Új hozzászólás Aktív témák

  • Jakuskacsa

    senior tag

    válasz Habugi #104729 üzenetére

    Szlovákiai Magyarként nekem ezt nem kell bemutatni, csak az a különbség, hogy én tudom miért is ez az utálat. Viszont azt sem nagyon értem, hogy amíg ezt nem tudja senki addig minden rendben, amikor megemlítem, máris én vagyok az aki elveszi a Magyarok elől a munkát, és rohad szlovák vagyok. Mondjuk úgy hontalan vagyok, ide sem kellek meg oda sem.
    Pár éve mikor elkezdődött ez a migráns áradat, pont asszem a ph-n megszerzett valamiért utaltam pénzt az OTP-ben. Mivel nem vagyok az ügyfelük ezért a szokásos, személyi, lakcím, stb. Csak ugye nekem szlovák a személyim, minden más papírom meg Magyar. Az OTP-s pitsa meg odabaccta nekem, hogy: Na maga is nemsoká mehet haza! Nem lesz itt külföldi tartózkodási engedélye (ami kb 12 éve nincs, mert már csak ETG kártya van). Apám én úgy felkaptam a vizet, hogy majdnem kiszedtem a pult mögül. Elmondtam neki, hogy én nem egy ingyenélő cigó migráns vagyok, hanem 10+ éve itt fizetem a tetves ingyenélőknek a honoráriumot, holott a családomra kellene költenem amit a fizetésemből ellop adó néven a maga állama. Aztán kapta még az ívet de csúnyán, míg az őr meg nem kért, hogy most már hagyjam el a termet. Természetesen a tranzakcióig hagyta hogy befejezzem....

    Szóval keresztapám: Ez a saját szegénységi bizonyítványuk, és nem a tiéd. Ők egy nyelvvel szegényebbek mi meg egyel gazdagabbak. Kár hogy hazánk az nincs, de szerintem nagyobb tartás van bennünk mint a határon belül élő összes Magyarban!

    A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!

Új hozzászólás Aktív témák