Új hozzászólás Aktív témák

  • #89309696

    törölt tag

    válasz bitpork #5064 üzenetére

    Azok a határok már rég át lettek lépve, ha egy civilizált, felvilágosult, demokratikus eszme szerint tekinted. Mellesleg nyugaton is lazán megteszik, legfeljebb szebben el van takarítva, többet foglalkoznak vele, hogy szépnek tűnjön.
    Nem lesz 89 előtti állapot, azok annyira elavultak, hogy nem működnének, akkor se működött. Közben eltűnt a szovjetunió ami tápolni tudta, nem vagyunk se politikai, se gazdasági, se katonai nagyhatalom ami negatív visszacsatolással az ilyen eszmék kiburjánzását elfolytja, nyakunkban liheg az EU is. Nem kell ezt ennyire túlparanoizálni.
    Ráadásul van modernizált, sokkal jobban működő és mai világba beilleszthető verziója is, ez meg már hosszú évek óta tart, látjuk a két szemünkkel mi is. Nem kell se erőszak, se fenyítés, se hatalom, a nép olyan rémegyszerűen butítható, vezethető, alakítható a végtelenségig a mai eszközökkel, hogy önmagától megcsinál mindent ami adott rendszernek kell, semmit nem kell hozzá kiépíteni se. Ha mindenáron tartani akarsz tőle, akkor tarts a nyugatabbra/északabbra pusztító agyatlan libinyáltengertől meg a píszíségtől meg a zöldnyálzástól is, az pont ugyanilyen civilizációpusztító.

    Értem én, hogy felhúzza az ember idegeit, hogy a párt ha valamit nem kap meg, hát módosít valami törvényt és megszerzi azzal és még jól oda is mondja arcátlanul az embereknek meg az ellenzéknek, a nép meg tapsol hozzá, mert elhiszi, hogy erre volt szükség.
    Viszont ebből nem következik az, hogy holnap egy fekete, fóliázott ablakos Passat fog elvinni és a jövőben sem várható. Van azért különbség a kettő között, hiába alapul mindkettő önkényes törvényátírásokra, mert a nagyvolumenű, radikális dolgokhoz nincs meg a mögöttes hatalom, jó ideig nem is lesz, ezért nagyon megtenni se tudják. Szerencsére.

    De nem akarok tovább offolni, mert egyrészt a politika mocskos. Másrészt részben ezért kaptam kitiltást a topikból is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák