- Mozilla Firefox
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Windows 7
- ASUS routerek
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- DIGI kábel TV
- AliExpress tapasztalatok
- DIGI internet
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Bitang gyors ez a Samsung 870 EVO 4TB
Gyakorlatilag vízszintes vonallal tolja a letöltést 110-115MB-on és az sem érdekli ha közben seedelés van
Sőt még az sem számított hogy 2GB vagy 1MB cache-t adok qBittorrent-ben mert magában az SSD-ben van 4GB DRAM cache és amúgy is olyan gyorsan írja a NAND-ot hogy 20-25%-on unatkozva viszi a gigás neten a letöltést.
Végre hangtalan a gépem és veszett gyors a torrentMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
senior tag
Üdv a klubban! Én szép lassan az otthoni szerveremet pakoltam tele SSD-vel.
-
Kekmen
senior tag
A leírtak alapján félve váltottam 4.4.0-ra tesztelés céllal, kb 10 napja. Az említett cache anomáliát nekem sem sikerült kiküszöbölni, sem az oprendszer, sem a kliens beállításait hangolva. Nagyobb fájlok gyors letöltésénél belassul az összes torrent egy idő után. Viszont a seed az nagyon rendben van utána. Egy jól beállított rtorrentet megszégyenítő sebességgel képes tartani a sebességet egy-egy peernél a régebbi verziókkal ellentétben. Napi kb 2-2.5X annyi feltöltést produkál ugyan abból az állományból. Nyilván nincs két egyforma nap, hogy ki mit tölt le abból ami seedben van, de azért ennyi idő alatt bőven ki lehet tapasztalni a többletfeltöltést. Mivel jómagam csak napi 1-2 torrentet töltök le, így biztosan marad a nagyságrendekkel jobb kapcsolatkezelés miatt. Ennyi a rövid tapasztalat.
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
TeeJay
félisten
válasz Kekmen #44108 üzenetére
Pedig itt vagyunk páran akik átlátjuk a fejlesztéseket és már az RC meg a beta-n is tudtuk hogy libtorrent 2.x óta hiba van. Reménykedtünk 2.0.5 libtorrentben sikerült javítani de még most is egyezkedünk githubon a fejlesztővel mert neki nem tűnt fel ugye.
Ha kevés és kisméretű torrentet töltesz akkor nem telik meg a RAM-od és nem lesz laggolás meg 99% RAM használat.
Tucatnyian írtuk be hogy gyors nettel sok ezer torrenttel amik 50-100GB méretűek bizony gond van.Jelenleg hallgass ránk 4.3.9 x64 jól működik
4.4.1 ha kijön kérni fogok a qBittorrent fejlesztőktől 1.2.16-os libtorrenten futó verziót és azt tudjuk majd használni mert szépen fog menni
Igazából a 4.4.0 libtorrent 1.2.x verzió is szépen ment nálam, kevesebb RAM-ot használt mint a 4.3.9 csak a 4.4.0 új funkciói/átalakításai miatt azért volt benne bőven bug még.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
OMV4 alatt használok transmission-t. Egy ideje azt vettem észre, hogy nagyon belassul pl. remote gui. Lassan reagál, forog a kurzor, nem válaszol felirat jelenik meg, ilyesmik. Ránéztem a top-al és ez az eredmény, de nekem sajnos nem mond sokat: [kép]
A gép egy tx100 s1, 4 gb rammal, intel xeon x3220 procival, 181 torrent van seedben éppen. Ahogy nézem a cpu gyakran 70% körül van ahogy a memória használat is. NFS megosztás van, illetve fut minidlna szerver is, mert az egyik tv-n a saját lejátszójával nézzük. Lehet, hogy elértem a korlátait a gépnek vagy valami disznóság áll a háttérben? Amúgy régóta megvan a a gép jelenlegi formájában, de eddig nem volt ilyen.[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
TeeJay
félisten
válasz Dragon3000 #44111 üzenetére
Igen lényeg hogy a fejlesztő nem nagy torrentes legény és fogalma sincs milyen gigás nettel 1TB-ot húzni párhuzamosan és a rendszer megkajálja a komplett RAM-ot
Amíg csak 1-2 GB-ot töltünk azt is lassan, sosem fog érződni ez
Mindegy talán már érti miről beszélnek neki több tucatan (qBittorrent fejlesztők is beszálltak a hibajelzésbe) és kitalál valamit.
Addig meg maradunk 1.2.x libtorrent-es klienseken
És ez nem csak qBittorrent hanem mindenre érvényes ami libtorrent 2.x-en futMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
gamer0101
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Qnap TS128A típusú NAS-om. Ezen szeretném a gyári, zömmel hibásan működő, seedelni nem hajlandó Download Station torrent klienst lecserélni, valami - lehetőleg - magyar nyelvű kezelőfelülettel rendelkező kliensre.
Amit próbáltam: Transmission, qBitttorrent.
Transmission-t nem igazán láttam át, qBittorrent már sokkal jobb, régen Windows platformon is sokat használtam, de ez meg tegnap este még beengedett webes felületén 6363-as port, MikroTik routeren port nyitva, ma délután nem.
Nekem az is jó lenne, ha a qBittorrent beengedne...nem igazán értem mi a baja.
Köszi a segítséget!
-
MODERÁTOR
-
gamer0101
aktív tag
válasz Intruder2k5 #44115 üzenetére
Itt a baj, hogy LAN-on sem érem el...
NAS-on elvileg megy. -
gamer0101
aktív tag
válasz Csontbrigád #44116 üzenetére
8080-on a NAS felület van. qBittorrent alkalmazás alapból 6363-on.
-
MODERÁTOR
-
TeeJay
félisten
Megnézné nekem valaki hogy HDD-re töltésnél ez a statisztika miket dob infóra?
fix 1GB lemez cache-em van most de auto-ra hagyva 460MiB körül használ és a teljesítmény végig ilyen alul hiszen most csak SSD-re töltök semmi másra
Gyakorlatilag bármennyivel tudok letölteni és seedelni egyidőben (amennyit a DIGI 1000 tud) akkor is tök nullán áll ez az alsó mert a 870 EVO 4TB SSD-ben alapból van 4GB LPDDR4 RAM és qBittorrent akár automata lemez cache módban is mehet akkor sem fog I/O feladat sorban várakozni mert 253ms alatt ki is írta
Kár hogy ez az SSD ilyen mocsok drága vadiújanJa kihagytam hogy 4.3.9-ig tudjátok ezt nézni, 4.4.0-tól már azt hiszem nem jön infó erre mert OS kezeli a cache-t meg az I/O műveleteket
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
BBéci
legenda
válasz Dragon3000 #44113 üzenetére
4.3.8 a verziószám, 20-30 GB-os filmek letöltése közben 250 MB RAM-ot foglal, 15-18 % processzor terheléssel. 10-12 torrent feltöltésekor 200 MB alatt marad, 5-7 % mellett. Ez számomra nagyon megfelelő, semmi indokot nem látok a frissítésre.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TeeJay
félisten
válasz enginev3.0 #44126 üzenetére
Átlagos idő a várakozási sorban.
Mondjuk ha ezerrel töltöttem le meg seed is megy HDD-nél ott láttam 20 másodperces várakozási időket is. SSD esetén ez a 260 s beton stabilan végigMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
szmorepapa
csendes tag
Sziasztok
Segítségetek szeretném kérni abban a problémában, hogy a Giganet optikai otthoni internetem, torrent letöltési sebessége 20-30 Mbit között ingadozik. Hogyan tudnék nagyobb letöltési sebességet elérni? esetleg telekom router beállitásokban mit kellene megnézni? ( tudom hogy a Megabit nem Megabyte de ennél nagyobb sebességet kellene produkálnia )Köszönöm előre is.
-
enginev3.0
félisten
válasz szmorepapa #44129 üzenetére
Sajnos ARM procis NAS-oknak megvannak a maga korlátai
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
woodworm
veterán
válasz szmorepapa #44129 üzenetére
Akkor végül is nem MByte? A torrent kliensek abban szokták kiírni a letöltési sebességet.
-
Flowtation
őstag
válasz Flowtation #44110 üzenetére
sziasztok!
Erre valaki esetleg tudna válaszolni?Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
enginev3.0
félisten
válasz Flowtation #44110 üzenetére
Lehet rosszul emlékszem, de asszem nagy sebességnél a TM tud ilyeneket produkálni, hogy lassú lesz az elérése
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Flowtation
őstag
válasz enginev3.0 #44134 üzenetére
Ezt jó lenne megtudni, mivel pont figyeltem, hogy kimaxolta a letöltési sebességet.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Pokesz007
senior tag
10 hónap. 17/2-es internettel.
Ma kötötték be az optika 250/70 netet,remélem javulni fog. 10 évet vártam rá. Mennyit fog bírni még nem tudom 2-3 napig egyenlőre nem nyitok semmi portot,mert javítgatják még a hálózatot.Szinte még a beállításokat se néztem át a routerbe. Technicolor FGA2233 MAG️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
4.4.0-ás (elvileg legújabb) qbittorrent, bepipálva, hogy induljon el a windows indulásakor. Win 11 oprendszer.
Természetesen nem indul a torrent progi. Van valami okosság, amit esetleg tudtok tanácsolni?
Feladatkezelőben be van pipálva a "program futtatása rendszergazdaként" opciószerk: ehh, látom az előzményekben, hogy nem a 4.4.0 az optimális verzió ...
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
BBéci
legenda
válasz Dragon3000 #44122 üzenetére
Tudom, hogy arról folyt a diskurzus, de úgy gondoltam, nem baj, ha leírom, mi a helyzet nálam.
4 GB RAM van a laptopomban. El sem tudom képzelni, mennyivel lennék előrébb, ha 200 MB helyett 2 GB memóriát foglalna a kliens. Szerinted?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dragon3000
veterán
Fogalmam sincs, nálam azért van fix méret, mert auto beállítás esetén 200MB körül használt csak a kliens, de a sebesség nagyon ugrált és a forgalom is jóval kevesebb volt. A 4,3GB meg nem fog a sírba vinni, amikor 16GB van a nasban. De ennek semmi köze a 4.4.0 minden erőforrás megzabálásához.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dragon3000 #44140 üzenetére
Naponta 5-8 órát van bekapcsolva a laptopom, néha egyáltalán nincs, a napi feltöltés 10 és 200 GB közötti, ezzel 7-8000 a helyezésem. Szerintem rendben van.
A Calibre és a Java, amiknek minden frissítését felteszem. Ami jól működik, azon nem változtatok.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TeeJay
félisten
válasz vaakuum #44138 üzenetére
Ne csináljátok, olvassatok vissza légyszi!
Leírtuk hogy a 4.4.0 inkább RC vagy beta-nak kellett volna még lennie
libtorrent 2.0.5 fut alatta és van benne egy elég komoly hiba ami miatt az összes RAM-od el fog tűnni cache-nek és laggolós lesz a géped
qBittorrent fejlesztésben is van még hiba szóval csak akkor tegyétek fel ha szeretitek magatokat sz*patni4.3.9 bőségesen jó, libtorrent 1.2.15-ön fut még gond nélkül
nem eszi meg a RAM-ot, és minden funkciója működik
Várjátok ki a 4.4.1-et vagy inkább 4.5-öt és majd ha jön abból is linkelem az 1.2.x libtorrentre fordított verziókatMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
zsolt_64
senior tag
válasz TeeJay #44142 üzenetére
A legnagyobb baj hogy jan 6-a óta fennt van a hibás verzió és isten tudja hányan töltötték le jóhiszeműen, hogy aztán szívjanak vele....
Én nem bánom , ha elszüszözölnek vele, meg kiadnak 1.2.* libtorrentes verziót, de sürgősen kéne csinálni 1 magasabb verziót úgy hogy megfogják a 4.3.9 - es forráskódját és feljebbviszik a verziót, majd kiadják azzal hogy sorry ( és ezt már rég meg kellet volna tenni)
Ha most van 4.3.9 -ed és megnézed hogy frissíthető-e és meg is teszed, akkor simán ráállít a szopóroller-re
[ Szerkesztve ]
-
SRII
őstag
Sziasztok! Tudnátok segíteni abban,hogy hol találok látogató számlálót a profilomba? Tud valaki esetleg valami kódot rá?
[ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
BBéci
legenda
válasz Dragon3000 #44143 üzenetére
Nem tudtam, hogy mindennek, amit írok, annak muszáj a 4.4.0-hoz kapcsolódnia. Ez benne van a Fórum szabályzatában?
-
TeeJay
félisten
válasz UnSkilleD #44146 üzenetére
Erről valami infó bővebben?
Csak mert mostanában jött már jó pár DRAM cache nélküli ócsósított SSD és azok nem teljesítenek olyan jól mint a top márkák amiben van gazdagon DRAM is.
Meglepő lenne nekem ha a DRAM cache nem azt segítené hogy amíg a vezérlőnek írni kell legyen hol tárolni az adatotMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest