Új hozzászólás Aktív témák

  • Aprósólyom

    addikt

    válasz adamssss #86185 üzenetére

    Ezek a PCie power csatival rendelkező VGA-k bekapcsolnak PCIe táp nélkül is csak a boot folyamat megáll figyelmeztető üzenettel, ha nem érzékeli a PCIe tápot. És az érzékelés itt fontos kifejezés....
    Mert ha ért hozzá, ha nem, a PCIe power-t ha rádugta nem igazán tud hibázni, ha tövig dugta érzéssel.

    Tehát, ha rácsatlakoztatta a VGA-ra a PCIe tápcsatit és mégis megjelenik ez a hibaüzenet, akkor a VGA-n is elszállhatott valami. De ha működik, akkor lehet csak egy kiégő biztosíték, merthogy ilyet is tesznek a kártyákra. Azt pikk-pakk javítja egy szaki és valószínű olcsón megússza. Egy lokál elektroműszerész is megoldja vagy fel lehet keresni az országosan híreseket, mint pl. dr. vga vagy dominik műhelye (youtuberek).

    Egyébként érdemes valamilyen márkás túlfesz védőt venni nagy értékű készülékekhez. Ami szintén nem 100%, mert nincs 100% védelem, de segít a kivédhető kisebb helyzetekben. Viszont alapfeltétel, hogy legyen jó minőségű földelés az ingatlanban.
    https://www.apc.com/shop/gr/en/products/APC-Home-Office-SurgeArrest-1-outlet-230V-Germany/P-PM1W-GR

    #86184 bestyen: Csak gondolod végig... Ezek a Plug n' Play eszközök így működnek. Ha nem így működnének, akkor egyszerű hétköznapi emberek (akik szarnak bele a infokummunikációs technológia rejtelmeiben, mondhatni jogosan), akik a tömeget képviselik, nap mint nap bajlódnának a beüzemeléssel.

    De ötletként, esetleg HDMI switch? Lehet azt már egy csatlakoztatott eszköznek/kijelzőnek érzékeli?! De csak hangosan ötletelek, nincs tapasztalatom ezekkel az eszközökkel. Meg kellene kérdezni valakit, akinek van (pl. műszaki üzlet? Vagy itt a fórum egy házimozi topik?)

    [ Szerkesztve ]

    Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák