Új hozzászólás Aktív témák

  • €uro

    őstag

    Sziasztok!

    A segítségeteket szeretném kérni, mert az utóbbi napokban az 4 Gbites ADSL kapcsolatom sűrűn megadja magát. Először torrent kliensre kezdtem gyanakodni. Aztán elolvastam ezen topik hetedik hozzászólását. Abban ez olvasható:

    [OFF][i]"Van rengeteg seeder, jó gyorsan tudok tőlük tölteni, de egy idő után lelassul, szinte magáll - miért? (alternatív lehetőség)
    Megeshet, hogy a rendszered, a router-ed, vagy a DSL bridge-ed nem bír el nagy számú kapcsolattal, ezért instabillá válik a hálózatkezelés, szakadozik az internetkapcsolat, sőt, akár teljes leállás is lehet a vége. Ahhoz, hogy kiderítsd, erről van-e szó nálad, a hiba felmerülését követően a következő módokon győződhetsz meg.

    Legelőször a Windows eseménynaplójának (Sajátgépen jobbklikk, kezelés) rendszereseményekről szóló részére vess egy pillantást. Itt, keress olyan figyelmeztetéseket (warning), melyek a tcpip-vel kapcsolatos hibára hívják fel a figyelmedet (leginkább a 4226-os event id-vel rendelkező figyelmeztetés érdekes számunka). Ha találsz ilyeneket, akkor a rendszered a szűk keresztmetszet."[/i][/OFF]

    Megnéztem az eseménynaplót. Nálam is ez a 4226-os azonosítószámú üzenet jelenik meg rendszeresen.

    Az a helyzet, hogy a jelenlegi Vista operációs rendszerem kb. két hetes. Azt hiszem telepítése óta tapasztalom a hibát. Előtte ugyanezt a számítógépet gond nélkül használtam torrentezésre, internetmegosztásra.

    Az Interneten kutakodva találtam egy leírást, mely a 4226-os hibaüzenet okát jelentő TCP Connection Limit megemeléséről szól. Leírják pontosan, hogy ezt a limitet hogyan tudom megemelni, a hálózati problémák kiküszöbölése érdekében.

    A kérdésem az, hogy szükség van-e valójában ily módon beavatkoznom a Vista beállításaiba, miután ugyanez a számítógép régebben hibátlanul működött az alapbeállításokkal is. Nem lehet-e, hogy valami más gondom van, ami miatt nálam mostanában rendszeresek ezek a 4226-os üzenetek? Egyáltalán találkozott már valamelyikőtök ilyesmivel?

    Szóval, kérlek, ha tudtok, segítsetek!

Új hozzászólás Aktív témák