- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Más reklámokat nézhetnek a Facebookon az európaiak
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorosz
aktív tag
válasz zero666 #31350 üzenetére
AMD A8-Series A8-6600K processzor - Ha veszel mellé VGA kártyát, akkor szerintem intel i3 konfigban kéne gondolkozni, olcsóbban meglenne. itt fölöslegesen fizeted meg az apu árát, ráadásul kapásból kell rá egy jobb hűtő, ami megint kb 4-5 e Ft költség!
FSP HEXA 500W tápegység - A táp ok
Crucial 4GB DDR3 1600MHz CT51264BA160B memória 36 hó gar. - Elkelnem a 8 Gb ram, főleg, ha kihasználod az APU grafikus magját
Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 alaplap 36 hó gar. - A lap ok, bár mérlegelned kéne a bővithetőség miatt, mert egy GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H sokla előnyösebb megoldás, minden tekintetben
Gigabyte R7 260X 1GB DDR5 OC GV-R726XOC-1GD videokártya 36 hó gar. - A proci erősebb VGA-t is ki tud hajtani, de oda kellene a 2 gb ram, szóval megint egy +pont i3 procira
Kolink KBV2U08 fekete-kék billentyűzet + egér 12 hó gar
.
M-Tech FM12A-BK BLUE számítógép ház 12 hó gar.Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD író 24 hó gar.
Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050 merevlemez 12 hó gar. - ezt ne, inkább bármi más 36 hó garival, (bár a hdd nagyon jó!)
ui: nézd meg a konfigom
[ Szerkesztve ]
"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
drumkiller
csendes tag
Szevasztok! Nos képtelenség az előzményeket és a googlét használni erre, problémám a következő! Régi gépekről van szó és egy Pentium 4-es 3Ghz-es (HT/1M/800MHz) Prescott magos prociról. Nem tudom hogy működik e a proci mert mind három régi gép alaplapjába téve, a gépek indultak, de sötét kép, egy hiba sippanás sem, amúgy mind három rendben elindult 2GHz-es Celeron kockával. Kérdésem a köv.: Lehet e az a probléma hogy nem támogatott az a pentium proci a kipróbált alaplapokban, mert jóval fölötte van mindháromnál a támogatott sebesség és a maximum FSB. a legmagasabbé 400-533MHZ volt. Kérdés továbbá, ilyenkor nem kellene e elfutnia a processzornak alacsonyabb sebességen alacsonyabb FSB-vel, mint egy vegyesen összepakolt RAM? Esetleg a HyperThreading miatt? Annó az asus lapom is kiidegelt hogy az FSB max 333 Mhz és a Sempronom meg 400-ig bírta és nem volt támogatott, de még is ment!! Nem vagyok teljesen kezdő, de ilyenbe még életembe nem futottam, pláne hogy világéletemben AMD-vel szerelt gépeket használtam (oké akkor most már tudjátok hogy UTE és nem FTC ) Így nem tudom odaadni annak akinek szeretném. Ha valaki lenne esetleg aki délutánig kiokosítana ezen a téren, azt megköszönném!!!! Üdv.
-
Csorosz
aktív tag
válasz drumkiller #31352 üzenetére
A lapok tipusa sokat segitene...
"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
ST05
őstag
válasz drumkiller #31352 üzenetére
lap bios frissítése, ha még nem ejtetted meg.
-
Sasos
senior tag
válasz drumkiller #31355 üzenetére
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Van itt bárkinek tapasztalata a Gigabyte g1 sniper m3 al kapcsolatban?Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
dezs520
senior tag
Sziasztok,szereztem egy Asus U6V notit,rendszert akartam frissíteni,de a bios le van kódolva,ugye asztali gépen van egy pár trükk erre,de itt van valami megoldás?esetleg frissítsem a BIOS-t?
...tudom az esc billre előjön a boot sorrend,de azért mégis bosszant kicsit a dolog... -
zero666
csendes tag
válasz Csorosz #31351 üzenetére
ha egy új VGA-t vennék bele a későbbiekben, egy komolyabbat és később kicserélném a processzort, akkor így ez a konfiguráció mennyire tudja kihajtani a hardverekből a max teljesítményt
másik kérdésem: úgy tudom, hogy ha a processzorba is van integrálva APU, akkor ha később veszek egy normál VGA kártyát, akkor meg tudják osztani a teljesítményt vagyis a processzorba integrált VGA sem fog kihasználatlanul maradni. Ez tényleg így van? -
varmi2
nagyúr
válasz zero666 #31362 üzenetére
1: mire cserélnéd később a procit?
2: ha komolyabb vga-t veszel bele, akkor az apuban lévő igp nem használható, nem lehet összekapcsolni a vga-val, csak aránylag gyenge vga esetén (hd6670).
Miféle korlátozásról beszélsz? Nincsenek ilyen korlátozások, persze platformon, és szabványokon belül értendő. Még a gyári hűtőjével is használhatod az aput max órajelen, és max terhelésen, csak hangos lesz, és a tuning sem ajánlott. Jobb hűtővel meg, ami a csövön kiférNem a prociban van integrálva apu, hanem a cpu+igp párost nevezik apunak. Tehát az fm1-2-+ platformban nem cpuk kellenek, hanem apuk.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Sasos
senior tag
válasz dezs520 #31360 üzenetére
Ugyanaz a trükk működhet noti esetén is, mint PC-nél. Akku kikap, majd a biost tápláló CR2032-es elemet is lekötöd, és vársz 20-30 másodpercet. Ez utóbbi a macerásabb, mert meg kell hozzá bontani a notit rendesen. A te esetedben az alaplap billentyűzet felőli oldalára van eldugva, és egy pici csatlakozóval van rákötve a deszkára. KÉP
-
IstvánLászló
senior tag
Sziasztok,van egy Msi cr500series ms-1683 notebook magyar billentyüzettel nem tölti valamiért az akkumulátort zöld szinü ledje átvált narancssárga villógó szinre bekapcsolás után.
Problémába ütközem akkumulátor tipusa bty-l74 ezzel árulták 2-év garival.
Segitségeteket kérem szépen 9-érintkezöje van lábkiosztása kellene,feszültségértékeket szeretnék mérni.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Csorosz
aktív tag
válasz zero666 #31362 üzenetére
Páran már leirtak 1-2 érdekességet a dologgal kapcsolatban.
Sok technológiai fejlesztést tartalmaznak ezek az APU-k, de egyenlőre például a Mantle sem hozta a hozzá fűzött reményeket. Nem lehet tudni, hogy a jövöben merre fognak haladni a grafikával kapcsolatos újitások.
Szóval nem egyszerű egy AMD APU felett verdiktet mondani...
Egy dolog biztos. A Te általad favorizált APU egy FM2-es Richland, 32 mikron csikszélességen, 100W-os TDP-vel.
Ez a proci már elavultanak számit (durván kifejezve).
Én nem bizok abban, hogy FM2+ tokozásban például be fog esni egy 6, vagy neadjisten 8 magos proci, vagy APU.
Az A10 5800K -m előtt egy AM3+ Fx6300-al tekertem. Nem lehet észrevenni a különbséget (4 vs 6 mag), de egy újabb játéknál egyértelmű a hátránya az apu-nak. Például Cache is kevesebb van benne.
Egy fm2+ -os konfig max egy 7850 - 7870 2 gb-os vga-t tud kihajtani, többet nem.
Nekem csak azért van benne egy 7850 a gépbe, mert meguntam a nagygépet, a nappaliban a TV mellett meg soha nem ment az APU, igy a 2-ből csináltam egyet.
Ha tehetném eladnám, egy jó kis i3-at vennék helyette, príma itx-es lappal, aztán ha eljön az idő, és tudok erősiteni VGA fronton, jöhet egy i5/i7 proci. Ha fejleszteni akarsz később ebben van ráció.
Ha nem akarsz fejleszteni, és nem bizol az APU garfikus képességeiben, akkor X4 760K-t ajánlok helyette FM2 foglalattal. pár ezer forinttal jobban jársz.
Ja és még egy tipp: SSD .
Nagyon megdobja a gép mindennapos használhatóságát.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
Az a 'kapcsoló' micsoda? S mire jó?
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz -secret- #31379 üzenetére
"de igazából egy alaplapnak nem tulajdonítok akkora értéket" Pedig sokszor nagy hiba ez a meglátás.
A legtöbb ga.é gép így készül (silány TÁP, LAP, HÁZ) amivel utána szenvedhetek.
Már miért lenne drágább mint a CPU?
Az LGA2011 a nagyfiúk játéka ... Beledobsz egy több mint 2X annyiba kerülő i7-3970X-et és máris kerek a dolog![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Ha valakinek volna 20-30 perc ideje megköszönném ha segítene.
Az a nagy probléma, hogy van egy Soltek SL-65FVB lapom amibe hiába pakolgatom a 256MB-os sd ramokat eddig 3-at egyszerűen nem lát csak 128-at belőle. Nem tudok 384MB-nál több fizikai ramot elérni.
Az alaplap kezelésije szerint slotonként 256MB-ot tud befogadni.Valamit elfelejtettem beállítani v. csak szimplán ennyire finnyás lenne?
Hálás volnék ha valaki tudna segíteni.
Előre is köszönöm!Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
seawolf570
aktív tag
válasz anonymus89 #31382 üzenetére
Szerintem az a probléma, hogy nem kajál meg bármilyen RAM-ot. Ezt az oldalt találtam hirtelen, direkt a laphoz való RAM-okat árulnak. Ez is olyan lehet mint némelyik noti, csak a gyártó által támogatott RAM-okkal megy. Szerintem keress a neten, talán valamelyik külföldi fórumon találsz rá választ.
Egryesével próbáltad őket, mindegyik működik?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenon ll™ X4 B50 BE , Alpenföhn Himalaya, 4 x 2G A-DATA DDR3 1600 GS v2.0, Sapphire HD 6950, Gainward GT 220 (Physx), Chieftech 550 AB-A
-
anonymus89
addikt
válasz seawolf570 #31383 üzenetére
Köszi a fáradozásod ezzel arra célzol, hogy ilyen márkájú 256-osokat keressek?
Hiába megyek a képre v. a go to store-ra nem nyitja meg.[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
seawolf570
aktív tag
válasz anonymus89 #31384 üzenetére
Próbáld ki egyenként őket, ha mindegyikkel működik a gép, akkor más probléma lesz. Minden RAM-nak nézd meg a paramétereit lehet, hogy teljesen más ezért nem mennek együtt. Ha másnak nincs jobb ötlete, keress meg privátban, talán tudok adni egykét instrukciót ami alapján el tudsz indulni.
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenon ll™ X4 B50 BE , Alpenföhn Himalaya, 4 x 2G A-DATA DDR3 1600 GS v2.0, Sapphire HD 6950, Gainward GT 220 (Physx), Chieftech 550 AB-A
-
Szixtusz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy K8N NEO4-F SOCKET 939 alaplapu gép.
Minden rendesen müködik, normál kikapcsolásután a következő gép indításkor csak a hűtő ventillátorok motorjai indulnak el de tovább nem megy a gép.Lesem lehet állítani csak ha a tápból kivan húzva a 220 volt.
A kérdésem az lenne ,hogy mi lehet a baj? -
seawolf570
aktív tag
-
Szixtusz
csendes tag
Köszi a válaszokat.
Már bróbáltam másik működő gépből kiszerelt táppal de ugyan ez volt a hiba.
Valami más lehet.az az érdekes hogy csak a ventillátorok motorjai indulnak el. -
anonymus89
addikt
válasz seawolf570 #31385 üzenetére
Kipróbáltam mindegyikkel megy csak amit ma kaptam azzal nem. (ezt kisípolja)
Nincs két egyforma mindegyik különbözik.
Amit még érdemes megemlítenem, hogy van rajta egy-két púpos kondenzátor.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
seawolf570
aktív tag
válasz anonymus89 #31390 üzenetére
Tehát a kettőből 1 rossz. Amit tehetsz az az, hogy neten megpróbálod megnézni melyik milyen időzítésekkel működik, majd a rosszabb időzítésűhöz állítod a jobbikat. Ezt a BIOS-ban tudod beállítani a RAM-ok manuális beállításánál, tehát autóról átrakod manuálisba és ott kézzel beállítod az időzítéseket. Ha van fent működő OP rendszered, akkor pl. AIDA 64-el is ki tudod olvasni az időzítéseket. Az időzítéseknél a nagyobb szám a rosszabb érték. Ha sikerül ezt beállítanod, akkor a két RAM stabilan fog menni elvileg és a rendszered is stabil lesz. Különböző paraméterű RAM-ok használata mindig is körülményes, még annak ellenére is, ha az időzítések jól be vannak állítva.
Az, hogy az alaplapon van púpos kondi, az nagyon rossz hír, ennek a napjai már meg vannak számolva. Ha úgy gondolod megéri áldozni rá, keress egy szakit és cseréltesd ki a rossz kondikat amíg még ki nem nyírják a lapot. Sajnos az a helyzet, hogy ez a lap is már bőven kiszolgálta és túlteljesítette azt az időt, amit a tervezők szántak neki.
Szixtusz
Mivel a te lapod sem egy új darab, ellenőrizd rajta a kondenzátorokat, nem találsz-e púposat. Ha találsz magy valószínűséggel az okozza a problémát. Ha nem találsz ilyen kondit, akkor ellenőrizd (vedd ki és mérd ki) a BIOS elemet, ha az rendben, akkor próbáld meg másik VGA-val.
[ Szerkesztve ]
-
Csorosz
aktív tag
válasz anonymus89 #31390 üzenetére
Az 1-2 púpos kondi már azt jelenti, hogy bármilyen hibát produkálhat a gép!
Ráadásul a tapasztalat az, hogy ilyen esetben minden, a tápellátásban részt vevő elektrolit kondenzátort ki kell cserélni, nem csak a púposakat. Azonos farád értékű kell, a volt érték lehet nagyobb. (vagy megegyező)[ Szerkesztve ]
-
Csorosz
aktív tag
válasz Szixtusz #31389 üzenetére
Akkor is tilt valami.
Amikor ilyen alaplappal futottam össze, szinte minden esetben fet hiba volt az oka
Ha sikerül egy bivaly tápot szerezned hozzá, valószinű:
A. elindul a lap, de hibázni fog, instabil lesz
B. elfüstöl rajta egy Fet
C. ugyanúgy nem történik semmi )[ Szerkesztve ]
-
seawolf570
aktív tag
válasz Csorosz #31392 üzenetére
"Azonos farád értékű kell, a volt érték lehet nagyobb. (vagy megegyező)"
Ezt még kiegészíteném azzal, hogy mindenféleképpen ESR azaz kis impedanciájú kondenzátorokat érdemes(kell) használni. Ez vonatkozik a tápegységekre is. Ami még nem utolsó szempont, hogy lehetőség szerint azok az ESR kondik márkás japán kondik legyenek és ne olcsó kínai darabok. Egy ilyen koros lapnál már többe kerűl a hús mint a leves. Szomorú kimondani, de ez kuka.
-
anonymus89
addikt
válasz seawolf570 #31391 üzenetére
Isten igazából ingyért kaptam a gépet de gondoltam 768- rammal vígan el fog egy xp-vel szaladgálni.
Innen el is érkeztünk a memóriás problémához, de megmondom őszintén már nem akarok foglalkozni vele mert szerintem nem ér annyit az egész.
Nincs rajta működő rendszer talán egy tinyxp-t megpróbálhatnék. 13. éves már a gép ment nem is keveset szerintem eddig bírta.Köszönöm az eddigieket!
CsoroszKöszi, szerintem hanyagolom most már tényleg a témát kimerítő válaszokat kaptam így ennyi volt.
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Csorosz
aktív tag
válasz seawolf570 #31395 üzenetére
Anonymus: Szivesen, máskor is, sajnálom, hogy nem jött össze. Én már a ddr1-es konfigokat is kezdem rendkivül elavultá minősiteni mostanság. Elment felettük az idő, az XP-t is lassan kifutattja az MS, és sajnos 1 maggal, régi utasitáskészlettel felruházott procikkal már nem sokra megyünk mostanság. Talán Pentium D és Socket939 X2 lenne a legalja, amivel foglalkozék Microsoft opendszer igény esetén.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz seawolf570 #31395 üzenetére
Nincs olyan, hogy farád érték vagy volt érték. Van kapacitás és maximális üzemfeszültség.
Az ESR az Equivalent Serial Resistance, azaz egyenértékű soros ellenállás. Nem impedancia. Ez minden kondenzátornak van, és nem feltétlenül alacsony. Ráadásul nem is mindenhova jó az alacsony ESR-ű. Persze ahol magas frekvencián megy az áramkör, oda ilyet illik rakni.
Szóval nincs olyan, hogy ESR kondi!
-
mickemoto
őstag
Hogy lehet az hogy az alaplapom(Asrock H81-DGS), specifikációjában az szerepel hogy max 1600MHz-es ramot támogat, a bele passzoló intel processzorok szintén, az alaplap által támogatott memória listában meg akár 2800MHz-es ramok is szerepelnek?
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Havernak van egy ASUS P4P800 alaplapja. Mostanában előfordul, hogy bekapcsoláskor nem ad képet és elkezd beszélni valamit, csak nem érteni. Ez milyen hibára utalhat? Haver állítja, hogy BIOS probléma, de nem hiszem. Van valahol a neten ilyen leírás erről?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
Új hozzászólás Aktív témák
- Wise (ex-TransferWise)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AliExpress tapasztalatok
- Hobby elektronika
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- Formula-1
- További aktív témák...
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock h510 pro btc+
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest