- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azt várják Trumptól, hogy leállítja a Google feldarabolását
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- SkyShowtime
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- DIGI internet
- DIGI kábel TV
Aktív témák
-
-
poffsoft
veterán
válasz Norbi.Sz #6947 üzenetére
a kollégák a lemezkezelés-re gondoltak,
vezérlőpult, felügyeleti eszközök, számítógép-kezelés, lemezek, cserélhető adattárolók, ott kell beállítanod (betüjel megadás/módosítás, vagy mi a menü neve) hogy ne a foglalt D:-t (vagy mit) akarja hozzárendelni, hanem a szabad J:-t, mondjuk, és akkor valszleg működni fog.#6952: erre gondoltunk mi is, és erre a válasz akeup, Neo!
/Batamab linkel egy programot, gondolván, hogy elindítod, te meg egyből hexaeditorral a .exe buherálásába kezdenél /Csökkentett mód-ban sem műxik? Eszközkezelőben (rejtett eszközök megjelenitése) esetleg törlöd a pendrive-t? Mondjuk júzerként asszem az sem fog menni...
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Asador
tag
Hello!
Gyors kérdés: két gépet kötöttünk össze crosslink kábellel egy lanparty kedvéért de a két gép nem látja egymást. Nem csináltam még ilyet azt hallottam így is működhet agy 2személyes lanparty. Rosszul csináltunk, kihagytunk valamit, vagy ez így nem is fog menni?
Kösz!
-
rii
nagyúr
UTP kábellel nem is fog menni, ahhoz switch kell, vagy HUB
két gépet összekötni csak a régebbi hálókártáykkal lehetett, amiken volt BNC dugó.
kellett valamennyi BNC kábel, meg 1-1 lezáró 50 ohm-os "T" a végére.
de egy ilyen kártya lehet 3000 Ft-db, szóval nem éri meg
két ilyen card 6000 ,-, lehet ennyiért már van switchsztem nincs UTP-s kábellel direk-összekötés
csak párhuzamos porton még ... de az meg a 90-es években sem volt már nagyon divatpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Hybryd
tag
Dede, a crosslink kábel direkt azért van, hogy két gép közvetlenül összeköthető legyen
(biztos jó a felhasznált kábel amúgy?)Hirtelen annyi jutott eszembe, hogy megdhatnátok fix IP-címeket a gépeknek, 192.168.0.x legyen az egyik, 192.168.0.y a másik, az alhálózati maszk vagy micsoda meg mindkettőnél 255.255.255.0
Ezt vagy ezer éve olvastam vhol pont a hogy csináljunk lan-t témában, de sok minden nem maradt meg belőlemivel akartok játszani?
-
Asador
tag
Kösz Urak!
Igen ez crosslink nem sima utp. Majd ügyködünk az írottak alapján.
-
törölt tag
IP cím fix-re állítása, pl.192.168.0.1, hálózati maszk: 255.255.255.0
Másik gép dettó, csak az IP legyen más, pl. 192.168.0.2 maszk:255.255.255.0 Így hótziher, hogy megy, itthon sokáig így volt a laptop, és a gép összekötve. Esetleg csinálhattok megosztást egy mappán, vagy egy meghajtón. Gyíorsíthatjátok a kapcsolat felépítését, ha pingelitek az egyik gépről a másikat. Futtatás résznél beírni: cmd. enter, ekkor egy dos ablak ugrik be. ide beírjátok: 192.168.0.x ahol az iksz, a másik gép címe. ha jön válasz, a kapcsolat él. -
rii
nagyúr
"ma is tanultam valami fontosat" (:
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
IIIstIII
senior tag
Ha msnnél belépésnél azt írja ki hogy hibakód xx az minek az oka?
-
RexpecT
addikt
Az miért van hogy az új winampokkal (5.51 5.52) néha bezáráskor egy hibaüzetet dob hogy a winamp.exe xxxx. memóriacímre hivatkozott a művelet nem végezhető el.
-
pigsty
aktív tag
Szervusztok!
Van egy hp 640c nyomtatóm, hát, olyan, amilyen nem igazán tudom lecserélni,
hol lehet hozzá relatíve olcsón kapni fekete patront - C6614D(E)?
Ki milyen helyet ajánl, mindenképp gyárit vegyek, van minőségi utángyártott, esetleg van ahol jutányosan újratöltik ezt a patrontípust? Milyen megoldást válasszak ennél a típusnál, ha kifogyott a patron?Amatőr vagyok még a nyomtatók területén, ha van tapasztalatotok, segítsetek!
Üdv: pigsty
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
Jeti1
tag
A "Systimax kompatibilis" kábel az mit jelent? Elvileg valami újdonság, én még nem hallottam róla, nem tudom mitől jobb és drágább, mint a többi UTP/FTP stb. kábel...
Valaki esetleg fel tud világosítani?Ne várjunk a nevetéssel, amíg boldogok leszünk. Különben félő: meghalunk anélkül, hogy nevettünk volna. /La Bruyére/
-
Boboka
tag
sziasztok!
azt szeretném megkérdezni milyen beállítások kellenek ha 2 gépen akarunk multizni...
mert állítgatom az ipt meg minden de nem megy...
vki leírná nekem mit és hogy állítsak mert a kapcsolat megvan de egyik játék sem látja a másikat... eléggé kezdő vagyok a témában szal jó lenne egy kis segítség
tcp/ip hez tehát miket írjak... -
poffsoft
veterán
lehet, a játéknál kell valamit állítani, azt írja a két gép látja egymást (=kapcsolat megvan)
Más: LG sata dvdrw, hitachi satahdd, winxp,nero. az író image-ból 4x és 8x-os írást ajánl fel, viszont csak 1,4x-esen ír (a saját puffere 0-100-0-100). miért lehet ilyen xar az adatfolyam? (ja, fusi esprimo hulladék a gép...)
[ Szerkesztve ]
-
Boboka
tag
köszönöm a választ de a starcrfat nem akar működni
pedig feltelepítettem a ipx protokollt de nem tudom mit kell azon belül beállítani...
a kapcsolatot látja de "unable to joint" ír ki...
vkinek vmi ötlet?? -
poffsoft
veterán
válasz Winner_hun #6973 üzenetére
#6971-re senki? (vagy rossz helyen járok )
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
batmab
senior tag
válasz poffsoft #6971 üzenetére
lehet h aháttérben futo folyamatok leterhelik a gépedet annyira,h nem tudja rendesen irni a lemezeket...jellemzöen több nagyigényü progi egyszerre történö futtatásánál jön elö ilyen hiba...(pl.letöltés,játék,irás egyszerre).ha akkor is csinálja,amikor nem fut semmi más,akkor nézz körül a gépen.virus,robot,esetleg kábelek.
több nem jut eszembe....
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
batmab
senior tag
válasz poffsoft #6976 üzenetére
csökkentett modban sem talál semmit egyik virus,robotkergetö sem???
lemezed milyen van?nem lehet az a baj???
Gálvölgyi-Csernus után szabadon:Milyen volt a székleted????
[ Szerkesztve ]
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
Tv
senior tag
Szevasztok! Szükségem volna egy olyan programra, ami riaszt, ha a venillátorok fordulatszáma egy bizonyos szint alá esik. Merthogy vettem egy új procihűtőt "akciósan" és otthon kellett rádöbbennem, hogy miért volt akciós . A csatlakozójában az érintkezők össze-vissza voltak nyomorulva, ezért volt hogy megállt a venti menet közben . Mindegy levágtam a csatit, tettem rá másikat, öröm bódottá, de azért bennem van a para, hogy tuti, nem áll-e le megint.
Asus Pc probe nem játszik. Mert ugyan prímán méri a fordulatokat, de valamiért a prociventinél nem riaszt
-
batmab
senior tag
válasz poffsoft #6985 üzenetére
vannak olyanok,amik rendszerinduláskor eszik be magukat....
javasolnám a spybot s&d-t,és az ad-aware-t használd....mindkettöt csak ajánlani tudom....
egyébként lehet az lg szorakozik...firmwaret frissits rajta,pont a lemezek miatt....
na,most megint kerestem egy kis lovét reklámmal...
[ Szerkesztve ]
-
toto92
csendes tag
Hello!
Megvan osztva a netem egy routerrel.
Az a probleméma, hogy a szomszéd gépnél nem lehet újracsatlakozni (új IP-t generálni)
Ezt meg lehetne valahogy oldani?
-
PPSH
őstag
hi emberek.4gb ramot hogy tudok memtestelni?sohogy se akar 1,7gb-nal tobbet ellenorizni valami otlet?
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
rii
nagyúr
válasz Gaaabeeesz #6605 üzenetére
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
jpisti
senior tag
Helló mindenkinek!
Van egy dolog amire megoldást keresek és mivelelég régen voltam itt a fórumon ezért itt teszem közzé a bajomat.
Tehát olyan progit keresek amivel egy DVD-hez új felíratot tudok csinálni vagy a már meglévőt tudom módosítani.üdv: jpisti
A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
Tottu
senior tag
Üdv!
Lenne egy új gép (aláírásomban szerepel) amire sikeressen feltelepítettem az XP-t (32bit) SP2-vel. Akkor nem volt még semmi furcsaság, minden úgy ment ahogy kellett. Az első érdekes dolog akkor jött elő amikor lemezképről akartam felrakni a drivereket (nyomtatóhoz) azonban telepítés közben kiírta, hogy "ez a file nem olvasható...". Ez a hiba még egy másik progi telepítésénél is előjött. (Ekkor még arra gondoltam hátha a Daemon Tools-al van vmi bibi, mert ezt a verziót még nem használtam). Ezt követően gondoltam felrakok egy játékot és megnézem, hogy mit produkál az új gép, azonban megint előjött az, hogy a file-t nem találja. Nah megnéztem másik gépen, ugyan ezt a lemezképet meg a többit is, ugyan ezzel a Daemon tools-al és ott gond nélkül felment minden.
Az új gépen úgy sikerült felrakni, hogy a DVD-n levő imagefile-t mount-oltam be és úgy telepítettem, így már felment hiba nélkül a játék. Ki is próbáltam egyből, hogy-hogy megy azonban amikor mindent betöltött már a gép és játszanák, akkor kb. fél perc elteltével lefagy a gép, majd nem küld több jelet a VGA a monitornak és megjelenik a monitoron, hogy: No Signal. Ezt követően csak RESET a megoldás. A játék abban a fél percben teljessen folyamatossan és tisztán futott.
Ezt követően egyből elkezdtem futtatni az Orthos-t. Az első 1,5 órát figyelemmel kisértem és nem volt semmi baja (a magok 38-39°C körül voltak Orthos közben), így magára hagytam... Amikor vissza néztem rá kb. 1 óra múlva a következő kép fogadott: KÉP + csipogott a gép.
Ma reggel pedig 3 órán keresztül futattam a Memtest-t ami 8-szor futott le összesen hibátlanul.A kérdésem az lenne, hogy szerintetek mi lehet a baja? (Én nagyon a procira gyanakszom)
Hogyan lehetne megoldani ezt a bibit?Várom a tippeket!
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
Immy
őstag
2900pro-hoz hány mhz-re ajánlott felhúznom 6420 Core2duo-t?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Asador
tag
Hello!
Webes téma: van egy honlapom amit a kereső csak 3-4. oldalon dob ki. Hogyan tudnék jobb eredményt elérni a rangsorban?
Nem túl nagy a versengés a témában az első helyekért -fafaragás- szóval, ha van valakinek olyan ötlete amivel fizetés nélkül hozhatnám fel a lapot az első 10-20 találat közé és megosztaná velem, azt megköszönném. /Persze fizetős megoldás is érdekel de azt a googleben már olvastam hogy kell./Kösz!
-
PPSH
őstag
válasz Winner_hun #6989 üzenetére
igen x64-esem van.1024-et mar teszteltem tiszta hiba. gar lesz ebbol csak nemtudom melyik?lap vagy ram
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
Aktív témák
- EAFC 25
- Február végén debütál a Yu-Gi-Oh! EARLY DAYS COLLECTION (PC, Switch)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- Assetto Corsa Competizione
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / RTX 2060 12GB / 32 GB DDR4 / 240GB SSD+1TB HDD
- Apple iMac - 22" 4K Retina (2019) DCI-P3 i3-8100, 8 GB / 256 SSD, RADEON 555X 2GB // +SZLA +GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X220 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I DP I CAM I W10 I Gari!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5G I 8GB I 512SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest