Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    válasz diegho #5189 üzenetére

    Éjjel miért kéne? :N Ha bármilyen színezett, vagy sötétített lencsét a szemed elég teszel, akkor az már érezhetően korlátozni fogja a beérkező fény mennyiségét a lencse nélküli állapothoz képest. Éjjel meg nem túlzottan célszerű ez szvsz. (A szembejövők kitakarásához valami dinamikusan működő, szelektív szemüveg kéne, de ilyenről nem tudok.)

    Nappali fényviszonyok mellett én polárszűrős, dioptriás napszemüveget szoktam használni. Barnás árnyalata kellemes (elvileg van valami kontrasztnövelő hatása) és a polárszűrő miatt pl. nem látok a szélvédő belső felén semmi tükröződést. Illetve vizes úton megcsillanó fényeket, napsugarakat is tompítja. Szóval hasznos dolog a polárszűrő. Hátránya, hogy bizonyos felületeken látszanak majd a feszültségek (pl.), illetve ha nem megfelelő az LCD kijelző polarizációs síkja, akkor azok is sötétebbek lehetnek, vagy akár teljesen olvashatatlanná is válhatnak szemüvegben.
    De ezt a szemüveget is legfeljebb csak késő délutánig, fél órával napnyugta előttig szoktam használni, mert ezt követően már zavaróan sötétít, álmosít.

    Konkrétumot viszont nem tudok ajánlani, sima napszemüvegekben nem vagyok otthon. :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák