- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Más reklámokat nézhetnek a Facebookon az európaiak
- Vírusirtó topic
- Microsoft Outlook topic
- eBay
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Sweet.tv - internetes TV
- SkyShowtime
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
Aha, ha azt jelenti (Lila / Purple a foglalata)
Csak érdekelne, mert nem sokszor látok ilyet régi laponL
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
cinkoxid
senior tag
válasz MaxxDamage #39199 üzenetére
az a szabad pin, nincs funkciója
-
MaxxDamage
félisten
válasz cinkoxid #39202 üzenetére
Azt hittem valami funkciója van neki, minden esetre köszi!
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Nel
csendes tag
válasz orangery23 #39050 üzenetére
Sziasztok!
ASRock 985GM-GS3 FX alaplapba jó az AMD FX X4 4300 BOX processzor? -
betyarr
veterán
-
ló úr
őstag
válasz Balathruin #39209 üzenetére
Már miért ne lenne?
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Picturemaker
őstag
-
tomo1998
csendes tag
Sziasztok!
Mi romolhatott el az alaplapban (Asus M2N), ha a BIOS betöltődik hiba nélkül, minden eszközt lát rendesen, de a rendszertöltéskor újraindul rendszeresen?
Kicseréltem, így minden eszköz kiválóan működik, azokkal nincs baj. -
rudivinc
újonc
Sziasztok!
Segitseget kerek! GA H55M-S2 (1156-os) i3-530-as proci 1x2G DDR3-as Kingmax memoria, windows 7 32bit eredetileg!
Memoriat csereltem Kingston DDR3 2x4G DDR3, es a 32-es Windows latta is a 8G-t es kiirta hogy o 3.5-ot tud hasznalni! Igy dolgoztam vele egy hetig semmi problemam nem volt!
A problemam ott kezdodott hogy 64 bites windows 7 -re akartam valtani, es instalalaskor elment egesz a Starting Windows kepig es ott lefagyott! Sokmindent probalgattam, de ha visszapakoltam a 1x2G-s ramot azzal feltudtam rakni a 64 bitest es ment is eleg turhetoen! Gondoltam semmi gond mostmar ha fent van akkor beteszem a 8G-t de indulaskor ugyanugy lefagy a gep! (a Starting Windows ablakban)!
Memoriatesztet futattam nem talalt semmi problemat!Elore is koszi!
-
rudivinc
újonc
válasz Balathruin #39218 üzenetére
Nincs ilyen opciom a Biosban! Csak az idoziteseket, es a feszultsegket tudom valtoztatni ha nem Auto-n van. Dual Chanelt sem latom sehol hogy kiirna! 2-es Kitt a memoria es 1.5V-s! Ha csak egy memoria modult hagyok bent vagyis 4G akkor mar a BIOS-nal elakad!
-
rudivinc
újonc
A memoria kodja Kingston KVR13N9S8K2/8 KIT OF 2 1.5V, 2x4GB
Az alaplap pedig egy GA-H55M-S2!A BIOS-ban az idozitesek 9-9-9-24 es a tRC az 33! Ugy olvastam hogy ezek a fontosabbak! Probaltam idozitest valtoztani felfele es lefele is ,20-al es 27-el, de semmi valtozas!
[ Szerkesztve ]
-
rudivinc
újonc
válasz Tibroo #39216 üzenetére
(#39216) Tibroo válasza rudivinc (#39214) üzenetére
Valószínűleg nem támogatja a Lap azt a fajta memóriát.
itt egy lista amit ha letöltesz akkor láthatod a memóriatámogatást [link]Ott ezt irja az elso sorban! - Memory modules listed below are for reference only. Due to massive memory models on the market, we can only verify some of them. Attol meg lehet hogy igazad van, de azert szeretnem ha nem lenne !hihi!
[ Szerkesztve ]
-
joccadoki
senior tag
válasz rudivinc #39221 üzenetére
Ez akár lehet más is nem csak ram
-op rendszer nem ment fel rendesen (előfordul)
-winyó (ha hibás szektorok vannak a felületen)
-proci (esetleg túl lett fűtve, vagy ilyesmi)
-stb (alaplapi memória vezérlési probléma, bios beállítási probléma)következőket próbáld:
cmos clear
lemez felület teszt
reinstall windows"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
rudivinc
újonc
válasz joccadoki #39222 üzenetére
A lemez az egy uj SSD Adata amelyre a windows 7 64 biten felment a 2G -s modullal gond nelkul, minden driver fent!
Amit meg lehtne a CMOS ahogy mondtad de a lapom egy 1156-os, a gyarto oldalan ellenoriztem az egy 2010-es BIOS az utolso frissites es az van fent.
A CMOS clear-t azt hogy csinaljam? -
feltamadas
tag
sziasztok
ASROCK Z77 Extreme4 alaplapon nem tudom átállítani a memória modul kezelését
van 2x4Gb Corsair Vengeance 1600MHz-es és csak 1333MHz látja
beléptem a BIOS-ba és itt átállítom így.
Load XMP Setting - Auto
DRAM Reference Clock - Auto
DRAM Frequency - DDR3-1600
mégis marad 1333MHz az Aida 64 szerint
nem egyedi a probléma több helyen olvastam.[ Szerkesztve ]
-
cinkoxid
senior tag
válasz feltamadas #39224 üzenetére
xmp profilt nem próbáltad betölteni?
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Az alaplapom: [link]
A leírás szerint ilyen csatlakozók vannak rajta: CPU, chassis, and power fan connectors (4-pin CPU_FAN,
4-pin CHA_FAN1, 3-pin CHA_FAN2, 3-pin PWR_FAN1)
Mind a 4 csatlakozó használatban van, 1 procihütő + 3 házhűtő.
Szeretnék a ház oldalára is rakni egy hűtőventit. Az alaplapon a CPU_Fan mellett van egy ilyen csatlakozó.
[link]
(a linkel lap egy DELUXE, de nekem a PRO-n is van ilyen csatlakozó)
Ez nem szerepel a leírásban, ez pontosan milyen csatlakozó? Erre lehet kötni házventit?
Ha nem, akkor molex csatlakozóra érdemes kötni?Üdv,
GBoy[ Szerkesztve ]
-
cinkoxid
senior tag
válasz gameresboy #39226 üzenetére
molexre kösd ha nem hangos, ez nem arra való. Esetleg vegyél fan elosztót. Az egyből csinál kettőt.
-
sgergi
veterán
válasz gameresboy #39228 üzenetére
Igen.
-
sgergi
veterán
válasz gameresboy #39230 üzenetére
Igen.
-
mcwolf79
veterán
Üdv!
Alaplapcserénél ha a chipset más (z68 -> Z77) akkor az oprendszert újra kell húzni? (win 8.1)Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
joccadoki
senior tag
válasz Balathruin #39238 üzenetére
általában főleg vga-k esetében szokta ha jól tudom, vagy eltérő rendszerű alaplap
"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
cinkoxid
senior tag
válasz joccadoki #39239 üzenetére
nem, nagyon ritka a kék halál. Általában akkor van, ha ahcin volt a merevlemezkezelés beállítva, az új lapon meg ide mód, de ezt is orvosolni lehet egy registry beállítással, vagy pedig a biosban simán ahcira állítani.
Különböző vgák esetén sincs gond. Nem tölti be az összes drivert a rendszer, hanem csak azt, ami kell neki. -
Balathruin
veterán
válasz feltamadas #39242 üzenetére
BIOS-ban ha a lap és a memória támogatja be lehet állítani.
-
balu999
tag
Sziasztok
Van eg asrcok h61m-vs alaplapom amiben volt egy core2-es proci.
Ma vettem bele egy i3-as procit. Bekapcsolásnál nincs kép. Biost reseteltem, semmi.
Arra gondoltam , hogy kéne frissíteni a biost de mivel nincs kép nem tudok belépni a bisoba. Van ötlet amit itthon meg tudnék csinálni és ne keljen elvinnem a gépet?Köszi
-
Fenyő
őstag
válasz balu999 #39244 üzenetére
Tedd vissza a régi procit a bios frissítés erejéig.
Balathruin: Ilyemsin ne akadj fenn tuti csak elírás, a lapba (1155) nem lehet Core2-t rakni, valszeg vmilyen 2 magosra gondolhatott, bár, hogy pontosan milyen i3-ast tett bele az azért lehet nem árt tudni.[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
balu999
tag
Rosszul írtam bocsi , dual core nem core2.
Régi proci nincs már meg. -
a347
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Asus P8Z77V-LX alaplap. Helyhiány miatt át szeretném tenni a videokártyámat (Gigabyte GTX670OC 2GB) a 2-es PCI expressz foglalatba (a fekete színűbe).
Kérdés: Ugyanolyan sebességre képes ez a foglalat is mint az 1-es?
A BIOS-ban eleve csak az egyesnél lehet auto,1,2,3 GEN között választani. A másik foglalat meg sem jelenik.
A válaszokat előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó topic
- Hardcore café
- Egyre több piacra eljut az eredetileg korlátozott Ryzen 5 7600X3D
- Anime filmek és sorozatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest