Új hozzászólás Aktív témák
-
psajti
aktív tag
Sziasztok! Egylőre még csak elméleti szinten de arra gondoltam, hogy valami kis pici ultra hordozható bluetooth hangszóróba beruháznék. Leginkább az irodába hurcolnám be magammal kis háttérzajnak. Mivel Sony XB33 van és általa a márka is bevált így első körben az XB13-al szemeztem. Hasonló méretben/árban van esetleg jobb vétel? Persze azért semmi eget rengetőre nem számítok csak szépen tegye a dolgát elfogadható minőségben. Amúgy a 2 Sony XB-t szükség esetén össze lehetne párosítani?
-
Multibit
nagyúr
Denon Envaya DSB-250BT már sehol sem kapható. Erről le kell mondanom. Egy JBL Xtreme 2 nagy csalódás lenne a Denon után? Elsősorban hangminőségre értem. Nem vonz a túltolt basszus, sok akusztikus zenét és jazz-t hallgatok. A mérete már kicsit sok nekem.
-
hkari
őstag
válasz Multibit #13755 üzenetére
Akusztikus zenére és jazz-re szerintem nagyon nem jó irány az Xtreme. Ha még ráér kicsit, akkor várj meg pár tesztet az Earfun UBOOM L-ről, mert ígéretesnek tűnik.
A videóban össze is van hasonlítva a Denonnal.
[ Szerkesztve ]
-
Guidetti
csendes tag
Sziasztok!
Egy technikai kérdéssel fordulnék hozzátok adott egy bluetooth hangszórója (Sencor SSS 1110 NYX ) egy ismerősömnek és sehogy sem akar a zsír új laptopjához csatlakozni, viszont telóval és ipaddal tökéletesen működik. A gép pedig csatlakozik más eszközökhöz bluetoothal.
Szerintetek mi lehet a gond? Esetleg mivel lehetne megoldani?(mondjuk egy bt stick vagy valami?)
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Aureal
senior tag
válasz psajti #13754 üzenetére
Volt szerencsém XB13-hoz, de halk cuccok.
XB12-t használok inkább! Nagyon kényelmes a 2-t sztereóba kapcsolva használni (True Wireless Stereo) + még van aux in csatlakozás, amit a 13 már nem tud!
Viszont decembertől kifutott modell!Piciben esetleg nézd meg a Tribit cuccát! Tesztek alapján veri a Sonyt és olcsóbb is. >> [link]
[ Szerkesztve ]
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Keresnék olyan tűrhető minőségű BL hangszorót amiért "nem kár" a fürdőbe, hogy zuhanyzásközben érthetően halljam a podcasteket amiket hallgatok.
Igazság szerint Én arra gondoltam, hogy veszek valami kis egyszerűt az aliexről oszt kísz. Pár ezer forintos tételre kell gondolni. (2-4k)
Ugyan akkor szeretnék egy másikat is ami jobb egy fokkal, szóval ott már megszökhet az árcímke akár 5-6K-ig is. (DURVA MI ? )
Szóval a cél az az volna, hogy éppen aktuális háttérzajok mellett (zuhanyzás, mosogatás, kertben) jobban halljam a beszédet és ne füles/fejes legyen rajtam.
Van valakinek bármilyen javaslata, ami nem olyan brutálisan tré ? Akár konkrét vásárlási linkkelRedmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
bogdanypeter
tag
Sziasztok! Az udvaron, grillezéskor, szalonnasütéskor zenehallgatásra szeretnék hangszórót. Legyen benne dinamika, nem kell, hogy erőmű legyen, de azért szóljon szépen. 20-30e közt szánnék rá. Mit érdemes venni ilyen árkategóriában?
Dell Latitude E5530 | XBOX One S | Xiaomi Mi Mix 2S
-
hcol7
senior tag
válasz bogdanypeter #13767 üzenetére
soundcore motion boom
-
Leki78
tag
Sziasztok! Jellenleg van egy Harman / Kardon Onyx Studio 5-öm. Keresem ennek az utodját (nem pont ebben a márkában). Jellenlegi nagy hiányossága a pocsék akku idő (max hangerőn 1-1,5 óra) és lehetne egy kicsit több hangereje. Jbl Boombox 2-ben gondolkozom, jó választás lenne? Elektronikus zenét hallgatok és fontos lenne a nagyon jó basszus és a jellenleginél sokkal több akkuidő.
Le szoktál maradni a kedvenc műsorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tvben.hu/zzepg/zzepg/ajanlas.php?ki=24
-
Cyborg
őstag
válasz Leki78 #13777 üzenetére
Igen, van olyan jó, nem megy olyan mélyre, de hangosabb, és sokkal olcsóbb. Olvass vissza kicsit, van belinkelve pár teszt is róla, vagy keress rá youtubeon, és el tudod dönteni magad is.
Nincs magyar beszerzés, amazon.de.... Oluv kidobott egy videót a Tribit Stormbox Blastról is, az Ankerrel nézte össze. A Tribit a fülemnek szebben szól, mondom ezt úgy, hogy élőben teljesen meg vagyok elégedve a boom plus-szal is, uh én arra is vetnék egy pillantást a helyedben.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Leki78 #13775 üzenetére
Személyes tapasztalatom ugyan nincs, de szerintem, egy JBL BoomBox 2 jó választás lehet. Pontosítanék: a megfelelő választás. Azt a basszust, amit gondolom az Onyx után keresel, sajnos más nem tudja.
#13778 Cyborg
"Igen, van olyan jó, nem megy olyan mélyre, de hangosabb, és sokkal olcsóbb."
A "jóság" ugye szubjektív. Egyik se egy hifi cucc, szóval tisztaság szempontjából kár is lenne hasonlítani. A mélyek tekintetében viszont - ahogy te is írod - a BoomBox 2 biztos, hogy jobb. Talán a Boom Plus hangosabb, de azért a BoomBox 2 se halk. Ha van rá pénze, szerintem a JBL-t vegye.Egyébként épp ma néztem Alan új tesztjét az új fw.-vel a Boom Plus-ról. Hááát ... jobb nem lett. Most máshogy rossz. Nem értem ezt a bénázást.
Ja, és a mostani tesztjében említ még egy érdekességet. Állítólag a passzív membrán ha bemelegszik (?) akkor szorulhat és akkor annyi a basszusnak. Szóval nem csak szoftveres gond van a típussal. Talán majd egy rev. 2.[ Szerkesztve ]
-
Cyborg
őstag
válasz <Adamsky> #13780 üzenetére
Igen, ez szubjektív dolog. Én meg vagyok elégedve a boom plus-szal, és nem tudok elmenni a JBL 3x-os ára mellett szó nélkül, mivel én egy árérzékeny Anker bérenc vagyok😂
Nem venném meg soha a Volvo v40-et, mert tudom, hogy az egy focus Mk3 , azonos a padlólemez, azonos a méret, csak a Volvo minőségibb belsőt rak bele, inkább elnézem a Ford olcsóbb megoldásait, minthogy többet fizessek szinte ugyanazért.
Oluv Tribites videóját nem láttad? Nagyon szépen szól szerintem az a Blast.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Cyborg #13782 üzenetére
" ... nem tudok elmenni a JBL 3x-os ára mellett szó nélkül ... "
Én, se. Más kérdés, hogy ha annyira kellene egy hangos, és b@**ó mélyekkel operáló hangszóró, akkor azt hiszem én is JBL-t vennék."Oluv Tribites videóját nem láttad? Nagyon szépen szól szerintem az a Blast."
... de, épp most. Bűn ronda ez a Tribit, de jó (ilyennek kellene a Boom Plus-nak lennie). Sajnos most hirtelen nem találtam igazán jó minőségű összehasonlító videót, de szerintem nagyon közel lehet a BoomBox-hoz (legalábbis közelebb, mint az Anker). Sajnos az Anker a nagy hangerőn kívül mást nem tud felmutatni.
Ezt épp Oluv videója alatt olvastam: "The Motion Boom Plus currently fails when used in the direct sun on a hot day due to the rubber on the passive radiators getting stiff. It's insane."
... szóval konstrukciós gondok is vannak a hangszóróval, ahogy korábban is írtam.
Egyébként érdemes a hangszórókat is összehasonlítani: Boom Plus vs. Stormbox Blast. Előbbiben elég kis vérszegény mágnesek vannak, míg a Stormbox Blast-ban sokkal durvábbak. Ez azért sok mindenre magyarázatot ad...ui: Értem a Volvo-s hasonlatot, de ha egyszer annyi pénzem lesz, hogy Volvo-t vegyek, meg fogom tenni.
[ Szerkesztve ]
-
silver10
aktív tag
válasz <Adamsky> #13783 üzenetére
Nem lehet, hogy a MB Plusban ez egy teljesen más konstrukcióju (anyagu) mágnes? Különben még azt a mélyet se tudná, amit tud. Vagy rosszul spekulálok? Elvileg 60 Hz. A hangzását még csak smart tv Youtube-on tudtam „monitorozni" Yamaha erölködőn, hangfalakkal az igaz, élőben nem.
-
carl18
addikt
válasz <Adamsky> #13783 üzenetére
Én is ma láttam Oluv tesztjét a Motion Boom Plus vs Tribit Stormbox Blast. A Tribit sokkal jobban megtartja a basszust és szerintem sokkal jobban is szól. Teljes hangerőn is jobban jelen van a mély és erős basszus, bár tény és való nincsenek is egy súlyban.
A Motion Boom Plus woofere kis könnyü neodium mágnest kapott, nem véletlen lett 2,4 kg a vége. A Stormbox Blast egészen biztos közelebb van a JBL Boomboxhoz.Szerintem az Anker hangszórója a M Boom Plus nem sikerült annyira jól.
Meg itt olvasom komment szekcióba melegbe a passzív membrán is beragadt. Alan is hiába EQ-za agyon valahogy még se jó a végeredmény.
Nyilván a költségvetés le volt korlátozva, de valahogy lehetett volna ez jobb is.Vagy majd kiadnák egy frissitet verziót amibe már hagyományos mágnes lesz és korrigálják a hibákat.
Az M Boom Plus mondhatni új kategória mert a Boomboxtol kisebb de az Xtreme-től nagyobb.De ha úgy nézzük mennyi az adott ár, 180 euro a Motion Boom Plus, ha nem lesz rajta akció. A Tribit meg 190 euro, még a nehezebb is megéri majd a 10 euro felárat.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
carl18
addikt
válasz silver10 #13784 üzenetére
A videó alapján teljesen egyértelmű, úgy látom a Motion Boom mágnesét kapta meg a Motion Boom Plus.
Soundcore Motion Boom Plus Free Air Test "VERY TINY MAGNETS?!"
A Wooferhez képest elég apró az a neodium mágnes, talán ez a egyik oka hogy nem olyan nagy durranás a mély tartomány.
Nagyobb mágnes kéne arra és utána lehetne tesztelni mennyit javulna a hangja.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz silver10 #13784 üzenetére
" ... más konstrukcióju (anyagu) mágnes?"
Nem értek hozzá, de csináltam egy gyors keresést. Ez alapján:
Alnico: drága, ma már nem nagyon használják
Kerámia: ez váltotta az alnico-t. Nehezebb, mint az elődje, de általában nagyobb teljesítményt is tudnak.
Neodímium: árban valahol a kettő között (alnico-nál olcsóbb, de a kerámiánál drágább). Akár 50% is könnyebb lehet, miközben a mágneses tulajdonsága erősebb.
Nem találtam infót azzal kapcsolatban, hogy mi van a Tribit-ben." ... Yamaha erölködőn, hangfalakkal ... "
Nem írtad, hogy hány, és milyen hangfalakkal, de kb. mindegy is. Ide vm. jobb minőségű fej- v. fülhallgató kell. Nem véletlen szokták kitenni a kis "fejhallgatós" logót a jobb minőségű binaural felvételek esetén.@carl18
"A Tribit sokkal jobban megtartja a basszust és szerintem sokkal jobban is szól."
Én is így gondolom, és annyival nem drágább ... csak sokkal csúnyább. A beépített led-eket - még ha kikapcsolhatók is - nem tudom megbocsátani. Egyébként simán vennék egyet."A Motion Boom Plus woofere kis könnyü neodium mágnest kapott ... " - ez egyértelmű. Talán a gyártó is hivatkozik rá valahol. Viszont az is az, hogy ők most a hangerőre mentek rá, ill. arra, hogy nagyon olcsó legyen. Próbálták patikamérlegen "kigrammolni" a dolgot ... valaki szerint sikerült, valaki szerint nem.
" ... melegbe a passzív membrán is beragadt." - na, ez az, ami igazán gáz legfőképp egy olyan hangszórónál, ami szobában, kis hangerő mellett nem az igazi, ill. léptem-nyomon azzal reklámozzák, hogy ez egy outdoor hangszóró.
" ... úgy látom a Motion Boom mágnesét kapta meg a Motion Boom Plus ... "
Tényleg olyan, mintha ugyanaz a speaker lenne, csak nagyobb membránnal.
Egyébként a link-elt videóban van még egy érdekesség. Jól látszik, hogy a woofer-ekre 25 W van írva, míg a spec. 30 W-ot említ. A "csipogók" ezzel szemben 15 W-osak a spec.-ben említett 10 W-al szemben. A matek kijön (80W), csak hát ... na.[ Szerkesztve ]
-
Cyborg
őstag
válasz carl18 #13785 üzenetére
Ezt a beragadó membrán dolgot sajnálom, majd meglátjuk mi lesz a haverom speakerével nyáron. Amúgy nagyon szereti még mindig, de, ha előjön a gond, akkor megy vissza, addigra talán elérhető lesz a Tribit is amazonon, és akkor ramegyünk arra, bár a ledes bazári kinézet se neki, se Nekem nem tetszik, ha kapcsolható, ha nem. Végső megoldás, hogy neki is Boom lesz, mert imádja annak is a hangját 🙂
...Egyébként 163€ volt a boom plus, a Tribit kb 210 lenne postával, tehát nem 10 € a diffi , inkább 50, és a Tribit jóval nagyobb cucc, a Boom Plus meglepően könnyű, és a pánttal roppant jól hordozható.
Sajnos a 6khz tüske benne maradt a fw update-tel is, de talán lesz még frissítve.
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz <Adamsky> #13788 üzenetére
Hát a Tribit Blast szerintem határozottan jobb cucc, Jó lenne a Motion Boom Plus is de a hibáit nagyon korrigálni kéne.
Tény és való könnyü mert durván 2,5 kg, próbálták kis súlyba megoldani de valahogy ez nem lett olyan jó mint ahogy sokan várták tőle.Én például konkrétan többet vártam a M-Boom Plustól, az ára is nagyon rajta van a Tribit Blaston akció nélkül. És még ha a Tribit nehezebb határozottan jobban szól, a 9X18650-es 2200 mah-es akkuról ne is beszéljünk. Nem sporolt a Tribit semmin se, kalapom emelem előttük.
(Igen az valóban érdekes hogy a marketing 80 watt a gyakorlatban lehet csak 50-60. ) Talán elszál elszaladt velük a ló mert volt egy pár jó hangszórójuk.
Nekem határozottan azért is volt most csalódás a anker új hangszórója, mindenki arról álmodozott kidobnak egy 2 utas nagyobb hangszórót és mindenkinek le esik az álla az a hangzástól.
Úgy látszik a Motion +-nak nem igazán lesz méltó utodja, az Anker egyszer alkotott nagyott, de lehet nem fogja tudni megismételni.Ha nekem kéne valami nagyon Boombox szerű valami, nyilván a Tribit Stormbox mellet rakná le a voksom, a Motion Boom Plus se lehet rossz a kérdés milyen áron vásárlolja meg az ember. 120euro-ért például teljesen jó, de a 180 euro overkill érte szerintem. De a hibát mindenkép korrigálni kéne, mert jelenleg nem igazán perfect.
-
carl18
addikt
válasz pècsimunkás #13792 üzenetére
Ha kihasználnám a tudását engem is érdekelne egy ilyen hangszóró, de szerintem sokszor már-már Overkill a teljesítménye!
Sok helyre már a Dockin is túl hangos, de mondhatni azért a D Fine is megállja a helyét még sok helyen.
Arra kíváncsi leszek lesz-e D Fine 3 és ha igen milyen tunningal fog megjeleni a piaon.
D Fine 2 plus 2 éves és annyira nem tünt nagy durranásnak.Nekem még remekül müködik a D FINE Plus, talán egyszer az akkuja adja meg magát de azt még lehet cserélni!
[ Szerkesztve ]
-
pècsimunkás
addikt
válasz carl18 #13793 üzenetére
Múltkor írtam, hogy az èn Dockinom júliusban lesz 4 èves, de mèg minden rendben van vele!
Alapvetően halkan hallgatom, csak nèha koxolom.
Csak úgy tetszik az a Tribit. Meg a Tribit hangszórókat dicsérik minden kategóriában.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
carl18
addikt
válasz pècsimunkás #13794 üzenetére
Hát nekem is bejön a Tribit, csak ez sokkal nagyobb és 5,5 kg nem úgy mint a Dockin (2KG) azért ez határozottan nehezebb hordozni.
Bár lekopogom a Dockin azért teljesen hangerőn elég nagyott tud szólni.
Én mondjuk pont ez az a méret ami valóban jól szól és még hordozható is.Ha 4 éves akkor jól bírja, a srác akinek kipróbáltam a Dockinját az 5 éves idén. Mondjuk és is úgy vagyok vele használom ameddig tudom.
-
carl18
addikt
válasz pècsimunkás #13796 üzenetére
A Tribit Blast inkább a JBL Boombox kategóriájába tartozik! Ezt a súlya és mérete is megmutatja!
Igen a Dockin 28X10X10 és durván 2 kg, így mondjuk még pont hordozható.
Jó dolog ez a Blast, feltéve ha kihasználja az ember!
Írtam amúgy a Dockin cégnek lesz-e D Fine 3? Már elég régóta lapítanakHiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
carl18
addikt
válasz <Adamsky> #13798 üzenetére
Én is ilyesmire gondoltam, szerintem pár év és lehúzhatják a rólot!
amazonon olvastam egyszer a Dockin úgyan úgy profit orientált cég, kínába összerakják a hangszórót itt eladják és dől a lé.De a D Fine 2 megjelenéne után se volt egyértelmű hogy méltó utodja az első generációnak. Sokan azt írtak rossz a hangja és tompák a magas hangok és hogy a D Fine Plus szebben szól.
Miután nem olvastam túl jókat róla, nem akartam kockáztatni és úgy berendelni.Ami hulladékokat most felraktak az oldalukra azokról nem lett mit írni, látszik rajtuk gatyik. Dockin D Tube 2
-
civicfan
tag
Helló!
Kezdő vagyok ebben a témában, egy jó hangú asztali hangfalat keresek, de nem tudom mit!
Amiket kinéztem az Audio Pro bt5, d1 Dynavoice cl15 Klipsch One, Three
Legjobb a Three volna, mert van távirányítója és pendrive-ot fogad
Most egy JBL Ipod dokkolóm (400p) van, de nyugdíjazni fogom!
Egy 20 m2 szobába lenne!
Új hozzászólás Aktív témák
- Playstation 5 // firmware 5.00 // Umtx jailbreak // CFI-1116A // 3x volt be kapcsolva.
- Új Aksi, ajándék USB átalakító kártyaolvasó MacBook Pro 2017
- AMD Ryzen 7 5800X
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- UHD INTEL CORE I7 GTX 1660 Super 6GB Gamer PC I7-6700K 8x4.2Ghz 32GB DDR4 512GB SSD RGB Számítógép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest