Új hozzászólás Aktív témák

  • olbeteam

    tag

    válasz Flexy90 #4884 üzenetére

    "a bandpass ládában,benne található a mélynyomó,a mambránja nem érintkezik a külvilággal.a hang,reflexcsöveken jön ki belőle.a cső átmérője és hossza határozza meg a lesugárzott mély hang frekvenciáját.inkább hangnyomásra,és düc-düc zenére jó.
    A reflex ládában a hangszóró a láda egyik oldalára van szerelve,szóval rendes hangfal kinézete van.A különbség a zárt,és a reflex láda között csupán egy reflexcső,ami bizonyos tartományban erősíti a lesugárzott mély hang frekvenciáját.itt is a csőhossz és átmérő függvényében.
    A reflexet már szokták alkalmazni komolyabb hangminőségi igények esetén is,de mégis inkább akkor ajánlanám,ha a jó hangzás,és a nagy hangerő,hatalmas mélyek egyaránt fontosak.
    A legfincsibb a zárt láda,ennek a hangminősége,pontossága a legjobb,és ez terhelhető leginkább. ;)Minőségi zenére ajánlanám,ha nem annyira fontos a kocsiszaggató mély hang.Ennek is van azért hangereje rendesen,de ha jól be van állítva,akkor nincs túlsúlyban,csak annyira,amennyire a zene megkívánja,szóval a zene részét képezi,annyit amennyit a hangmérnökök megálmodtak egy zeneszám elkészítésekor.
    Nekem zárt ládám van,mert nálam a hangminőség az elsődleges"

    I can resist everything but temptation.

Új hozzászólás Aktív témák