Új hozzászólás Aktív témák

  • konzumpro

    senior tag

    A szivárgást leszámítva, most igazán jó kávékat főz a Philips, nem tudom minek köszönhető a változás, de újkorában nem volt ilyen jó. Talán rossz irányba próbáltam változtatni, úgy tűnik tényleg nem szabad a presszó szabályt követni ennél a főzési módnál.
    Abszolút gyors a lefolyás, 25ml kevesebb mint 10 másodperc alatt, vékony de tartós világosbarna crema, mindez közepes hőfok, közepes aroma, legszorosabb őrlő mellett, és eddig a legtöbb illat, íz jön át, se nem fanyar, se nem keserű, a 99%-os étcsokira rá kell készülni, erre nem annyira, teljesen élvezhető, finom kávét főz. Nem is tudom, akarnék-e ennél töményebb, ristretto sűrűségű főzetet. Szerintem jó így, ami megnyugtató, hogy szerencsés esetben egy gyári Philips kávégép minden különösebb erőfeszítés nélkül képes hozni ezt a színvonalat.
    Gyanús, hogy az őrlő kezdetektől fogva rosszul volt beállítva, vagy már az elején sérült volt az egyik őrlőtárcsa amit később észrevettem. A zaccpogácsák most jobban egyben vannak, még az is lehet, hogy mégis lehet következtetni belőle ha valami nem optimális a rendszerben.

Új hozzászólás Aktív témák