Aktív témák

  • McLaca

    őstag

    válasz St3ven #6459 üzenetére

    Az EU rendelet szerint 30 nap/100 perc a méltányos felhasználás a hívásfogadás tekintetében (ÁSZF szerint), azaz itt van "értelme", mert ezek a Move UE csomagok napi 180 percig biztosítják a többletdíj-kedvezményt (persze eleve maximálva van a lehetséges percdíj és SMS díj roaming helyzetben), de amilyen drágák a csomagok, úgy erősen kétséges a létjogosultsága, kivéve, ha valaki szófosó. Az indított hívásoknál ilyen méltányossági korlátról nincs infó az ÁSZF-ben. Csak a legdrágább csomagnak van létjogosultsága, ha pont 1GB-ot netezel el 1 hét alatt és több mint 100 percnyi hívást fogadsz. Ha ennél kevesebb bármelyik, akkor teljesen értelmetlen, sőt, ráfizetésesek a csomagok.

    Amit a telekom oldalán linkeltél, az meg valami őskövület lehet, mert látom, hogy 250MB-ra becsülik az 50€-s limitet, és az alapján 74,8 Ft-ra jön ki 1MB, de az több mint egy éve volt. Kb. egy éve 19Ft körül van (vagyis volt) 1MB.

    Az ÁSZF egyértelműen idézi a rendeletet, ami szerint a roaming kedvezmény opciókra, bónuszokra, választható szolgáltatásokra nem vonatkozik, így a külön rendelt netcsomagokra sem. Mondjuk annyira ez nem gáz, mert pl. 540Ft-ért 200MB-ot lehet forgalmazni roaming helyzetben, és nem fogy az itthoni neted (külföldön pedig lehet, hogy jobban használod, mint itthon). Nekem ez konkrétan így jobban tetszik, mert abszolút felhasználás-arányos. Itthon gyakran vagyok wifi közelében, így sokszor elég 133, vagy 333MB (most is 100MB-ot sem használtam el, és 12-én fordul a 333Mb-os csomag), ha utazok, akkor viszont sokszor kell a mobilnet, simán odateszek 100-200MB-ot 4-5 nap alatt.
    Lehetne ilyen MB díjas opció akár belföldön is azoknak, akik megállnak egy hónapban 400MB alatt.

    Üdv!

    A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Aktív témák