-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnagylajos1
tag
Jó reggelt mindenkinek jöttem kedélyeket borzolni és persze érdeklődni. Connection S 212 ez a hangszóró kábel lenne a érdeklődés tárgya.a minősége érdekelne ill a véleményetek a a kábelről.vagy ha tudtok tippet adni még 550 cm rca kábelre az jó lenne,köszönöm
-
bnagylajos1
tag
Mindenkitől elnézést kérek még lenne egy kérdés sub Eton Force12-800BR vagy Audio System HX 12 SQ BR ez a kettő lenne a kiszemelt. Teljesítmény szempontjából az eton a forma miatt meg az audio jobb.az elhelyezés kombi autóban történne meg melyiket javasolnátok?
-
Joe fiú
senior tag
válasz bnagylajos1 #57752 üzenetére
Hallgasd meg aztán döntsd el. Az erősítő sem mindegy ami előtte van. Egyébként nekem HX12 van zárt ládában, ez a nagyon sokadik szubom, de ezt el nem adnám, alja kicsit hiányos egyébként nagyon jó.
-
-
pengusz77
senior tag
válasz ---Lasali--- #57755 üzenetére
Én csak azért "szívtam" a beszereléssel (tulajdonképpen ugyanez a fej volt bent), mert elsőre trehány voltam, és a gyújtásra kötöttem az erősítő remote szálját. Persze most szétjött, így most beforrasztottam a kék-fehérre nekem kellett hozzá antenna adapter, din-iso átalakítót adnak hozzá. Plusz nekem gyári 2din volt előtte, úgyhogy kellett egy beépítő keret. Black friday-on 19990 volt múlt héten
-
olahpal82
csendes tag
válasz PiciPeti #57647 üzenetére
Visszatérve a 3 utas szett 4 csatornára való kötésére. Ehhez van gyári váltó, de nem akarom átkötni, megbuherálni. Ekkor elég volna, ha vennék egy ugyanilyen pár hangváltót és minden csatornán lenne egy, úgyhogy az egyik pár csak a magasnak és középnek vág a másik pár pedig a mély hangszórónak? Nem jelent problémát, ha egy hangváltónak nincs minden kimenete terhelve?
[ Szerkesztve ]
-
Something_
őstag
Tiszta cink, de elakadtam gyari fejbe torteno aux bekotesevel
Sarga mini iso csati, 4es es 5os az aux piros es feher kabele.
A 6os remote szalat testre kell kotni es elvileg mennie kene?[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
Hidd el, ha Soundstream Reference és PG MS275 erősítővel, meglehetősen drága kábelezéssel, és hónapok alatt nem tudtam szélesre és eléggé térkitöltőre beállítani, akkor Nálad sem lesz csoda... Kicseréltem a szettet és ilyen szempontból egész más lett. A magasa alkalmatlan normális térkitöltésre. Most már, hogy beállítottam normálisan az új szettet, azt is ki merem mondani, hogy nem elég részletező az a magas.
-
-
nagyúr
válasz simi811118 #57766 üzenetére
+1 mindig van jobb komponens...
-
Lite
őstag
válasz simi811118 #57766 üzenetére
Ez tiszta sor! Valahol nekem is ez a célom. Nem is szeretnék a végtelenségig ezzel küzdeni, valahol meg kell állni. Már így is messze járok az eredeti elképzeléstől, nagyon elrugaszkodtam. Viszont akkor legalább legyen megfelelő a végeredmény.
Csak, ha azt nézem, hogy más kocsiban még egy passzív cucc is jobb színpadot csinál, ugyanezen, vagy kicsit, a termékskálában lejjebb pozícionált hangszórókkal, én meg beleölök egy vagon pénzt és még annyit sem ad ki magából a rendszer... Érthető módon vagy ideges leszek, vagy addig piszkálom, míg nem azt kapom, amit szeretnék.Ja, és van egy rossz tulajdonságom mellé: ami érdekel, abba nagyon beleásom magam. És jelen esetben pl. a fázisokhoz kb. totál hülye vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz simi811118 #57740 üzenetére
Elfogadható árban (10 alatt gondoltam)
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Joe fiú
senior tag
válasz simi811118 #57768 üzenetére
Én is ezt hittem,aztán összeraktam asszonynak a Peugeotben a hifit az Alpine 9812RR-rel és rájöttem, hogy nagyon sok tartalék kell, hogy legyen a jelenlegi rendszeremben, mert a kis Pug a gyári hangszórókkal nem rosszabb, sőőt..nem hiába mondják, hogy a legrosszabb komponensből is ki lehet hozni valami nagyon jót, szerintem a tervezők se gondolhatták, hogy a gyári stock hangszóró tud így szólni.
Szóval innen kezdve én mindenkinek azt ajánlom, hogy fejegység, erősítő legyen az első, utána a hangszóró.
-
DDaniel
tag
Továbbra is gondolkodom a fejegységen akusztikus/hangszeres zenéhez (pl. LGT, Republic, Emberek, Zorán, Adele stb) + néha egy kis techno, bár nem az a prioritás, de azért elfogadható legyen az is.
JVC-t írtátok tippként, viszont az R90BT usb kezelése elbizonytalanított - az újabbakkal meg kivárnék mindenképp, amíg lesznek róla tesztek. Így viszont felmerül a kérdés, hogy a többi ajánlott márka közül mi játszhat még? Az Alpine-ról visszaolvasva azt írtátok, hogy inkább modernebb zenéhez ajánlott; kérdés akkor a Pioneer illetve Kenwood...
Az autó egyébként egy 2005-ös Mitsubishi Lancer (kombi), ez még a nagyméretű Mitsubishi...
Plusz a visszaolvasásnak hála, mostmár hangfalszetten is gondolkodom - egyelőre most a fejegységről menne, de későbbiekben megpróbálnám erősítővel is Ebben is tudnátok tanácsot adni?
Egyik topiktárs nagyon dícsérte a Morel Maximo-t, de Gladen-t, Rainbow-t, Hertz-et is ajánlottátok.
Hangfalra keretnek 50e körül gondolkodtam.Olyan helyet is keresek, ahol megbízható minőségben beépítik a cuccokat (akár meg is veszem ott a cuccokat, ha magyar garis), helyileg Budapesten vagyok (14. ker - de persze nem kell hogy a kerületen belül legyen )
Köszi előre is mindenkinek!
-
-
Reneolus
tag
Element szetthez mik az optimális vágási frekik/meredekségek?
Én az alábbit hallom a legjobbnak:
Magas: 5 Khz, 24 db/oct, fordított polaritás
Mélyközép teteje: 4 Khz, 12 db/oct, norm polaritás
Mélyközép alja: 80 Hz, flat, norm polaritás
Sub: erősítőn vágva 80 Hz, 12 db/oct, norm polaritásEz mennyire fázishelyes beállítás?
Aktívban ugyan jobb lett a magasak hangja, de még messze van a jótól. Lehet, hogy kihoztam a maximumot a szettből, és most ebben is tovább kellene lépnem? Úgy tűnik, h rock zenén (pl. Foo fighters) megfekszik a történet aktívban is, pedig már az erősítőt is cseréltem egy Emphaser EA490-200 -ra, a fejet egy Alpine UTE92BT-re, már csak az Element szett a régi. Attól tartok, hogy legalább a magasakat cserélnem kell...
[ Szerkesztve ]
Helix P DSP, JVC R981BT, Morel MT23/Soundstream Reference 300, DLS UP6/Emphaser EA2190, Emphaser EG12 (ETBR112)/Signat RAM3 MKII
-
kacsa7
őstag
válasz Reneolus #57777 üzenetére
Szétesik rock-on vagy mi a gond? Ez nem lepne meg, Alpine fejjel előfordul...
A mélyközép alja akkor nincsen vágva, ha flat, szóval a 80hz-et felesleges volt leírni A másik, hogy 4-5kHz között így biztosan kell lennie egy lyuknak, ha 24-el vágod a magas alját 12-vel a közép tetejét.
A másik, amit majd Simi megmond, hogyan is van, de így a magas nincs pont 360°-al eltolva? Ezt a részét én sem tudom pontosan, de számomra úgy lenne logikus, hogy akkor a magas előrébb vagy hátrébb jár, mint a másik 2 hangszóró. -
kacsa7
őstag
Én úgy gondolom, hogy az a fej amiben nincs legalább 4V-os kimenet, túl komoly hangot nem produkálhat... Ez is a minőség egyik fokmérője lett nálam. Aztán lehet meglepődnék, ha bepróbálnék a mostani rendszerembe egy alap fejet (mivel mindent a proci csinál, így semmit nem kell kb. a fejen állítani).
-
PiciPeti
őstag
Rock zene nem szokott feküdni se az Alpine fejeknek, se a Udim motyóknak...
Nem volt egy szerencsés választás...
Az Emphaser erő jó kiinduló pont, én elsőnek az Alpine fejet cserélném Pio/JVC/Kenwood fejre (kb ebben a sorrenben ajánlom), és ha az se adja ki, akkor a szettet valami combosabb darabra.A vágásokhoz meg:
Nehéz hallgatás nélkül megmondani, főleg időkorr ismerete nélkül.
De én az elejét biztos lejjebb engedném, 50Hz környékén megvágnám, és lejjebb vinném a mélyközép/magas keresztezési frekijét is, akár úgy is, hogy kisebb meredekséggel vágva nagyobb "lyukat" hagynék közte. Minél inkább tehermentesíted a mélyközeped, annál több "dög" lesz benne.[ Szerkesztve ]
-
Reneolus
tag
válasz PiciPeti #57780 üzenetére
Hétvégén hallottam Gyumadár motyóját (80PRS, Element, Udim erősítő), azon is szétesett a rock, ezért gondolom, hogy az Element lesz a ludas. Meg basszus, pár hónapja vettem az Alpine fejet, és máris csere, megőrülök
A magas vágási tippet köszi, kipróbálom. Mondjuk, minél feljebb emelem a vágási frekit, minél nagyobb meredekséggel, annál természetesebb lesz a magasak hangja 5 Khz-ig, a felett már tompul.
Helix P DSP, JVC R981BT, Morel MT23/Soundstream Reference 300, DLS UP6/Emphaser EA2190, Emphaser EG12 (ETBR112)/Signat RAM3 MKII
-
PiciPeti
őstag
válasz Reneolus #57782 üzenetére
Én még nem használtam Elementet, de sok helyen olvastam hogy a magasa nem egy hatalmas durranás, lehet elég lenne csak azt cserélni, a mélyközép (szemre, felépítés alapján) nem tűnik teljesen elveszett dolognak.
Próbálj ki egy DT-t, vagy nemrég láttam egy GZ 28-as magasat facebookon, pici pénzért mennek, és lehet már az előrelépést hoz.
-
simi811118
aktív tag
Nem lesz annyival jobb, mint várod.
A mostani fej kínálatban talán csak a Pioneer készít hangminőségre kihegyezett gépeket.
Persze kapható elég sok jó hangú fej, de azokban meg nem lesz esetleg multimédia lehetőség (bluetooth, flac lejátszás, stb) Ezt el kell sajna fogadni.
Egyre nagyobb teret kapnak a külső processzorok, ezért nincs értelme őket belezsúfolni 1-1 fejegységbe.
Ha igazi SQ hangot akarsz, sajna ezekbe kell belenyúlni (vagy proci, vagy SQ fej, vagy mindkettő) + ha nincs megfelelő cucc, amit kiszolgáljon, akkor nincs is értelme. (tehát akkor már a lánc minden tagja legyen ugyanolyan minőségű, tehát kell jobb erősítő, jobb kábelezés, jobb komponens szett......)
Én ezért nem lépek tovább fej téren. Az Alpine UTE92 sem egy lehengerlő hang; Ellenben - amivel a mérleg a másik irányba mozdul el - hogy kényelmes az USB és a BT miatt, valamint van benne egy olcsó, de engem pont kiszolgáló DSP, és nem kell a beállításhoz az autóban laptopozni. -
simi811118
aktív tag
Ajjajjaj, álljunk meg!
Olyan, hogy ehhez a típusú szetthez mi a helyes beállítás, olyan nincs. Ez ugyanúgy függ a beépítéstől, az irányoktól, a távolságokról, a gain beállítástól, a bekötéstől.....
Az, hogy mennyire fázishelyes beállítás, azt neked kell hallani. Leválnak a hangok a hangszórókról? Nem hallasz rá egyikre sem? Magasakra sem? Nincs lyuk vagy púp a frekimenetben? Nem húz el pl az énekes, vagy a dob valamerre?
Ezeket sajnos csak te hallod, mi nem. Így nehéz segíteni sajna.
Rockzenén amiatt vérzik el a legtöbb minden, mert nem elég gyors, és itt a legbántóbb, ha nincsenek fázisban a hangszórók. Én egyenlőre nem cserélnék semmit, hanem tovább tekerném a rendszert. Első körben csak a közepeket hallgatnám pár napig, magas és sub nélkül. És nem engedném fel ennyire öket. Ezekhez állítanék először egy gain-t az erősítőn, majd ezt a két hangszórót hoznám fázisba időkorral. Ha ez megvan, és azt mondod, hogy, na most jó a két közép, nem hallok rájuk, és egyforma a két oldal hangereje is, és a gain is jó, akkor lépünk tovább. -
Lite
őstag
válasz simi811118 #57787 üzenetére
A rendszer fejlesztéséhez viszont a fejen túl még az RCA-kat is ki kellene cserélni.
De azért: 1. valaki megölne, 2. nincs pofám...
Amit láttam, hogy a Pio most azért kijött egy-két érdekes fejjel és ahogy írod is, a szolgáltatások tekintetében bizony nagyon sok olyat nyújt, mint amit a többiek nem, és ez döntő momentum is lehet.Hátha kihoz egy audiofil 2 din fejet is...
-
evo87
őstag
Pio fejek kijelzője kriminális fényerő tekintetében. Nálam az, hogyx legerősebbre állítva is agyon halovány, kb megöli azokat a pluszokat amiket tudásban hoz. Egyszerűen borzasztóan sokat ront a felhasználói élményen, ahogy a hangerő tárcsa is, ami ikivétel nélkül mindben olyan mintha 8-as lenne benne.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
G.Zs.
senior tag
Ha valaki rock zenehez akarna egy bitang rendszert epiteni, tegnap lattam egy elado Alpine F1 Status erot Facebookon...
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
PiciPeti
őstag
Én még mindig a hangszórók pozíciójában keresném a hiányzó dolgokat, nekem a kiemelés+döntés rengeteget hozott...
Most hangminőség terén biztos, hogy a fejegység a szűk keresztmetszeted, aztán az RCA... De ahhoz hogy jó, és részletgazdag színpadod legyen, muszáj lesz kiemelni a mélyközepeket. Addig sztem fölösleges kicserélni bármi mást, nem fog annyit hozni...
Amúgy az RCA csere nem akkora szívás már mint a hangszórókábel csere volt...
-
Lite
őstag
válasz MunezXBK #57794 üzenetére
Egy fontos dolgot csak most tudtam meg, amiért a PRS-t nem akartam: valamiért abban a hitben voltam, hogy annak nem változtatható a színe (gombok + kijelző). De, mint kiderült, változtatható. Így már más a dolog...
Akkor most elkezdem nézegetni a beépítő kereteket 1 dinhez, hátha meglepődök még... -
Lite
őstag
válasz PiciPeti #57796 üzenetére
Kipróbálom az rca-kat a levegőben, hogy az mennyire dob a cuccon (úgyis kész a kábel a másik kocsihoz).
Ezt a döntés-dolgot tutira veszem, hogy sokat segítene, de először kipróbálok még másik hangszórót bele. Az a gyűrű, ami szembefordítja a hangszórókat, elég szimpatikus javulást hozott, valahogy én a mélyközép szekciót érzem biztosabbnak, ott szebben sikerült belőni a teret (ha csak az szólt), a magassal nehezen ér össze 2.5 kHz-nél. (Feljebb engedve/kínozva érezhetően javul az összteljesítmény, amellett, hogy erőlködik a kick.)
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest