-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszi91
tag
válasz simi811118 #58550 üzenetére
Ez egy 1999-es Citroen Xsara. Van itt helyben egy kis elektronikai bolt oda gondoltam, hogy majd becsattogok a kiszerelt hangszórókkal hogy megnézzük, hogy milyenek vannak. Meg hát akkor figyelni fogom a csavarkiosztásokat hogy hátha van olyan vagy hasonló. Esetleg neten gondoltam még szétnézni.
Ja és köszi a részletes választ. Így legalább körülbelül tudom, hogy merre induljak. -
simi811118
aktív tag
válasz oszi91 #58551 üzenetére
A közeledben nincs francia bontó ? ( nálunk Nyíregyházán pl van, jártam is már ott ) Ilyen helyen érdemes szétnézni , sőt, bevinni a rossz darabot, és ahhoz nézni a bontottat. Pl a franciáknál van sok átfedés, így jó lehet neked akár Renault vagy Peugeot hangszóró is, vagy újabb szériás Citroën -é is. (Csak ehhez kell a kibontott rossz hangszóró, összehasonlítás gyanánt )
[ Szerkesztve ]
-
oszi91
tag
válasz simi811118 #58552 üzenetére
Igen az igaz h sok az átfedés. Sajnos kimondott francia bontó nincs de van egy nagyobb ha más nincs majd kinézek oda.
-
Oliver92
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék, milyen fejegységet vegyek?• Milyen autóba szeretnél építkezni ? opel vectra b caraván
• Milyen zenét hallgatsz ? Mindenféle
• Milyen rendszert hallottál eddig, ami tetszett (karakterben)? skoda fabia gyári hangszórók elől,pioneer ts-e2060 2utas 200w-os es hangszórók, m.n.c evolution fejegység = ez nekem skoda fabiába tökéletes volt
• Mennyit szánsz a dologra? csak fejegységet szeretnék, nagyon maximum 25ezerig de 20körül lenne a legjobb
Illetve még egy olyan kérdés, fejegység vezérlő multikormány van az autóban, új magnó esetében működni fog?
Köszönöm előre is[ Szerkesztve ]
-
-
Akos1994
aktív tag
Naaah.. Három napnyi fagyoskodás után nagyjából kész lettem mindkét ajtóval.. Kábelezés (kácsa ls15 / ls25) is még egy merő sz.pás volt, én hülye behúzhattam volna még kora ősszel amikor nem -3 volt..
Belső lemezt egész kellemes volt a 22 fokos szobában csinálni, és az is kellemes csalódás volt, hogy a külső lemeznél is boldogultam a -3 / -4 fokban csupán egy hajszárítóval. Lassan haladtam, k.rva sokat kellett melengetni a hannot, ha ledobtam a földre 5 percig akkor utána úgy tört mint a ropi, ha nem melegítettem meg újra.. De utána amikor már kihűlt megpróbáltam a lemezről letépni/lehúzni és mint a beton úgy ragad, szóval lehet ilyen hidegben is bituzni csak türelem-türelem.. Én rosszabbra számítottam.
Kiemelőkeret 6-os süllyesztett fejű metrikus csavar+alátét és anyával ajtólemezre fogatva, kiemelő és lemez között pedig a rések telibe nyomva sikaflex-el, kiemelő és hangszóró között pedig egy vékony szivacs karika "tömítésnek"..
Magas is éppenhogycsak bement a gyári helyre, ott is bitu+szivacs körbe és minnél közelebb helyezve a rácshoz..Meglátjuk, hogy muzsikál majd ott bent.
Kipróbálni még nem tudtam mert be kéne húzni a 10-es kábel helyére 25-öst és kettéosztani + szettnek az erőt berakni aztán már totál kimerültem, kicsit elegem van már a beépítésből, de ami késik nem múlik..(#58530) pengusz77: Kaptam én már, kb 2 éve amikor az előző autómat csináltam.. Azóta ez már egy másik, "leselejtezett" hajszárító, direkt nekem ilyen gányolásokra, szóval no para.
[ Szerkesztve ]
-
Boyrob
csendes tag
Sziasztok!
Először is leszögezném hogy én abszolút nem vagyok értője az autóhifinek!
Rover 620 SDi autómban a gyári hangszórók voltak és ugye 1995 évjárat, gyárilag nem egy komoly hangszórók vannak benne, és azok is elöregedve. Nem is akarok egy eget rengető technikát bele csak egy értelmesen szóló szettet szerettem volna bele. Nem a nagy hangerő hanem egy közepes hangerőn élvezhetően szóló cuccot szerettem volna. Mac Audio hangszórókat vettem bele, a hátsót viszonylag egyszerűen bele is lehetett szerelni a gyári helyére. Sony fejegységet vettem hozzá, csatolok lentebb egy albumot ott látszik mindennek a pontos típusa.
Az első hangszórónak viszont elég kicsi hely van oda nem fért bele a vásárolt hangszóró így jelenleg csak a 2 hátsó lett kicserélve és a fejegység, de elég jellegtelenül szól akárhogy is állítgatom a fejegységet.
Azt reméltem a 2 ovális hangszóró valami kellemesebb mélyeket szolgáltat.Valakinek van ötlete hogy mi lehet a gond, vagy nem jó választás volt a típus?
Esetleg a gyári kábelek kevesek hozzá?
Vagy túl nagy a csomagtartó tér neki?
Első hangszórók cseréjével jelentős változás várható?Suzuki Swist Sedanban Clarion hangszórók voltak hátul és azok se szóltak igazán jól, végül lett középen a kalaptartón vágva egy lyuk és egy bass cső belerakva azután sokat javultak a mélyek, lehet ez itt is javítana a helyzeten? Csak nagyon nem akarnám szét szabni a gépet!
-
Akos1994
aktív tag
válasz Boyrob #58558 üzenetére
Szia!
Sajnos ez nem a legjobb választás volt, hátulra az ovál (meg bármilyen kalaptartósí/hátsóajtós megoldás) totál felesleges, ezer sebből vérzik, gyári rádió nem is tud megküzdeni a nagy oválokkal, torz/kockajelet kap nagy hangerőn és annyi. Csomagtartó is esetedben hatalmas, ez se válik előnyére, azért voltak annó ezek a hátsó kalaptartós bisz-baszok, mert könnyebb kialakítani helyet mint a hátsó ajtóban és a BBC-t/kossuth rádiót a hátul ülők is hallják. ennyi.
Elvileg most így gyorsan rákeresve angol fórumokon azt írják, hogy 16,5 cm-es hangszóró első ajtóba belemegy, 62mm-es mélységig biztos, utána kérdéses.
Ha akarsz egy ténylegesen korrekt hangképet a lehető legköltségtakarékosabban akkor én azt mondanám, hogy add el az összes cuccot, esetleg a fej maradhat,ha van rajta RCA out, és 16-18 ezer környékén lehet kapni értelmes, könnyen hajható komponens szetteket. Esetleg ha kell akkor vágsz magadnak egy kiemelőkeretet mdf/rétegelt lemezből, külső lemezt + szerelőnyílásokat befeded hanno protecto pf830-al (úgy mint kettővel ezelőtt én a képen.. ) + levadászol egy használt 2 vagy 4 csatis régebbi erősítőt 6-10 ezer forint körüli összegért (de a mac-et és a sal/renegade-t felejtsük el) alap (kácsás esetleg) hangszórókábel+alap gladen CH-Eco RCA + 10-15-ös hegesztőkábel és kész.
Sajnos az első ajtóban se lesz normális mély/középtartományod amíg nincs egy "zárt" doboz a hangszóróknak.Pengusz77: Köszi, mondjuk azért vannak még hiányosságok, végül most esett le, hogy a kiemelőt le se kezeltem, pedig csónaklakkot terveztem, de ez előző beépítésnél is kimaradt, és most ugye ugyanez került be, de szerencsére még azért egyben van.. De én már vissza nem bontom..
[ Szerkesztve ]
-
Boyrob
csendes tag
válasz simi811118 #58560 üzenetére
Köszi, az elkerülte a figyelmem. Elolvastam, némiképp okosabb lettem
-
spiky03
veterán
Nah ma meglettek az STP Gold lapok is.
Már csak arra várok, hogy a beépítőkeret megérkezzen messzi földről, nah meg Peti megnézze, hogy mi milyen és mennyi kábel kell még és ráérjen és mehet is a beépítés.Remélem megéri majd és nem bánom meg, hogy belevágtam és nem kell eladnom utána mindent.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Akos1994
aktív tag
válasz mortalwombaR #58562 üzenetére
Mortalwombat: Köszi.. Sajnos még mindig nem hallottam...
Ma megint lett egy kis geb.sz, úgyhogy ugrott a tervezett menetrend.. kárpitot raktam volna fel.. hát nem ment fel..
hangszóró és kárpitrács között lenne hely bőven, viszont a rács alatt kezdődik rögtön egy homorú térképzseb..
Felmegy, de feszül, patentok közül már csak egyik oldal ugrik fel, csalén áll, szar, ablaktekerő se megy fel..
Szerintem túl széles a kiemelő,pedig gyári alapján jó kéne hogy legyen, alá sajnos nem látok ha már fent van... vagy dekopírral levágok az mdf alsó ívének kilógó részéből vagy nem tudom..
Footy kollégától van egy fillérekért vett kivágott rácsú kárpitom (panel volt tervben még régen) holnap rápróbálom azt hátha többet látok.. de rohadtul elegem van már..
Ha esetleg van itt még Fabia 6Y-s aki már sz.pott ezzel örömmel venném, ha megosztaná tapasztalatait.. -
PiciPeti
őstag
Az MDF gyűrűt egész jól lehet alakítani sarokcsiszolóba fogott lamellás koronggal, le se kell szedni hozzá.
-
Lite
őstag
Sziasztok!
Használt már valaki Hanno Protecto 20/50/51 hangelnyelő szivacsot? Mennyire használható az ajtókárpit és az ajtólemez közé? Csillapításnak is, és a kárpit zörgését bizonyos hangerő felett megszüntetése céljából, valamint, hogy a mélyközép ne nagyon szóljon be a kárpit mögé.
Kaptam már egy jó tippet, de az sehol sem találom, viszont ezekbe akadtam.
-
sutyesz96
őstag
sziasztok!
Előre tisztázva, abszolút noob vagyok a témához. Kérném türelmetek és megértéseteket.
Első kocsimba lenne aktuális a gyári hangszórópár cseréje (Fiat Punto 1.2 - 2004. II.)
Mit kellene beszereznem ehhez elsősorban, milyen márkákban szabad gondolkodni, másrészt mi lenne az a minimum összeg amit illik erre a projektre rááldozni?
[ Szerkesztve ]
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
opeter70
senior tag
válasz sutyesz96 #58568 üzenetére
Fusd át a topic összefoglalót, abban megtalálod a válaszokat a kérdéseidre.
Ha utána is van kérdésed, akkor szívesen segítünk, ha tudunk.
Annyit azért megjegyeznék, hogy ha egyébként nincs különösebb bajod a gyári hangszórókkel, akkor ne cseréld, mert a gyári fejegységgel szinte bármilyen új hangszórót teszel be, nem lesz jobb.
Ha mindenképpen fejleszteni akarsz, akkor fejegységet is kellene cserélned első lépésben.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz opeter70 #58569 üzenetére
"a gyári fejegységgel szinte bármilyen új hangszórót teszel be, nem lesz jobb"
Nem vitatkozom, lehet, hogy igazad van, de azért én kipróbálom. Persze a fémlemezeket és a kárpitot alaposan beburkolom odaillő csillapító anyagokkal.
Régebben népszerű volt a Soudaband, mostanában senki nem ír róla. Megszűnt, eltűnt, van jobb?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sutyesz96
őstag
válasz opeter70 #58569 üzenetére
Nem láttam hogy van összefoglaló bocs.
Elolvastam, ami átjött hogy ez inkább haladóknak szól.
Úgyhogy visszatérnék az előző kérdésemhez, azzal a kiegészítéssel, hogy ha fejegységet is, és minden egyéb kiegészítő alkatrészt is beleszámoljuk, mennyiből lehet legolcsóbban jelenleg kijönni - Viszonylag normális hangminőség a cél. Vagy rosszul gondolom az egészet, és nincs ilyen ezen a területen hogy jó ár/érték, csak a kiépítésen múlik minden? Tényleg nem értek hozzá, azért szeretnék kicsit tisztább képet kapni.
-
BBéci
legenda
válasz sutyesz96 #58571 üzenetére
A fejegységek erősítőit mi gyengítőnek szoktuk csúfolni. Ebből az következik, hogy kell egy végfok a rendszerbe, no meg mélynyomó, az elülső kétutas, komponens hangszórószetten kívül. Valamint rezgéscsillapítás és kábelek. Ez szerintem minimum (kezdő, belépő szintet megcélozva, esetleg használt alkotóelemeket is vásárolva) 100000 forintba kerül, és ebben nincs benne az esetleges munkadíj.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
opeter70
senior tag
Az utólagosan beszerelt hangszórószószettek általában nagyobb terhelhetőségűek, viszont jóval kisebb érzékenységűek, mint a gyáriak.
A tapasztalat azt mutatja, hogy ezeket a gyári fejegység nem mindig tudja megfelelően kiszolgálni.
Volt már itt olyan, hogy valaki az új hangszóróktól várta a megváltást, aztán jött panaszkodni, hogy eltűntek a mélyei, "halkabb" lett a hangszóró, eltűnt a dinamika.Persze meg lehet próbálni, csak készülni kell arra, hogy nem biztos, hogy meghozza a várt javulást.
Az ajtószigetelés valóban sokat segít, és ezt is mindig az elsők között szoktuk ajánlani, de sokan sajnos sajnálják rá a pénzt.A Soudaband elvileg létezik még, én magam is használtam régebben, de az eredetileg építőipari felhasználásra készült. Nem biztos, hogy ez a legideálisabb az ajtóba.
Mostanában már rengeteg féle ilyen termék van, amit kifejezetten autós felhasználási célra gyártanak. -
Akos1994
aktív tag
válasz sutyesz96 #58571 üzenetére
Az esetedben én használtban gondolkoznék. egy kis körültekintéssel nem ütközhetsz nagyobb gondokba.
Első szettekből ki lehet fogni jót használtan 20 ezer körül, de ha újat szeretnél akkor ott a Gladen Alpha 165 (Audio System MX165 névutódja). A régi, de viszont általában igencsak jó erősítőket bagóért ki lehet fogni, 10 ezerért már lehet alap, de minőségi 4 csatornás erősítőket venni, ha van türelme válogatni az embernek a sok lom között. Ajtószigetelésre Hanno Protecto PF830 a legjobb ár/érték arányban. Tápnak hegesztőkábel, rca/hsz. kábelt is lehet használtan vadászni, én Kácsa LS25-öt vettem féláron az egész kocsiba.
Az első rendszerembe is félévig vadásztam össze a dolgokat, sub is utána 3-4 hónappal később lett meg, de kb feléből kihoztam. De egy első szett+fej+erősítő (persze mind használtan) szerintem kijönne 50 körül is. Ha nem magadnak szereled be az már más történet persze.. -
simi811118
aktív tag
válasz sutyesz96 #58568 üzenetére
Ezen a szinten én az alábbiakra költenék : új fejegység (főleg ha még a gyári van bent ) , ezt újonnan 20-25 körül meg tudod venni, vagy használtan 10-16 körül. Pioneer MVH, vagy JVC KD-X, vagy Kenwood KMM típusokat keresd. A gyári hangszórókat még egyenlőre megtartanám. Ha ez megvan, meghallgatod, tetszik, és nem akarsz tovább lépni, akkor halleluja
ha nem, akkor jöhet egy kisebb erősítő mélyládával. Ez már több munka, pénz, idő. Kábelt húzni az erősítőnek, RCA -t behúzni, kárpitot bontani, stb.
Következő lépés az ajtók szigetelése, majd a következő az első komponens szett beszerelése.
Nálad sztem ezek a lépések kellenének, ebben a sorrendben. -
sutyesz96
őstag
válasz simi811118 #58578 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat, kezd körvonalazódni a dolog.
Időszerű, mert most lett rá keret.
Mélyládához mindenképp kell egyébként külön erősítő? Kissebbekhez is?
[ Szerkesztve ]
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Sony DSXA202UI autórádiót. A gondom az, hogy már alig pár perc alatt több percnyit késik az órája. Lehet ezzel valamit tenni, vagy kérjek cserét/másmilyen autórádiót?"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
opeter70
senior tag
válasz sutyesz96 #58579 üzenetére
Igen. Kell!
Ne higyj annak a marketing rizsának, amelyet néhány fejegységnél reklámoznak, hogy közvetlenül, a saját végfokáról is meg tud hajtani mélyládát, mert nagyot fogsz csalódni!
Használtan már 10-12 ezer Ft-tól lehet kapni olyan 2 csatornás erősítőt, ami meg tud hajtani egy érzékenyebb mélyládát.
-
simi811118
aktív tag
válasz Laslow #58580 üzenetére
Az időt a rádió RDS rendszeréből veszi. Ezt ki lehet kapcsolni (a manual-ban nézd meg, fejből nem tudom, melyik menüpont). Ha ki van kapcsolva, akkor szintén a manual-ban keresd meg, hogy hol kell beállítani.
Nekem is szokott néha hülyeséget mutatni, legtöbbször amikor valami helyi adót hallgatok; ahol nem mindig működik az RDS, vagy kicsit rosszabb a vétel... -
HwAdokVeszek
aktív tag
Sziasztok.
Milyen kábelt, és hangszigetelő anyagot ajánlanátok?
Ehhez lenne:Rainbow DREAM 4
Focal PS 165
Kicker CWR122ZD
Rockford Fosgate PBR500X1
Alpine CDE-W296BTKöszönöm
-
Akos1994
aktív tag
válasz HwAdokVeszek #58583 üzenetére
RCA-ban szerintem Van damme-től lehet indulni, 320 forint métere, saját magad is kérhetsz méterre, és forraszthatod, de készre szerelten is adja egy srác a GEM rendezvénytechnikánál. Aztán van Cordial, Kácsa különböző kábelei, hicon..stb.. határ a csillagos ég.
Hangszórókábelből nagyjából ugyanezt tudnám elmondani, de ott a van damme kiesik szerintem, elég vaskos kábeleik vannak, azok már inkább hangosításra valóak, autóba nem ideálisak..
+ minden rca/hsz. kábel kicsit "színez", kicsit más végeredményt ad, nem lehet abszolút legjobbat mondani.
Hangszigetelésben pedig Hanno Protecto PF830 az alap amit szoktunk ajánlani, aztán határ a csillagos ég itt is, de itt még nehezebb objektíven különbséget tenni, lévén nem igazán szokta senki se cserélni, más autóban meg már teljesen más az ajtó, a mérete/kialakítása miatt.[ Szerkesztve ]
-
sutyesz96
őstag
válasz opeter70 #58581 üzenetére
Rendben, köszi a segítséget.
Tehát összegezve amiket néznem kell egy alap hangcucchoz:
-mindenekelőtt egy jó fejegység
-hangszórópár
-mélyláda
-szigetelés
-erősítő
-szükséges kábelekEzen kívül még érdemes valamit, vagy ez így már egy tűrhető hangminőséget fog produkálni?
-
Lite
őstag
válasz HwAdokVeszek #58583 üzenetére
RCA: VanDamme XKE Starquad, Klotz SQ450, Supra Dual, ha magad szeretnél szerelni, vagy a már említett cuccok.
Hangszóró: a VD Hifi Series (286-502-000, 286-504-000, 286-503-000) nagyon jó, és pont nem vastagabb a többinél, ellenben hajlékony. Illetve, ha még akciós, akkor nagyon jó ár/érték arányt képvisel az Acoustic Research, 10/20/30m-es kiszerelésben. És a már említett cuccok.
Szigetelés: Hanno a low budget megoldás, ha egy kicsit könnyebb anyagot akarsz, akkor az STP-k még akciósak néhány helyen, az annyiért jó vétel...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz opeter70 #58574 üzenetére
"Volt már itt olyan, hogy valaki az új hangszóróktól várta a megváltást, aztán jött panaszkodni, hogy eltűntek a mélyei, "halkabb" lett a hangszóró, eltűnt a dinamika."
Biztosan nem fogok ilyesmi miatt panaszkodni, mert 1986-ban kezdem autóhifivel foglalkozni, van tapasztalatom bőséggel.
Ha megérkezik az új Octavia, nem lesz mindjárt 1100 euróm a fejegység cseréjére, de megkezdem a hifi rendszer beépítését, méghozzá a meglévő Focal Utopia hangszórókkal. Amennyiben ki lehet csalogatni vonalszintű jelet a gyári fejegységből, akkor az erősítő és a szubláda is hamarosan a helyére fog kerülni.
Mostani Passatom ajtajának lemeze Rockford Fosgate Noise Killer trutyival csillapított, a mögötte lévő fémlap és a kárpit belső fele bitumenes lapokkal van teleragasztva. Az új autóban csak az utóbbit szeretném alkalmazni, keresem a legjobb megoldást. Mivel jó pár éve elméleti szinten sem foglalkoztam beépítéssel, nem ismerem a manapság kapható anyagokat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sutyesz96
őstag
Vannak ilyen előre összeállított hangszóró szettek.. Ezektől mit kell várni? pl: [link]
-
-
BBéci
legenda
válasz civicfan #58591 üzenetére
Az egy remek hangszórószett, viszont arra nincs ötletem, mivel lehetne pótolni a hiányzó magassugárzót. Pontosabban mindkettőt, mert az számomra elfogadhatatlan, hogy ne legyenek egyformák.
Mi bajod a Morellel? Az is nagyon jó hangszórószett.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz civicfan #58594 üzenetére
A hőmérséklet befolyásolja a hangzást, de a búgásnak és sistergésnek más oka lehet. Talán azért nem hallottad a JBL-ből, mert azóta romlott el valami a fejegységben vagy az erősítőben, esetleg valami egyéb zavarja a rendszert.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
PiciPeti
őstag
Szerintem elbeszéltek egymás mellett. Arról volt szó, hogy gyári fejre valami utólagos hangszórószettet kötnének, ami a legtöbb esetben visszalépésnek élnek meg a hobbisták, Az alja annyira se lesz meg, mint a gyárival volt (a kisebb érzékenység, merevebb felfüggesztés miatt) a rendes magassugárzó miatt megjön a teteje, ami zavaró lesz a pár wattot kiszenvedő fejegység miatt, stb, stb...
Vannak kivételek, ahol a gyári fej egész használható, de ez nagyon kis része szokott lenni az autóknak, leginkább a német-svéd részről. Legalábbis eddigi tapasztalataim szerint.Ha kap egy rendes erősítőt is a szett, az már nagyon más világ, akkor már érezhető javulást fog elérni.
-
I'am Dony
őstag
Focal Sub 25A4 hallott már valaki? Vélemény?
-
BBéci
legenda
válasz PiciPeti #58597 üzenetére
Pontosan értettem, hogy miről volt szó és egyetértek vele. Azt próbáltam hozzátenni, hogy engem biztosan nem fog meglepetés érni, mert ezekkel tisztában vagyok.
Ara keresek választ, melyik 2 DIN-es, legalább 7 colos kijelzővel rendelkező fejegységbe lehet SIM kártyát tenni, mert erről nem találtam információt. A Skoda Amundsen fogad ilyet, de annak a hangminőségében cseppet sem bízom, úgy pedig húzós 200000 forintért.
-
Gubbba
tag
Van itt esetleg valakinek Kenwood BT53U fejegysége? Ha igen meg tudná nézni nekem, hogy a bluetooth firmware verziója mi? BT menüben a Detailed Settings alatt lehet megnézni.
Illetve azt esetleg tudja valaki, hogy a FW update hogy működik általában. Downgrade-elni lehet-e, vagy ugyanazt a verziót engedi-e újra feltenni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest