Új hozzászólás Aktív témák
-
Sokimm
senior tag
válasz Buster17 #12682 üzenetére
Manuálisba állíts mindent, (focust, és a gépet is), aztán ezt a képet tanulmányozd pár percig.
Utána (én így kezdtem, aztán idővel ráérzel a "nehezebb beállításokra is") nyisd a lehető legtágabbra a rekeszt (alacson F érték, pl.: F1.8), ezzel sok fényt engedsz be, aztán a gépen van egy beépített fehéregyensúlymérő kis skála (remélem ez a neve, és nem beszélek nagy hülyeséget), azon látod, hogy a kép túl világos, vagy sötét lesz... Ezen úgy korrigálsz, hogy a záridőt változtatod. (rövid, hosszú)... ezt belekalkulálja egy normális fényképező fénymérjője a kijelzőn, és mutatja, hogy most elég fényt kap-e az érzékelő, ilyen beállításoknál.
a zoom-oláshoz meg csak annyit, hogy inkább legyen a képen több dolog, és otthon kivágod PS-el ami nem kell, mint hogy ne legyen rajta valami izgalmas... 10 megapixel felett már bőségesen tudsz vágni a képből, akár nyomtatási verzió készítéséhez is.
Aztán ajánlom a raw-ban való mentést mert sok értékes dolog lesz még elérhető a képen utána, ellentétben a jpeg-gel. És a neheze, amitől mindenki óckodik: Autófocus vs. manualfocus. (ha jól tudom, akkor ez a gép nem képes a keresőben kijelezni, hogy hol, melyik ponton éles a kép, ezért nincs e-téren tapasztalatom, hogy miként lehetne "focusálni", de ha rájössz, hogy hogyan kell "kijeleztetni" a focuspontokra az élességi "helyet", (nem a focuspont beállítással, mert már próbáltam), akkor egyszerűen ahol éles a kép, manuális focus-szal, ott felvillanna* egy pötty... (nikon nagyobb gépeknél, és canon 40d-nél ez létezik)ha nincs ilyen funckiód, akkor marad az autófocus, és a remény... (sötét helyen találjon valami focusolható területet... )
hülyeségért remélem nem jár kövezés még! javítsatok ki ott, ahol lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest