Új hozzászólás Aktív témák

  • BlackTiger

    tag

    válasz Gyuri27 #23050 üzenetére

    Ebben van valami, szerintem igazad van, de azért remélem most az egyszer nem így lesz.

    Amúgy ismeritek ezeket a support-okat, hogy mennyi időt szánnak egy-egy válasz megírására.. csak valamelyik sablont küldik el, néha nem is arra amit kérdeztél, aztán nézel, hogy ez meg kinek szólt.
    Sajnos bennem az is felmerült, hogy az EA-s tag aki válaszolt (főleg, hogy online chat és így ott nincs egy-két hetük utána nézni a dolognak) nem tudta, hogy a BattleForge-hoz nem adtak ki sosem szerver fájlokat, hanem itt egyfajta hackelgetés folyik, hogy maguk a rajongók szimuláljanak egyet. Így lehet csak benyomta az általános szöveget ami minden más supportját elvesztő játékra igaz, pl. Battlefield-ek. A későbbiekben ez megint alapul szolgálhatna nekik.. Szóval még én sem tudom mennyire hivatalos ez az álláspont.

    Bár, itt amúgy nincs arról szó szerintem, hogy a fájlokat boncolgatják, szóval könnyen lehet, hogy még EULA megszegéssel sem, meg copyrightos dolgokkal sem lehet senkit sem vádolni. És Gyuri ez egyben válasz egy eggyel régebbi kommentedre, hogy "az offline módnak is örülnél már", az az igazság, hogy azt ezerszer nehezebb lenne megcsinálni, sőt lehet, hogy ilyenformában lehetetlen is, mert ugye száz százalékosan nem lehet visszafejteni a titkosított/már lefordított forráskódokat, azaz az .exe és .dll, stb. állományokat. Illetve ezzel már súlyos jogi vitákba torkollanának. A legegyszerűbb és amit szerintem ők is csinálnak, hogy írni kb. a nulláról egy külön programot, ami az eredeti BattleForge játék elindítása után kezeli az onnan kimenő adatforgalmat (kéréseket) és legyártja és elküldi a megfelelő bemenő adatforgalmat (utasításokat), szóval egyszóval szimulálnak maguk egy szervert, de a játék fájljaiba nem nyúlnak bele.
    Offline mód majd később is csak úgy lehetne, ha kiadják nekünk ezt a szervert és tudjuk majd futtatni a saját gépünkön, amiben nagyban reménykedek, mert ha ez a projekt egy idő után mégis elhalna, akkor is lesz egy-két ember aki nagyon szeretne játszani majd vele, csak ellenkező esetben már megint ott tartanánk ahonnan elindultunk, azaz a nullánál. : D

    Tigris

Új hozzászólás Aktív témák