az szívás hogy az ember vesz egy jó minőségű hangszórót, aztán ha valami elszál bene néha bizony javíthatatlan lesz.
Mint pár hónapja írt ide a kollega a DOSS SOUND XL kapcsán.Mert szerintem a kínai beszálitok se igazán megbízhatóak.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
szab120
tag
Go+ play teszt valóban már másnak tűnik, viszont itt is az a MB+ előnye, hogy hordozható, míg mondjuk a go+-t nem viszed ki tábortűz mellé, pláne nem riadsz meg, ha esőcsepp, pezsgő, etc éri.
Ráadásul a HK-nak nagy hátránya az akksiidő és annak élettartama. Ebben mondjuk a Sony abszolút verhetetlen.
Az Xtreme 3 valóban elképesztő mód túl lett árazva, de megtehetik,mert az összes JBL terméket viszik, mint a cukrot.
A teszteket abszolút úgy nézem, ahogy a híreket is, hogy messzemenő következtetést csak akkor tudok leszűrni, ha a saját szememmel látom / ez esetben hallom/
Már csak az általad említett lefizetett vloggerek miatt is. Lásd anno a Sony XB41-et úgy versenyeztették direktben az Xtreme 2 ellen, hogy a basszust kikapcsolták rajta, vagy live módba tették, ami elképesztő galádság.Ráadásul ha iphone-ról ment a teszt, ott nincs is lehetőség LDAC átvitelre.
Oluv messze kiemelkedett ebből a mezőnyből, de sajnos már ő sem igazán aktív.
Azért is írtam, hogy igazából ez a 2 negatívabb kritika jött, gyakorlatilag ezeken kívül bármelyiket belinkelhetném yt-ról, de teljesen felesleges.
Amikkel eddig én összetudtam mérni: Xtreme 3, Xb 43, XG500, Vifa Oslo.
Az első kettőt simán veri, a 3-at kicsivel, az utolsó meg teljesen más kategória.
Nagyon kényes vagyok a hangzásra /persze ez nyilván kicsit falsul hangzik hordozható hangszórók esetén/, de tényleg minden várakozásomat felülmúlta, a sima boomtól pl nem voltam elájulva.
Amíg nem jött meg, fülessel /1000xm4/ hallgattam a teszteket, ott is érezni lehetett, hogy eléggé rendben van. -
szab120
tag
válasz carl18 #13652 üzenetére
HK basszusától én mondjuk nem vagyok elájulva, pláne nem a go-ban találhatóétól /egy Olufsen már valami 😃/. Lásd, mikor oluv az Oslóval hasonlította össze, iszonyatosan a magas és a közép kárára történik a mély túltolása.
Nálam mondjuk nem életszerű, hogy 2 Boommal rohangásszak, meg ez esetben a versenyeztetés sem, mert ennél pl. 30% felett már tényleg nem lakásba való, de mondjuk egy erdei vagy bármilyen kültéri sütögetésen sem fogja az átlag 60 fölé csavarni, mert iszonyat hangos.
Az arany plakátot már rég kiérdemelte a Vifa/Olufsen/Devialet trió, de értem, mit mondasz.
Az anyaghasználattal egyetértek, de ez esetben ez előny is valahol,mert nem félted. Onyx 6-om volt anno,hiába rendelkezett ip tanúsítvánnyal, ki nem vittem volna semmilyen buliba.
Itt egy kép az Oslóval 😃[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz szab120 #13655 üzenetére
Igen, azzal egyet értek hogy a Motion Boomot nem félti úgy az ember, nem túl drága és és nem is könnyen karcolodik stb. Ha tönkre megy elopják se bukik az ember akkorát mint egy Xtreme 3 esetén
Nekem a Fő hangszóróm a Dockin D Fine, de kajak könnyen karcolodik és úgy kell mindentől ovni mint egy kis dedet. Tény és való az enyém 1,5 éves de eddig jól jól vigyáztam rá.
De a hangszóró rácsaiba könnyen beleragad a morzsa vagy apro por.
Szóval fogkefével néha-néha ki kell sikálni.Bár mondjuk mindegy milyen hangszórót vásárolunk abba biztos vagy 5-10 éven belül jönnek ki olyan modellek ami miatt a jelenlegit biztos hogy megéri-e majd leváltani.
Vifa/Olufsen/Devialet
Tény ezek remek cuccok, de nem is az átlagembernek megfizethető kategória.Mondjuk mikor a Telefon 50E-60E forintért üritette raktárait Vifa Cuccokkal az igazán jó lehetőség volna.
Bár mondjuk a Motion Boom Plus alapjáraton egy Party hangszóró, és szerintem arra bőven megálja a helyét, hangós jó a basszusa és megfizethető mi kell még?[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz szab120 #13657 üzenetére
Hát mondjuk úgy én a fekete pénteki akcióban super áron fogtam ki, még anno és nem tudok olyan amire hirtelen megéri váltani és ugyan úgy még hordozható kategória.
A maga idejében az első cég volt ami a JBL-t megszorongatta.
Oluvnál láttam annak idején,
Elsőnek személyesen 2017-ben tudtam kipróbálna a Dockint, de a brutális hangerejétől már akkor is le esett az állam.
Akkoriban egy Sony SRS X300-at használtam, ezzel 2016-2017 táján minden ismerösöm Bluetooth hangfalát odavertem.
A Dockin D Fine volt az egyetlen ami minden téren jelentősen túl teljesítette a Sonyt.Csak úgy a Dockin élet tartalmával kicsit bizonytalan vagyok, vigyázok nincs agyon használva de valahogy nem igazán létezik semmi fajta közvéleménykutatás egy ilyen Bluetooth hangszóró meddig bírja.
Majd lesz valahogy, ami müködik azt használni kell.!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Aureal #13660 üzenetére
A youtube része,egy amolyan “támogatásért tartalom” szolgáltatás.
Vannak akik már egy az egyben csak így tolnak fel tartalmat,mások meg a támogatásért előbb elérhetővé teszik a támogatók számára a videókat,de van hogy csak az “exclusive” tartalmakat osztják így meg,minden más elérhető bárkinek.
Szóval ez a yt tartalomkészítőtől függ.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Cyborg #13651 üzenetére
" ... ahol grafikonnal magyarázzák a hallottakat, és megemlítik a negatívumokat is ... "
Azért van egy(-két) olyan reviewer is, akinek legalább a cucca (mikrofon) jó. Ilyen a DLX Willington csatorna. Érdemes meghallgatni az ő összehasonlító videóját is. Itt, ill. 5:15 → 5:25 körül szerintem elég jól hallani (tessék jó minőségű fülessel v. fejhallgatóval hallgatni!) azt, ami a gondot okozza.#13652 carl18
" ... van basszus, de nem a Harman Kardon színten." - de vajon miért nem? Ez itt a nagy kérdés!
Darabra (2×2 hangszóró) és méretre (90 mm és 20 mm) mindene megvan, ami a Go + Play-nek. Ehhez képest szvsz. nagyon el van maradva tőle. Én - lehet kissé túl optimistán - azt gondoltam, hogy ennyi év elteltével a Go + Play "szintje" most már - akár olcsóbban is - hozható."Nyilván egy Motion Boom csak tovább fejlesztve ... " - sajnos perpillanat ez sem igaz. Láttad Alan tesztjét, én is betettem ide a grafikonokat, és hallani is. Nem tiszta, nem szól szebben, csak hangosabban.
"Mikor nekem Motion Boom volt ... " - attól te elég hamar megszabadultál. Miért?
#13654 szab120
"Go+ play teszt valóban már másnak tűnik, viszont itt is az a MB+ előnye, hogy hordozható, míg mondjuk a go+-t nem viszed ki tábortűz mellé ... "
Jogos! Viszont, én azt gondolom, hogy ma már abszolút nem földtől elrugaszkodott elvárás, hogy egy hangszóró mindkét felhasználási módnak megfeleljen. A Boom Plus méretéből (ld. amit carl18-nak írtam) adódóan hoznia kellene a gettoblaster-t (ezt mondjuk tudja is), és ezzel párhuzamosan szólhatna tisztán is (minek akkor a hozzáadott szoftver, a szuper testreszabhatóság?)"Ráadásul a HK-nak nagy hátránya ... " - OK, de mikori cucc? Ezért mondom, hogy - lehet az én elvárásom volt túl nagy, de - ennyi idő elteltével a Soundcore-nak minimum illett volna megszorongatnia.
" ... a basszust kikapcsolták rajta, vagy live módba tették ... " - az a tesztelő, amelyik csak default beállításokkal képes tesztelni - főleg úgy, hogy van lehetőség cust. EQ-ra, - az az én szememben nem igazi tesztelő. Tessék tesztelni így is, úgy is!
[ Szerkesztve ]
-
szab120
tag
válasz <Adamsky> #13662 üzenetére
"Mikor nekem Motion Boom volt ... " - attól te elég hamar megszabadultál. Miért?" Egyszerűen a Sony XB41/43 hangzása/testreszabhatósága/külalakja nekem jobban tetszett. Viszont az említett 2 hangszórót a plus megeszi reggelire, ami nem kis szó, lévén 1 árkategória. Ráadásul személy szerint nagyon szeretem a Sonyt.
"Jogos! Viszont, én azt gondolom, hogy ma már abszolút nem földtől elrugaszkodott elvárás"
Szerintem semmi baj a tisztasággal, számomra sokkal jobban befogadhatóbb a hangzása, mint a go+playnek. És az alkalmazással szuperül testreszabható, vannak sztenderd számaim, amelyek alapján nagyjából belövöm az adott hangszórót, ez szerencsére most is sikerült.
Annak idején, mikor meghallottam a HK-t, leesett az állam, már nem -
2ofthem
aktív tag
"Viszont, én azt gondolom, hogy ma már abszolút nem földtől elrugaszkodott elvárás, hogy egy hangszóró mindkét felhasználási módnak megfeleljen."
[Go play vs T9] - T9-et viheted.Eszméletlen elfogult itt mindenki a Soundcore-al, kb mintha más nem is létezne, és ez a Boom+ már ár/értékben sem tekinthető top vételnek.
-
LanyUs
senior tag
válasz szab120 #13663 üzenetére
Én használok egy Extreme 1-est, de a buffogó/puffogó mélye nem tetszik. Van 2 db Wi-King D8, amik hangerőre szuperek és párosítva szépen is szólnak, de ügyesen kell elhelyezni.
A nappaliban ritkán hallgatok zenét, de van amikor igen kevésnek bizonyul a wharfedale SW-150 sub. Illetve az a bajom vele, hogy alacsony hangerőn nem teljes a basszus képe.
Melléképületbe keresek még valamit egy 5x5 helyiségbe ( feleségem pop/rock, én vadulósabb d&b zenére ). Gondoltam már a JBL 710-re is, de 200e fölé nem szívesen megyek. Nem feltétel a mozgathatóság, de bluetooth igen. Ebben a szegmensben mi a bestbuy?[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz szab120 #13663 üzenetére
Ezt a Boom-os kérdést carl18-nak szántam. Ezek szerint neked is volt, és "kevésnek" érezted még az XB43-al szemben is? Hmm...
"Szerintem semmi baj a tisztasággal ... " - erre nem tudok mit mondani Nekem nincs, így csak olyan tesztelőkre tudok alapozni, akiket hitelesnek tartok.
" ... vannak sztenderd számaim, amelyek alapján nagyjából belövöm az adott hangszórót ... "
A nagy kérdés, hogy ezen számok mennyire változatos stílusúak? Mert kétségtelen tény, hogy van, ahol kevésbé jön elő a sokat emlegetett probléma. Meghallgattad a DLX Willington-os összehasonlítót?#13664 2ofthem
"[Go play vs T9] - T9-et viheted." - bocsi, ezt most nem vágom.
A tesztről: eleve nincs sok értelme két hangszórót - elvileg - azonos (mondjuk 50%-os) hangerőn összemérni. Itt is először 40%-on kóstolja össze a két hangszórót, amiből a T9 jön ki "győztesen". Persze már itt is hallatszik, hogy míg a T9 csak előre sugároz (mono), addig a Go + Play-ből egész jól kihallatszik a sztereó. 80%-on viszont nálam egyértelműen a Go + Play a nyerő."Eszméletlen elfogult itt mindenki a Soundcore-al, kb mintha más nem is létezne ... "
Van az a kategória, amiben nincs más potens hangszóró. A Motion+, a Boost, de a Boom is szerintem ide tartozik. A party hangszóróiról ugyanezt nem tudnám elmondani. Aztán ott vannak a fej- (Q30-am van, és k. jó) és fülhallgatói (Liberty 3 Pro - kb. semmiért nem adnám), amik között megint csak akad sok jó cucc.
Sokszor, sokaknak ajánlottam itt a Tribit hangszóróit. Ezekkel is van tapasztalatom, és ezek is jók. Szóval én nem tartom magam elfogultnak.#13665 LanyUs
"Gondoltam már a JBL 710-re is, de 200e fölé nem szívesen megyek."
310? 5×5-ös helységbe csak elég lesz.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Csak meg szeretném köszönni a segítségeteket! Még tavaly kértem itt segítséget, az Electro Voice ZLX-15BT-t választottam állvánnyal. 2 hete végre volt alkalmunk kint is kipróbálni és hatalmasat szólt. Nagyon-nagyon meg voltam elégedve a hangminőséggel is és a hangerővel is! Brutális, hogy mekkorát szól! A szomszédok is hallották... Úgy érzem jó választás volt!
Köszi mindenkinek!
-
carl18
addikt
Hát igen, az én gondolataim is az voltak hogy néhány év elteltével a kínai nagy gyártók majd képesek lesznek reprodukálni a Go+Play hangzását.
Szerintem az lehet az ok amit írtam, hogy mindegyik kínai gyártó /Anker/Dockin a kínai nagy kertől vesznek az alkatrészeket gombokért.
Amit egy kínai mérnők dob össze gyorsan, viszonylag legyen jó a hangja és legyen olcsón legyártható.A Harman GO+Play meg eredetileg egy 300-400 dolláros hangszóró, és a Harman Kardon mérnőkei szinte egész biztos hogy a Woofereket szándékosan ahhoz a hangszóróhoz tervezték.
Nyilván nem kellet seholse sporolni, és nem is egy költségvetési vonal.Mert én is sokat gondolkodtam, sok-sok hangszóró járt a kezem között.
A Motion Boomot én próba gyanánt vásároltam, kíváncsi voltam a hangjára. Tény nagyon egyénre szabható az EQ és tény valóban szépen és hangosan szól, de mikor a Dockin ellen mértem nekem volt pár gondom.
Akkár hogy EQualiztereztem agyon, valahogy akkor is érződött a Tweeter hiánya a Dockinnal szembe, a másik nagy baj hogy teljesen hangerőn teljesen elgyengült a basszus.
Egyéni EQ mellet még 50-65% hangerő mellet is egész szépen falta az akkut. Nekem Sokszor vegyes felhasználás mellet 5-7 óra alatt is sikerült lemereítenem.Mikor teljes hangerőn oda csavartam, határozttan éreztem a Dockin hangjába jelentősen jobban megmaradnak a mély hangok.
Az én szempontomból a Dockin jobban szólt.Más felől az a Deep Bass még se volt olyan mély, az Underground 1 Liljon Getlow számába az Ankernak is ugyan úgy beletört a bicskája.
Egy Biztos inkább vegyen valaki Motion Boomot, mint sem Charge 5-öt 60-70E-ért! De én kicsit többet vártam,a tesztek alapján.
És még ha volt is neki valami fajta mély basszusa, még közel se olyan módon produkálta mint egy HK hangszóró.Tesómnak még mai napig remekül müködik hálozatról a Harman Kardon Onyx Studio 3, és hiába viszonylag jó hangszóró a Motion Boom de az old Onyxnak a nyomába se érhet.
Egy biztos ha jön egy gyártó és a Harman Kardon Go-Play hangzását elsőnek tudja reprodukálni, egész biztosan megfogom vásárolni.
De hogy erre hány évet kell várni, az elégé megkérdőjelezhető.#136642ofthem
Én nem vagyunk elfogult, Volt Anker Motion Boomom, tényleg jól szól de azért távol áll a Harman Kardontól, és a Tweeterek hiánya is sokszor érződött a magasokon.De mikor haver JBL Xtreme 2-je ellen viszonyitottuk akkor is igazán vegyes érzelmet jutottak eszünkbe vele kapcsolatban.
Egy Budget Boombox ami viszonylag olcsón beszerezhető.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz <Adamsky> #13669 üzenetére
Lehetséges. Ha abból indulok ki, hogy az SW-150 az alap és nem szeretnék visszalépést ahhoz képest, akkor zsebbe nyúlós a történet. Nem a nagy hangerő most a célom, hanem a tisztább és teljesebb mély tartomány.
Frekvencia-átvitel
SW-150: 30 Hz-120 Hz
Jbl 310: 45 Hz-20 kHz
Jbl 710: 35 Hz-20 kHz
Jbl 1000: 30 Hz-20 kHz
Electro-Voice ZLX-15BT 42 Hz - 20 kHz
Electro-Voice ZLX-12BT 50 Hz - 20 kHzEzek alapján JBL 1000, de a SAMSUNG MX-T50, T70-ről nem találtam információt. Ezen még agyalgatok majd...
[ Szerkesztve ]
-
Cyborg
őstag
válasz 2ofthem #13664 üzenetére
"Eszméletlen elfogult itt mindenki a Soundcore-al, kb mintha más nem is létezne, és ez a Boom+ már ár/értékben sem tekinthető top vételnek."
Szerintem ez nem igaz, csak ezek legalább bevált, tesztelt, és elismert emberek által ajánott hangszórók, ennyi. Biztos vannak még jó speakerek még a piacon, csak azokat még nem tesztelték a nagyok. Egyébként húzott már le Ankert Alan is, és Oluv is anno. Nem hiába csak az a 3-4 spekerük terjed szájhagyomány útján az Ankernak is.
Mivel tele a van a YT fizetett promócióba bújtatott bemutatókkal, így az ember kicsit bizalmatlan már, viszont a két nagy öregnek hiszek, és bízom a fülükben.
Javasoljuk Alannek, hogy vegye végig az arukereso kínálatát, ha sokan írunk neki, hátha nekiáll
-
őstag
válasz Cyborg #13671 üzenetére
Lehet, hogy rosszul fogalmazott. Én nem elfogultságnak nevezném (nem írom le , nem akarok vitatkozni). Annyiban mindenképp igaza van, hogy az utóbbi időben alig találni olyan hozzászólást amiben nincs Boom, Boom+, Motion+, Anker, vagy nem közvetlenül ilyen hozzászóláshoz kapcsolódik.
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsolnátok egy tanácstalannak?Szeretnék egy szpíkert venni a PC mellé, de akkor már olyant, hogy
- telefonnal is lehessen rá kapcsolódni (->bluetooth),
- és adott esetben ki is lehessen vinni a kertbe háttérmuzsikának (->akksi)Tehát nem egy lenyűgöző hangzás-világú, drága buli-hifi hangszórót keresek.
Sokkal inkább egy best-buy cuccot, lehetőleg karcsú / kis méretben, ami azért a 20 ezer forintos Lidl hangprojektorkánál picit szebben szól, és mégsem kerül a triplájába.
És mivel az elsődleges dolga egy-egy sorozat, meccs-nézés, youtube lesz, méghozzá a PC-n, szóval egy AUX kellhet!Szerintetek van ilyen, és nem is túl drágán?
Lehet, hogy volt már szó ilyesmiről korábban, node 13 ezer hozzászólásnál tart a topic, és nincs összefoglaló... :-) Elnézést kérek tehát a láma kérdésért!
[ Szerkesztve ]
-
Cyborg
őstag
válasz Lami66 #13672 üzenetére
Persze, mert, ha mindenki azt írná, hogy csak a vifa, vagy minirig3 2.1 verzióban, akkor senki nem kérdezne, mert itt elfogultak lennénk a drága cuccok mellett.
Egy ideig ácsingóztam a Marshall stockwell 2-re is, vagy audio pro c3-ra, de annyit se áldoztam volna rá, és szerintem aki ide látogat, az javarészt a jót akarja olcsón, aki mégsem, az bemegy a boltba, meghallgatja,ami ott van, és vesz 3-400 ezerért valamit....lehet, hogy kicsit sarkos lett a véleményem, de talán a lényeg átmegy. Amiket itt ajánlanak a srácok, javarészt 2-3x drágább termékek hangját adják, vagy jobbat, akkor miért ajánlanának mást.
...meg mivel mindennek a Sony/JBL a mércéje, őket kell legyőzni, és a soundcore nagyon ráérzett erre, és rálépett a tyúkszemükre.
...Az autós topikban meg városi használatra 3milláig mindenki priust fog ajánlani, mert megbízható közlekedő edény🙂 ...de minden ársávnak, és felhasználásnak megvannak az ajánlott autói, és mindig ugyanazok a típusok kerülnek elő rendre 🙂
...ez ilyen, ami jó, azt ajánlani fogják 🙂 -
őstag
válasz Cyborg #13674 üzenetére
Akkor leszűkíthetjük a topikot:
30 ezer alatt Tribit.
30-70 ezer Motion+/Boom(+)
70-150 HK/Partybox.
150+ Vifa lenne, de ennyiért senki nem keres bluetooth hangszórót.
Aki mégsem ezeken agyal, az ár/érték arányban rosszul járna, ezért itt mást nem ajánlanak.
Minden más csak pénzkidobás.[ Szerkesztve ]
-
Cyborg
őstag
válasz Lami66 #13675 üzenetére
Amúgy igen, ennyi!🙂
Összefoglalóba vele, aztán a topik zárható!😂😂
... én se fogok mást ajánlani, mert ezeket hallgattam, birtokoltam, és tudom, hogy jók.
...Carl meg a dfinet fogja ajánlani, mert ő is próbált már párat, de a dfine még mindig megvan neki nem véletlenül 🙂[ Szerkesztve ]
-
Cyborg
őstag
válasz Lami66 #13677 üzenetére
Van a Tribitnek is egy új motion boom plus-a stormbox blast, alig várom, hogy Alan tesztelje, és akkor tribit -soundcore topik lesz.
... amíg nincs jobb alternatíva, ezeket fogjuk ajánlani, ha jön ki jobb, akkor meg azokat majd. Amíg 30 a keret, addig felesleges kísérletezni, ha a Tribit király, Te se ajanlanál mást, mert azt ismered, és tudod, hogy jó. Jobban szól , mint kollégám bose soundlink minije 60 ezerért, akkor nem fogom a boset ajánlani, pedig az is jól szól. Ilyen szempontból minimális felelősség érzetem is van, ha 2 egyforma jó cucc van, az olcsóbbat fogom ajánlani, hiszen amúgy is ezért jönnek ide.
Szerintem ezzel nincs gond részemről, ez nem a mi hibánk, inkább a gyártók gondja , hogy így áraznak. Legalább 100ezer alatt nem kell sokat agyalni,hogy mit vegyen az ember. Ajánlanám én a jbl-t is party hangszórónak, de , ha az Anker feleannyiba kerül...
-
carl18
addikt
válasz Cyborg #13676 üzenetére
Nekem a D Fine mondjuk úgy bevált, fél hangerőn el zenél 14 órát amit teljesen jó! De ha kicsit odalövöm is sokáig lehet vele zenélni.
Hát szerintem attól függ kinek mire kell, bár szerintem sokat számít az ár-érték arány meg maga a hangzás vagy igény.
A Dockin példa értéküen játsza le a Rock zenéket, azt imádok rajta hallgatni.
Igazság szerint ez emberfüggő kinek mi a ideális, más mindenkinek a ízlése na meg hogy milyen zenéket hallgat.
Még amazonon olvastam egyszer a Dockin hangja olyan mint egy régi kazettás magnónak a 80-as évekből.
Egy biztos a 80-90-es évek klasszikusai nagyon jól szólnak rajta.Én sok-sok hangszórót kipróbáltam már(Vifa, Denon) Kimaradt.
De azért akartam valamit ami jól szól, szép letisztult és az akkuja is jól bírja. A Dockin ezeket nyújtotta és megfizethető áron.A Motion Boom volt nálam, nyilván egy jó kis hangszóró de ha mondjuk ugyan abba az árba kéne választanom D Fine és a Motion Boom között én a Dockint választanám. Én Anno 27E vásároltam a Ankert, akcióba megéri megvenni.
Bár ha nekem kéne rangsorolnom mit ajánlok adott árban.
Belépőszint Tribit Xsound go ugraded, Tribit Maxsound Plus.
Motion Plus, Motion Boom, Motion Boom Plus. Ezek nyilván jó vételek, főleg ha jó áron akaram az ember vásárolni.A Dockin D Fine Plus már nincs forgalomba, a Sima D Fine 120 euro plusz szállítás és enyhén mondva is kicsit elavult a Bluetooth szabványa. 4.0.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Lami66 #13677 üzenetére
Isten bizony nem értelek. A best buy attól az, ami, mert az a "tuti". Vannak persze véleményes különbségek, de egy SoundCore Motion+ -al vagy épp Tribit MaxSound Plus-al nincs semmi egy ligában. Vagy te mit ajánlanál annak aki az előbbi készülékek árkategóriájában keres valamit?
Próbának ajánl kérlek valamit mckay-nek. Én tudom mit írnék, de kíváncsi vagyok, hogy te mit fogsz.
-
Aureal
senior tag
válasz <Adamsky> #13681 üzenetére
Én ezt meg mást is támogatom!
Szerintem adott dolgok itt azért preferáltak, meg ajánlottak, mert ki lettek próbálva.
Akinek nem tetszik ez a topik emiatt, sztem nyugodtan nézelődhet a tiszavirág életű 10-en éves youtuberek ajánlatai közt is, ahol blikkre a JBL, Blitzwolf meg Tronsmart irányba elfogult mindenki, aztán jól rádumálják a népekre.
Itt legalább tudni, hogy mit ne, még amott az amúgy mindegy a lényeg. -
mckay
aktív tag
válasz francz'70 #13680 üzenetére
No, micsoda időzítés, épp egy topik-megújító diskurzusba csöppentem!
Ez nekem még jól is jöhet, amikor földhöz ragadt best-buy dolgot keresek!
Francz70,
nagyon szépen köszönöm, máris sokat segítettél! Elementáris az ötlet, hogy párosítani. Tényleg nem tudtam, hogy van ilyen...
Ez a TWS megoldás most megbirizgálta a fantáziámat. És ha egy kicsit több basszust álmodnék a történetbe, akkor válasszak nagyobbat, és kész?
Vagy nem is kell nagyobb, mert ennek az említett, névleg 10W-os, méretre öklömnyi (10 cm) kis hangszórónak sem kell lesajnálni a mélyebb hangjait? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz francz'70 #13680 üzenetére
Azért TWS esetén már felléphet érezhető hangcsúszás, nem? Te próbáltad úgy, ahogy ajánlod? A fórumtárs a PC-jével (is) szeretné használni ott pedig talán a kábeles kapcsolat szerencsésebb lenne ... bár ... elvileg egy házilag tákolt kábellel ( Y formájú jack kábel, aminek az alsó "szára" sztereó, a másik kettő pedig a bal és jobb csatorna) ez is megoldható.
#13684 mckay
Mi a keret?
" azért a 20 ezer forintos Lidl hangprojektorkánál picit szebben szól, és mégsem kerül a triplájába."
Ez alapján 20e × 3 = 60e, vagyis ≤60e Ft → ~50 eFt ? -
francz'70
aktív tag
Szigorúan ár/érték, hordozhatóság, csatlakoztatási lehetőségek, stb. miatt ajánlottam, nálam is 2db van használatban, (mondjuk nálam nem pc-hez) teszik a dolgukat rendesen, a TWS-val kitölti a teret rendesen és méretéhez képest van basszus is, az mellett, hogy szépen tisztán szól + EQ val még hangolható, hangereje brutális. Kicsit olvass utána, yt-on meg vannak videók, megrendeled ha nem tetszik visszaküldöd
Nyilván méret/több basszus, mondjuk ha 20 ezres Lidlis hangszóró az alap, akkor nézelődhetsz feljebb is. Én a 20-as ból ajánlottam egy best buy-t, (2db, TWS, hordozható, aux, stb)
<Adamsky>Nem próbáltam pc-hez, de a fórumtárs is csak 1db ról érdeklődött, ezen meg ugye van aux, a tws már csak hab a tortán ebben az esetben, ha működik.
Vagy ahogy írtad, a házilag tákolt kábelel még lehet egy opció ha a pc-hez is sztereó kell...[ Szerkesztve ]
-
2ofthem
aktív tag
válasz Lami66 #13672 üzenetére
Köszi
Nem vitaindítónak szántam én sem, de úgy tűnik hogy csak olyan szól hozzá a dolgokhoz aki ezen tipusokkal rendelkezik.
Cyborg által említett youtube teszterek szintén elég sok terméket teszteltek ezeken kívül, és nem kizárólag ezeket dícsérik (ha már a szavahihetőségük miatt fel lettek hozva)
Elfogultság dolgot is csak amiatt mertem említeni, mert a teszt alapján is ki jött hogy ez a Boom+ nem lett telitalálat, mégis elhangzott hogy nincs jobb vétel ezen az áron. -
Aureal
senior tag
A házilag tákolt Y-audio kábelről annyit, hogy érdekes mód ez a verzió tényleg csak otthoni műtéttel van meg, a kereskedelemben valahogy hidegen hagy mindenkit a madzagos, de szeparált! stereo megoldás. Van stereo Y kábel, ill. átalakító, de az csak párhuzamosan duplikálja a stereo jelet és veszít a teljesítményből.
Ha ilyet venne vki (Auchanban pl. Qlive termékek közt találni 600Ft körül), akkor csapja le a papa stereo dugót róla és tegyen fel átforrasztva egy új dugót, amiben külön köti, függetlenítve a jobb/bal oldalt!Tehát e helyett:
(A)≡≡≡≡(Y)≡≡≡≡(B)
ezt kell csak megvalósítani:
(L)====(Y)====(R)[ Szerkesztve ]
-
mckay
aktív tag
válasz francz'70 #13688 üzenetére
Francz70,
köszönöm, akkor szerintem le is ütök egy ilyent, pont ott, ahol mutatod.Pontosabban két ilyent.
Ugyanis az az elképzelésem, hogy a TWS révén majd stereoban szólnak, és még csak nem is kell majd kábelt forrasztgatnom Aureal útmutatása szerint.Nézegettem a neten, hogy mit is jelent ez a TWS. Van olyan módi, hogy nem az audio forrásra kapcsolódik mindkettő, egyenrangúan, hanem csak az egyik kapcsolódik és a másik lesz a slave.
Ebben az esetben, amikor az inputot jack dugón kapná, akkor talán még késleltetés sem lenne sok.
Ez persze csak álom. Lehet, hogy ez analóg-digital átalakítást követelne meg, amit lehet hogy alapból nem csinál, és akkor nincs mit átlökni TWS protokollal.
Vagyis lehet, hogy TWS-t csak olyan forrásból tud, ami Bluetooth, vagy saját SD kártya.
Egyébként, ha már itt tartunk: a Windows-ba, ha veszek kék fogat, akkor nem tudná maga is bluetooth hangszóróként használni?
Úgy biztosan menne a TWS...
-
mckay
aktív tag
válasz <Adamsky> #13685 üzenetére
Akár lehet 50 ezer is.
Nem mondok árat, mert nem tudom, hogy mit lehet kapni a pénzemért.Még azt sem tudom, hogy a Windows képes lenne-e támogatni egy ilyen bluetooth hangszórót.
Mert pl. ha úgy merül fel a kérdés, hogy 20 ezerért csak Android/iPhone, de 50 ezerért jobban szól és még Windows is, nos, akkor nem drága az 50 ezer sem. -
carl18
addikt
válasz francz'70 #13686 üzenetére
Én azért össze ereszteném ezt a Tron... Groovot valami konkurenciával.
És utána hívnám bestbuynak.Egy Earfun Uboom, vagy Tribit Xsound Go.
#13673mckay
20E alatt a legjobb vétel egyértelműen haza piacról az ami unokaöcsémnek van.EVOLVEO Armor POWER 6A, outdoorový Bluetooth reproduktor
Erre pénzbe is merek fogadni hogy ez odaver 2 Tronsmart Groove-t...
Ha már kijelent néhány tag legyen tétje is.
20.000 rámerek ajánlani, ha már lúd legyen kövér.
Nekem valahogy science fiction hogy egy Tronsmart termék jól szól vagy hogy ár-érték bajnok. Valahogy nem veszi be a gyomrom, sajnálom.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
Én 3Xe Ft-ért vennék egy Motion+ (aptX, multipoint, TWS, jack, szép egyenletes hangzás) hangszórót. De, megint meg fogom kapni, hogy újfent Soundcore cuccot ajánlgatok, úgyhogy inkább off-ba is teszem.
TWS: én még hangszórónál nem láttam volna olyat, hogy ne master-slave felállás lett volna. Szóval arra számíts, hogy a master jobban fog merülni.
-
Cyborg
őstag
Megjött a Motion Boom Plus
10-én rendeltem, és ma már ide is ért.
Apró tanács amazon vásárlóknak, hogy be kell írni a telefonszámot a lakcím 2. sorába, mert a telefont nem tüntetik fel a csomagon valamiért, így a UPS egyszer visszafordította az előző csomagot(a Motion Boommal jártam így). Most szerepelt a dobozon a telefonszámom, ide is ért pikk-pakk a cucc, és a futár is megköszönte, mert iszonyat szívás, ha nincs telefonszám a csomagon.
2ofthem
szerintem nem volt vita köztünk, inkább csak érvek ütköztetése
...és igen, nem hibátlan a Boom Plus se, mint, ahogy az Extreme 3 se, de 1/3 árért elnézzük neki ezt
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gumi és felni topik
- OLED TV topic
- Google Pixel topik
- Metal topik
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- További aktív témák...
- Új Aksi, ajándék USB átalakító kártyaolvasó MacBook Pro 2017
- AMD Ryzen 7 5800X
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- UHD INTEL CORE I7 GTX 1660 Super 6GB Gamer PC I7-6700K 8x4.2Ghz 32GB DDR4 512GB SSD RGB Számítógép
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest