Új hozzászólás Aktív témák

  • lautnermark

    aktív tag

    válasz pengusz77 #59788 üzenetére

    A fejben "szoftveresen" vágsz, tehát egy kicsi számítógép dolgozik benne, ami áramot igényel. Az erősítőben a pótméter és a kondik, tekercsek az alaplapra/nyákra vannak építve, ami viszont külső áramról működik, hiszen az erősítő kikapcsolt állapotában sem jön ki semmilyen jel a hsz.terminálokon. Vagy Nálad igen?
    Még egyszer leírom, hogy az a nagy különbség az aktív és a passzív között: hogy a váltó üzemszerű működéséhez szükség van-e külső energia/feszültség bevitelére. Ha csak in/out van, akkor passzív, de ha +-rem, is akkor aktív.
    SQ-ban a szub nem számít útnak ezért az ő lpf-je irreleváns (tök mindegy, hogy a fejben vagy az erőn). Passzív katban elméletileg nem használhatsz a szettre hpf-t.
    "Szép lenne, ha kikapcsolnám. :D Vajon mit vágna először haza?"
    Itt mire gondoltál? Egy passzív rendszert figyelembe véve a 3 fajta hsz-ból csak a magas az, ami vágás nélkül pár pillanat alatt tönkre tud menni, de mivel ott van előtte a passzív váltó, ezért ennek semmi köze az erősítő váltójához. A mélyközépre is ráengedheted a teljes frekvenciatartományt, ahogy ezt sok olcsóbb/belépő szintű szettnél is teszik, semmi baja nem lesz. A szub hsz. vágás nélkül igen szarul fog szólni, de meg fogsz lepődni, hogy ez sem megy tönkre.
    Ne ragaszkodjál a szubhoz, mert nem kötelező, hogy legyen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák