Új hozzászólás Aktív témák

  • kacsa7

    őstag

    Megvettem ma az Alpine CDE-178BT fejegységet. Délután próbálgattam kicsit, a Kenwood KMM-100 után. Első benyomások és tapasztalatok alapján a Kenwood-nak nagyon is jó hangzása van és jól szól! Az Alpine érezhetően dinamikusabb, egy kicsit letisztultabb a hangzásvilága, az időkorrekcióval térbelibb a hangzás, viszont ha megnézem, hogy az egyik 70eFt, a másik meg 18eFt, máris azt mondom, bizony a Kenwood marha jól szól az árához képest!
    Az Alpine fejnél maradva: a kijelző és billentyűzet megvilágítás az egyik gyenge pontja. Lehet 4 féle színből választani, mikor manapság már egy alsó kategóriás fej is tud RGB skálát... Ráadásul a 4 színből a kék az egyetlen, ami még valahogy ki is néz. Maga a kijelző megvilágítása legerősebben kiégeti a szemem, ha meg leveszem, akkor alig látszik belőle valami. Ezt is összesen 3 fokozatban lehet állítani... Szóval ez a rész egy nagy fekete pont. A másik, hogy a source gomb úgy mozog, azért ennyi pénzért nem ezt várná az ember... A negatívumok listája itt be is zárul.
    Maga a fejegység kezelése ésszerű, nem bonyolult, kiismerhető. Az alap funkciókat gyorsan el lehet érni. A rádió minősége szuper! Nagyon jó minőségben és dinamikusan lehet rajta zenét hallgatni. A bluetooth kihangosító mindkét oldalon teljesen jól érthető, tiszta, alapbeállításon tökéletes. Hozzá sem kellett nyúlnom.
    USB-ről gyors, a mappák között könnyen lehet lépkedni és számot keresni. Az egyetlen logikátlan dolog, hogy nem abból a mappából indul, ahol épp a lejátszott fájl van, hanem onnan, ahol utoljára ott hagytad és rányomtál...
    Maga a hangzása letisztult, nagyon dinamikus. Ami a legnagyobb különbség a Kenwood-hoz képest, hogy gyengébb minőségű hanganyaggal fényévekkel jobban szól. Van néhány olyan 10-15 éves zeném, ami elég rosszul van digitalizálva és a Kenwoodon elveszett belőlük a dinamika. Az Alpine-al nem sikerült olyan zenét megetetnem, amivel ezt éreztem volna. Bármilyen stílust kapott, akár rosszabb volt a tömörítés, az összes tényleg remekül szólt!
    Még játszanom kell a vágásokkal és az időkorrekcióval bőven, mert amikor 1-1 számnál már azt éreztem, hogy na most megvan a jó beállítás, utána jött 1 másik zene, ahol erős túlzással olyan volt mint a tihanyi visszhang :DDD
    A beépített végfoka teljesen vállalható. A fejről hajtott szettben van dinamika és nekem elsőre abszolút tetszett amit hallottam. Hétvégén ha lesz egy kis időm, lehet megpróbálom erősítőről meghajtani az ajtót, hogy úgy mit mutat.
    Összességében egyébként tetszik a fej. Órákon át kényelmesen lehet hallgatni, nem fárasztó. Természetes hangja van. A magasaim nem épp a legideálisabban állnak jelenleg, de még így sem volt idegesítő.

Új hozzászólás Aktív témák