- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Más reklámokat nézhetnek a Facebookon az európaiak
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
net1973
csendes tag
Sajna nincs, de megpróbálom a defaultot.
-
net1973
csendes tag
Ha az hibának számít, akkor a hátteret folyton feketére cseréli.
azóta egy ATI 9200-assal is ki lett próbálva, ugyanez az eredmény.[ Szerkesztve ]
-
net1973
csendes tag
Nem villan a képernyő. Nem mondanám csipogásnak, inkább vinnyog, de azt 2-őt.
http://hu.gigabyte.com/products/page/vga/gv-n62256dp2-rh/download/bios ilyenről van szó, csak a DDR2-es verzió.[ Szerkesztve ]
-
Dabaka
csendes tag
Sziasztok!
Ide írok, mert nagyon fontos (munkaeszköz hibásodott meg).
Édesapám gépébe új ramot tettünk, majd elindítottuk a gépet. Ekkor a PS/2 csatlakozó nem reagált, nem ismerte fel a billentyűzetet. Utánanéztem, és egy oldalon azt írták, hogy a BIOS reset segíthet. Sajnos az elemhez nem fértem hozzá, mert a videokártya mögött van, azt meg nem tudtam kiszedni (apám tévés, szóval az itthoni gépében elég komplex rendszer van, speciális kártya, stb.), úgyhogy a cmos reset jumpert szépen ahogy kell áttettem, majd úgy 20 mp után vissza. Azóta a gép beindul, de nincs kép, illetve előfordul, hogy beindítom a gépet, a ventilátorok felzúgnak 1-2 mp-re, majd leállnak és újra elindulnak, de továbbra is fekete a képernyő.
Nem tudjátok, mi lehet a baj?Az alaplap: Asus P5Q-E
-
IstvánLászló
senior tag
válasz net1973 #30455 üzenetére
Kapcsold ki a gépedet,tápegységed hálozati dugóját húzd ki a tápból monitorét is feltétlenül.
Ha meg vagy ezzel a müvelettel csináld a következöt.
Vedd ki a vga-t,merev lemez és optikai meghajtó kábelét huzdle óvatósan táp kábelt is.
A memoriák ha több is van csak eggyet hagyjál benne.
Ezután kapcsold be a monitort és a gépedet is,müködnie kell monitoron képet kell lássál.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
net1973
csendes tag
Vegyek ki mindent, kivéve 1 memóriát, aztán rakjam vissza őket, és indítsam el, vagy 1 memó+vga és úgy start?
-
net1973
csendes tag
Az a probléma, hogy a 6200-as nem megy a gépben, nem az integráltal van a baj.
-
net1973
csendes tag
Hiba nélkül fut az integrált. Berakom a karit és mindkettő fekete, az integrált se ad képet, se a videókártya.
-
net1973
csendes tag
Lehet, hogy csak én vagyok gyökér, de ha vidikártyával nem megy, akkor mért anélkül kell elindítani a gépet?
-
IstvánLászló
senior tag
válasz net1973 #30462 üzenetére
Hiba nélkül fut az integrált. Berakom a karit és mindkettő fekete, az integrált se ad képet, se a videókártya.
Irtam hogy csak integráltal inditsad a gépedet,azzal van kép a monitorodon,ha igen akkor tudok segiteni neked.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
net1973
csendes tag
igen, van.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz net1973 #30465 üzenetére
Tehát alaplap látszólag müködik.
A 6200-as kártyát haggyad ki mert gyengép tipus mint az ati.
Kapcsold ki a gépedet.
Ati kártyádat tedd be figeljél hogy rendesen belemenjen a slot-ba.
Kapcsold be a gépedet rendesen müködnie kell neki,képet kell lássál a monitoron.
-
net1973
csendes tag
http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=113&gid2=40&compare=radeon-9200-series-vs-geforce-6200
CSakazértis akadékoskodom egy kicsit: ez alapján nemhiszem, hogy az ATI jobb.
Amúgy is ezt is írtam, hogy teljesen ugyanez játszódik le az atival+ahhoz még driverem sincs. -
IstvánLászló
senior tag
válasz net1973 #30467 üzenetére
Nem akadékoskodsz midjárt utána nézek.
Mindjárt megnézem a linket ami küldtél egy pár pillanat türelmedet kérem.
Megvan igazad van tehát a Gigabyte GeForce 6200 256MB rammal rendelkezik,más linken 128MB rammot irtak.
Jol láttam az infokat most,szerinted.
[ Szerkesztve ]
-
net1973
csendes tag
Az ATI DDR1 GeForce DDR2. Mindegy ATIval megint eljátszottam: DVI is vak; sima vga csati is fekete.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz net1973 #30469 üzenetére
Amit eddig csináltunk nem véletlen volt.
A rammokat tedd vissza úgy ahogyan voltak,de a gépet kapcsoldki elötte feltétlenül.
Nem átverés sót játszóttam veled,hidd ell.
Szerintem a vga kártyák hibásak,nincsen esetleg másik véletlenül.
Ez bitos jele hogy nincsen kép a monitoron.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolty001
tag
Sziasztok! A segítségeteket kérném!
Teljesen tanácstalan vagyok... Adott egy ősrégi Abit Sg-72 Intel s478 alaplap.
Röviden: Hoztak hozzám egy gépet, mert hangos volt. Kiderült, hogy a processzor ventilátor a ludas, újrapasztázás, venti csere. Elindult, de nem sokkal később kék halál. Azóta nem indul a gép, a venti felpörög, égnek a ledek, sötét képernyő, a monitoron nincs jel. Sípolás nincs.
Az összes alkatrészt kicseréltem, merevlemezt lehúztam, csak DVD, videókártyát, tápegységet, memóriát és még a processzort is kicseréltem egy másikra, de az eredmény ugyanaz. Elem csere, CMOS reset. Semmi reakció. Látható sérülés nincs rajta.
Ugyanakkor a fentebb linkelt manuálban is, és némi keresgélés után olvastam másoknál is ilyen problémát.
Az érdekes az, ha kiveszem mindkét memóriát, akkor sem reagál semmit, pedig sípolnia kellene. Ezért már végképp nem tudok másra gondolni, minthogy meghalt az alaplap. Ötlet?
-
Realradical
őstag
Sziasztok!
Tegnap óta gyengélkedik az alaplapom. Az ahci vezérlő restart után közli, hogy port reset error. Ezt egymás után mindhárom használt portra kiírja. A legfurább hogy sima power off kis várakozás majd start után elindul a gép, majd leáll a Windows egy idő után. Bsod, reset, aztán megint hiba.
Amit próbáltam:
Egy ssd-t több porton néztem többi eszköz nélkül. Bios reset, bios update, kábel csere, szétszedés atomokra, portalanítás.
Van valakinek tippje, hogy mit lehetne még elkövetni?Szerk: gigabyte ga-m720-us3
[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
Sasos
senior tag
válasz Realradical #30474 üzenetére
Ezt a hibát akkor szokta dobni a vezérlő, ha kommunikációs hiba van a vezérlő és a meghajtó között. Mivel több porton és kábelcsere után is fennáll a hiba, talán a tápellátásban lehet a bibi.
-
ígyvanferi
addikt
Olyankor mi van, ha az alaplap nem ad kakaót usb porton keresztül se a billentyűzetnek, se az egérnek bootolás közben? Így nem tudok gombot nyomni, hogy lemezről bootoljon.
Eladtam a fő komponenseket, ssd, hdd, perifériák maradtak. Elővettem egy régebbi gépet, pontosabban lapot, procit, ramot, vga-t, ami egy hete még működött, hogy egyelőre azt használjam, kap egy friss rendszert az ssd-re és minden frankó. De nem, mivel nem tudok gombot nyomni, nem tudok lemezről bootolni. Az ssd-n lévő rendszer pedig mivel nem tud felállni a régi-új hardveren, javítani akar, de nyilván nem sikerül neki, így újraindul. Viszont ilyenkor már működik az egér, bill. is, égnek a lámpái. Sőt az optikai egér alját ha figyelem boot közben felvillan, de el is alszik. A bill. fényei nem reagálnak ilyenkor.
Egy Gigabyte GA-P31-DS3L-ről van szó.
Röviden: miért nem ad áramot az alaplap bootolás közben az usb portoknak? -
Tex Murphy
tag
Köszi a gyors választ. Az alaplapira rákötöttem egy Asus I-Panelt, annak is az USB csatlakozóját. De itt még csak 8 tüske van, ezekre bárhogy ráköthető a kábel. Úgy kötöttem rá, hogy a kábel piros fele arra nézzen, amerre a többi kábelé. Bekapcsolás után a kábel piros fele azonnal megégett, elfüstölt. Alaplap működik, de a csatlakozóra kötve semmi.... Bár nem tudom, előtte működött-e. Alaplapi csatlakozó USB 1.0.
A4000T "Only amiga makes it possible"
-
Sasos
senior tag
válasz Tex Murphy #30478 üzenetére
Milyen deszka ez pontosan?
-
Sasos
senior tag
válasz ígyvanferi #30477 üzenetére
Lehet, hogy az EpU beállítás miatt nem kap tápot az USB, bár bekapcsolás után akkor is mennie kéne... Adj neki egy PS/2-es billentyűzetet, és próbálkozz bios beállítással. Ha nincs kéznél, reseteld meg a biost, hátha gyári beállítással elindul az USB-s billentyűzet is.
-
TaylorXIII
őstag
válasz Tex Murphy #30480 üzenetére
Biztos nincs rajta felirat? Tudsz róla jó képet lőni? Nem csak a lapon lehet felirat. Lehet pl egy LPT porton is egy matricán vagy valami.
[ Szerkesztve ]
-
Tex Murphy
tag
-
Tex Murphy
tag
-
Sasos
senior tag
válasz Tex Murphy #30485 üzenetére
Esetleg az utolsó ISA slot oldalán nézd meg, hogy nincs-e rajta matrica (az alaplap széle felől)
-
Sasos
senior tag
Szűkítsük a kört, hátha.... Ez alapján a bios ID-ből kideríthető ki a gyártó?
-
Sasos
senior tag
Lehet, hogy megtaláltam közben... Van rajta AT és ATX tápcsati is?
Ezt lesd meg: LINK
Ha ez az, akkor van hozzá leírás, meg legutolsó bios, meg minden extra... :-) -
Sasos
senior tag
válasz Tex Murphy #30489 üzenetére
Na ez a jó és rossz hír egyben...
Viszont az eredeti kérdésedre visszakanyarodva, nem reménytelen a helyzet. Nézd mit találtam: LINK
Ott csücsül rajta egy 2 portos belső USB csati is, a normál belső USB A mellett. :-) Lehet ha elég figyelmesen vadászol, találsz olyan kártyát amilyen kellene. Csak figyelj majd a driver támogatottságra. -
Sasos
senior tag
válasz Tex Murphy #30490 üzenetére
Ha 98 alatt nincs sem USB, sem ismeretlen eszköz (és a biosban sem tiltottad le), akkor gyanús, hogy odalett szegényke. Amíg az oprendszer nem látja így, vagy úgy, addig nehéz lesz életre kelteni.
-
Tex Murphy
tag
Ez szuper. Van a gépben PCI-os USB kártya, de sajnos nincs rajta olyan csatlakozó, mint az alaplapon. Viszont lehet kapni olyan előlapi panelt, ami sima USB csatlakozós? Vagy megfordítva a kérdést, mit lehet rákötni a belső USB portra? Nem találtam semmi ilyen eszközt.
A4000T "Only amiga makes it possible"
-
seawolf570
aktív tag
válasz ígyvanferi #30477 üzenetére
Én már jártam így pár éve egy régi ABIT deszkával, alapra visszaállt a BIOS de nem volt az illetőnek csak USB-s billentyűzete, így nem lehetett belépni a BIOS-ba. Egyetlen megoldás van, egy PS2-es billentyűzetet kell beszerezned, vagy egy átalakítót, és rákötni a bill.-t PS2-re. Ha ez megvan, akkor belépve a BIOS-ba át tudod állítani a billentyűzetet USB-re és attól kezdve kezeli. Sajnos ez így van és a mai napig így vannak beállítva a BIOS-ok ahol a deszkán van PS2-es csati. Ezzel nem tudsz mit csinálni. Tarts egy PS2-es billentyűzetet, vagy egy átalakítót.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenon ll™ X4 B50 BE , Alpenföhn Himalaya, 4 x 2G A-DATA DDR3 1600 GS v2.0, Sapphire HD 6950, Gainward GT 220 (Physx), Chieftech 550 AB-A
-
Tex Murphy
tag
-
ígyvanferi
addikt
válasz seawolf570 #30494 üzenetére
Köszi! Kértem kölcsön egy ps/2-es bill.-t, azzal tényleg működött, most már a gépről írok. De ha BIOS-ban átállítom, amit írtál, akkor ezután már nem fog kelleni PS/2-es ilyen esetekben sem, nem? Vagy az a beállítás csak annyit tesz, hogy egyáltalán kezelje az USB-s billentyűzetet? Mindjárt szétnézek a BIOS-ban, meg kipróbálom a saját keyboardom.
Köszi Sasosnak is!
[ Szerkesztve ]
-
seawolf570
aktív tag
válasz ígyvanferi #30496 üzenetére
Igen ez a beállítás csak azt a célt szolgálja, de alapból nincs bekapcsolva. Ha átállítottad a bill-t USB-re az csak addig tart, ameddig nincs reset-elve vagy visszaállítva alapra a BIOS. Ha ez megtörténik, akkor ismét nem fogsz tudni belépni USB-s bill.-el. Ezért írtam, hogy tarts egy átalakítót otthon vagy egy PS2-es billt. Sajnos erről nem tudnak leszokni a gyártók a mai napig (ez egy rossz beidegződés, ami értelmetlen), kivéve azokat a deszkákat amelyeken nincs már PS2-ő, ott evidens, hogy alapból van USB-s bill. Talán az UEFI-vel ennek végre vége szakad.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenon ll™ X4 B50 BE , Alpenföhn Himalaya, 4 x 2G A-DATA DDR3 1600 GS v2.0, Sapphire HD 6950, Gainward GT 220 (Physx), Chieftech 550 AB-A
-
ígyvanferi
addikt
válasz seawolf570 #30497 üzenetére
Értem, világos. Átállítottam. Most már minden frankó.
-
Sasos
senior tag
válasz Tex Murphy #30493 üzenetére
Esetleg trükközni lehet vele így
Nekem a szerveren van USB A lány az alaplapon, de ott a többi port tiltható, a ház meg zárható, és érzékeli is a nyitást. Így elkerülhető, hogy a rendszergazdán kívül bárki is betámadja pendrive-al a szervert. Amúgy még nem láttam olyan eszközt, ami USB A fiú végű kábellel bír, és belső eszköz lenne...
-
baboss
őstag
Mi a különbség egy sima alaplap illetve R2.0 - R3.0 között.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kupon kunyeráló
- Politika
- Azonnali játékos kérdések órája
- Wise (ex-TransferWise)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest