Aktív témák
-
Desmond
csendes tag
válasz Sk8erPeter #30407 üzenetére
volt volt
We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them. ASUS P8P67, Intel Core i7-2600k, G.Skill 2*4GB 1600MHz, Sapphire Radeon HD6970, Scythe Ninja 3, Samsung SyncMaster P2770HD.
-
Desmond
csendes tag
-
félisten
válasz Desmond #30410 üzenetére
Tudom dedósan hangzik, de mi lenne ha lehúznád a speakert és mindent ami körülötte van és újra rádugnád? User guide kéznél?
"We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them."
Ha nem így volt a CMOS reset amit szacsee írt akkor azt is.[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Henryk
aktív tag
Hali!
Új konfigom lett, és nem megy a Win 7 (7077) telepítés, 10percnyi tökölés után CD/DVD drivert kér, mit tegyek?
Előző lapommal (GA-EP45-DS4) gond nélkül felment minden.[ Szerkesztve ]
-
tomcsi23
veterán
Hali!
Nyomdának anyagot vektor fáljban kellene leadni (valami cégtábla), de az mi/hogy?
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
runner 125
nagyúr
válasz tomcsi23 #30414 üzenetére
Szeva!
Egyes grafikai progik; pl. Illustrator nem pixelekkel dolgoznak, hanem vektorokkal. (raszter-grafikai programok)
A legnagyobb előnye h a végtelenségig nagyítható, minőségromlás nélkül.
Míg nyilván egy pixelekből álló kép esetében nem így van.A ProVec 4-gyel tudod őket "vektorosítani".
Üdv.M[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
tomcsi23
veterán
válasz runner 125 #30415 üzenetére
Aha, köszi. Barátnőnek kellene átadnom az infót, hogy hogy tudja átküldeni az anyagot a nyomdának, vektorosítva.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Asador
tag
Hello!
Attól hogy egy egész éjszakás memteszt futtatás során sem jelentkezett semmilyen hiba még lehet gond a RAM-jaimmal ugye? /most került a gépbe 2 új modul és azóta néha, tök véletlenszerűen beáll a kék halál [link]. Tudom még valamivel tesztelni a RAMokat?
Kösz! -
ToBeY
nagyúr
Vissza szeretném vinni a vinyóm mert úgy tűnik hogy rosz.A kérdésem az,hogy rajta lévő adatokkal mit csináljak, hogy ne jusson illetéktelen kezébe?
Gondolom egy sima formázás nem elég,mert azt vissza lehet még állítani simán. -
FlashBird
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám amivel nem boldogulok hátha tudtok segíteni.
A gépem windown xp telepítés közben és után is sűrűn fagyott kék halállal,
legtöbbször IRQL_NOT_LESS_IN_NONPAGED_AREA, hibaüzenettel, lehet nem pontosan írtam. Kiszedtem az egyik memómat, megszünt a kékhalál de helyette random újra indul a gép. Vidkarit teszteltem szőrösfánkal semmi baja elvileg. Hőfokok rendben vannak. Everestel feszültséget figyelem nem látok ingadozást. Van vkinek ötlete mivel lehet baj illetve hol kutakodjak tovább? Köszi. -
zsuni
csendes tag
Hello
Azért írok, mert egy olyan problémával kerültem szembe, amit már nem tudok megoldani.
Van egy olyan gondom, hogy bizonytalan időközönként eltűnik a kurzor, vagyis pontosan a kurzor egy helyben marad, de az érintőpaddal, és az egérrel lehet mozgatni, csak olyan mintha láthatatlan lenne, a látszuó kurzor mögött, egyszóval mocskos módon idegesítő. Amit még kisilabizáltam ebben a helyzetben, hogy megszűnik az internet kapcsolatom is (bár a kapcsolat ikon azt jelzi, hogy kapcsolódva van, azonban weblapokat és játékban szerevereket nem hoz be). A net wifi routeren keresztül kerül a laptopba, tehát vezetéknélkülin fogom, nem tudom ez fontos lehet e.
Már lefuttattam az adaware, avast, nod, trojan destroyer programokat, semmit sem találtak. Új Windows is felkerült a gépre, régi sp2es helyett sp3as, ugyanúgy maradt a probléma. Van 2 particióm, amit nem formáztam, (3.ra ment a windows formázással) ezeken az adatok vannak.
Én eddig szoftveres hibára gyanakodtam, de nem tudom, valami hardver hibája okozhat-e ilyen meghibásodást. ha valaki tud olyan megoldást javasolni, ami nem az, hogy hintsem be sóval a többi particiót és szántsam le, akkor azt örömmel várom és olvasom. Köszi előre is -
-
Sk8erPeter
nagyúr
A zero fill tökéletesen megfelel erre a célra. Teleírja nullákkal a vinyó minden szektorát.
Samsung vinyó esetén használd az ES-Tool-t.SZERK.: egyébként olykor a zero fill átmeneti hibák javítására is megfelelő, állapothibák is megoldóddhatnak ezáltal, pl. olvasófej hibájára hivatkozott nálam a HD Sentinel meg a HD Tune az egyik vinyónál, a zero fill megszüntette a problémát.
Okozhat ilyesmit akár átmenetileg fellépő tápellátási hiba vagy egyéb tényező is, ez ilyenkor olyan, mintha benne maradna a vinyó "agyában". A zero fill kitörli a hülyeséget.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Asador #30417 üzenetére
szacsee itt korábban javasolta a Hiren's Boot CD-n is megtalálható GoldMemory-t, szerinte jobb is, mint a memtest.
SZERK.: egyébként ha Windows-alapú RAM-tesztelő programot használtál, az szart se ér. Memtest86 vagy Memtest86+ a fentin kívül ajánlott.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Asador
tag
D1Rect
Sk8erPeterUraim, köszönöm! Ráálltam!
-
negator
csendes tag
Hali
Segítségre szorulok
Sorban van: ps3, ps3 saját kábel - rca videokábel out (sárga), rca - mini-din 8pin átalakító, mini-din 9pin bemenet a winfast palmtop tv tuneren, mini usb - usb, pc, winfast pvr2.
Nincs: kép
Állítgatom a winfastban a videobemenetet, a pal/ntsc-t, de semmi, ugyanúgy kék lótúró képernyő.
Kellene valami tipp, mert már majdnem sírok.
Köszi srácok
-
negator
csendes tag
Oké, még egyszer feltúrtam a lakást, az rca - mini-din 8pin átalakítót sikerült lecserélni rca - mini-din 9pin átalakítóra, és rögtön lett egy CVBS bemenetem a WinFast PVR2-ben. Szóval megoldódott. Ha valakinek hasonló őrült ötlete van, hogy PS3-at akar monitorra kötni, akkor meg ez volt a guide. Legjobbakat mindenkinek. Csaó.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz negator #30430 üzenetére
Hát a kábelkötögetés módját nem igazán volt türelmem végiggondolni , hogy jó-e, de PVR2-ben megpróbálhatnád az 'A' és 'H' gombokat megnyomni, előbbi hangnormát, utóbbi videóformátumot vált.
De milyen bemenetre állítottad? CVBS?
Javaslom, hogy kérdezz rá a dologra a "Leadtek belső tévétunerek" topicban, ott bzoley és daa-raa a nagy szakértők, biztos tudnak segíteni.
Csak kicsit átláthatóbban írd le a bekötés módját.Szerk.: látom időközben megoldódott.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
negator
csendes tag
Na, van már kép is, hang is, de a fent említett egy komponensen keresztül 576i a felbontás, az meg nem sok. Szerencsére az új átalakító hipiszupi, van rajta RGB 3 komponenses bemenet is. A kérdés az, hogy akkor most mindenki bírja a brutális óriásfelbontást és megéri egy ps3 - rgb+audio (3+2 komponens) kábelt venni, mert a tuner kiválóan kezeli ezt az egészet, vagy ez azért nem biztos? (Ezt az átalakítót amúgy a tunerhez adták.) Tudom, tunerfórum, de kábel normális áron úgy van, hogy másfél óra múlva zár a bolt.
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Windows indulásakor azt írja a gép, hogy hiányzik a system 32 mappa vagy sérült, vagy valami ilyesmi, és rakjam be a telepítőt és nyomjak "J"-t a javításhoz.
Berakom a telepítőt, és nyomok egy J-t, de nem talál telepített merevlemezt.
Ez gondolom azért van mert a laptop satás és nincs drivere hozzá a telepítő lemeznek.Na mármost nekem azt javasolták, hogy próbálkozzak "scandisk"-el, azaz vegyem ki a vinyót rakjam be egy asztali gépbe, és futtassak "scandisk"-et?
Ez a "scandisk" ez pontosan micsoda??
Ez egy program?
Hogyan kell használni?Üdv.:
Misi[ Szerkesztve ]
-
-
misirulez
senior tag
válasz GabN73 #30441 üzenetére
Igen-igen, ezzel is ez a gond, ha berakom asztali gépbe, persze külön partícióként tehát nem erről bootol.
Azt mondják az okosok, hogy szétesett a particio ezért nem tud bootolni, de esetek 90% segít a scandisk, persze a vinyó egyértelműen haldoklik, de egy utolsó adatmentésre, még fel lehet éleszteni scandisck-el csak én nem tudom, hogy miaz és hogyan mukodik, ez lenne a fő kérdésem.Üdv.:
Misi -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Még egy hülye kérédés:
Skypeon ha valaki videóhívásra kér fel eltorzulva látom a videóképét (megnégyszerezi vizszintesen a képet)
Ha ő mást hív mások nem tapasztalják.
Ha én mással beszélek akkor IS tapasztalom.Videókat lejátszik a gép, ettől függetlenül a gép video driver-ét újraraktam, és a skype-ot is és még mindig ez a probléma...
Üdv.:
Misi -
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz misirulez #30439 üzenetére
Régen volt csak scandisk, azóta "checkdisk" (chkdsk): [link]
"A Chkdsk (Chkdsk.exe) a kötetek hibáinak vizsgálatára szolgáló parancssori eszköz a fellelt hibák kijavítását is megkísérli. A Chkdsk például ki tudja javítani a hibás szektorokkal, elveszett fürtökkel, kereszthivatkozott fájlokkal és könyvtárakkal kapcsolatos hibákat."(#30443): nem elég csak az Ellenőrzésre kattintani, mindkét checkboxot ki kell pipálni! Ekkor figyelmeztet a Win, hogy egyes műveleteket csak újraindításra ütemezve tud végrehajtani, hát tegye azt! Ilyenkor végzi el a tisztességes ellenőrzést.
A SATA-vinyó problémára vannak állítási lehetőségek a BIOS-ban: [link] pl. Native Mode: Disabled.
Szerk.: ja igen, és a HD Sentinel-t tényleg tedd fel!
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
whited
addikt
sziasztok
az miért van hogy kipróbálom a realtek hd a m-ben hogy van-e hang, ott ad hangot
de játékoknál eggyikben sem, ez miért lehetM?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
RootRulez
félisten
válasz misirulez #30445 üzenetére
Egyre inkább úgy fest, hogy nem ártana újraraknod a rendszert, de tisztességesen... Én egyszer csináltam, így akkor én is csak szívtam vele, nem is volt hosszú életó, 2-3 nap (de lehet annyi se) És raktam rá kopp új rendszert formázással egybekötve, az a tuti... Ami kellhet mentsd el. Document & Settings mappából az uTorrent mentéseket, MSN beállítáokat, xfirét és fel se fog tünni, hoyg új rendszer van, én is csak ezeket szoktam kimenteni, pont elég, a porgrmaok meg flemennek megint. Játékokat meg nem feltétlen muszály, csak akkor a Dok mappát is mentsd, ha egy játék oda ment. (nekem ezért van a D-n a Dokumentumok mappa, ha beüt a ménkü: Format c:/u)
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RGB Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- 7800X3D / 32GB DDR5 / TUF B650 PLUS / TUF 4070 TI SUPER / 1+2TB SSD
- AKCIÓ% Dobozos új HP VICTUS Gamer laptop/i5-13500H/16GB/512GB SSD/RTX 4050 6GB/144Hz/
- ASUS ROG STRIX G15 - 15.6" FHD 144HZ IPS, R7-5800H, RTX 3050Ti-4, 16 DDR4 / 1024 NVMe, RGB +GAR!
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest