- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavics325i
őstag
válasz dethroner #28154 üzenetére
Most öszintén. A srácnak az egyik legalapabb pio feje van.És még ennyit se szánnál rá?Mégis mennyit szánsz rá?
[ Szerkesztve ]
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
dethroner
veterán
válasz kavics325i #28155 üzenetére
Az a kérdésem hogy ha lehúzod az usb-t és kiveszed az előlapot, utána is onnan folytatja-e a lejátszást?
18 lenne a fejegységre nagyjából a keret, mert igen valószínű hogy hangszórókat is vennem kell.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Mustármag
őstag
válasz kavics325i #28141 üzenetére
Értem akkor máshol helyezem el!
-
Osynho
addikt
válasz Mustármag #28158 üzenetére
Mondjuk én sose értettem (de te lehet felvilágosítasz), hogy miért jó a ládára monyákolni az erősítőt? Egyrészt belefúrsz, tehát sérül, aztán a rezonálás se biztos, hogy jót tesz neki, harmadrészt meg nem tudod betolni az üléstámlához a ládát. Máshol nincs hely egy autóban?
-
attila666
tag
válasz dethroner #28157 üzenetére
Előbb lementem neked kipróbálni és igen, leveheted az előlapot, kiveheted az USB-t, ugyanonnan folytatja. Addig megjegyzi, amíg egy másik USB-t nem nyomsz bele.
Ugyanebből a Pioneerból van CD mechanika nélküli, azt hiszem MVH-1400, az valamivel olcsóbb, az is biztosan meg fogja jegyezni. Elégedett leszel vele, az biztos, ez alá semmiképp se menj.
Nekem az egyetlen bajom vele, hogy 1 db RCA kimenet van rajta és az is elég alacsony feszültségű, így nem tudom rendesen kihajtani vele a Helix erősítőt, ezért akarom cserélni valami komolyabbra.
-
PiciPeti
őstag
válasz Osynho #28159 üzenetére
Mondjuk azért, mert ha kell a csomi, akkor ládástól ki tudod venni az erősítőt. Nem fogod összeverni, lezárlatolni, stb...
Én ilyen öntapadós tépőzárral oldottam meg. A ládára ipari tűzőgéppel rögzítettem, az erősítő aljára meg szépen feltapadt. Így a rezgéseket is elnyeli valamennyire. Kétlem amúgy hogy az üléstámla, vagy az oldalsó kárpit kevésbé rezegne mint maga a láda...
-
dethroner
veterán
válasz attila666 #28160 üzenetére
Köszi
Láttam hogy csak a pio ad 3 év garit a termékeire, ami nagyon szimpatikus dolog. Közben elkezdtem néhány webshop kínálatát összeirkálni, és van pár pioneer, ami megfizethető. MVH-1400 ahogy látom rendesen kifutott már, de talán még fellelhető valahol. De mit gondol(tok)sz az alábbiakról? MVH-150UI, DEH-1500.
Szemezgetek még a JVC KD-X30-al is, csak az nem levehető előlapos. JVC, és LG amúgy mennyire ajánlott?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
vasi89
addikt
Hello mindenki!
Az alábbi rendszert szeretném megvalósítani:
http://www.autohifi-city.hu/?oldal=1&cikk=438
Van hozzá egy Solid Audio MS40 és egy Ground Zero Titanium GZTA 4.120MK2. 2 erősítő bekötését gondolom mindenképp tápelosztással érdemes megcsinálni. Namost ami tápelosztókat néztem annak a kiemenete vagy 10mm2 vagy 20mm2. Kérdésem, hogy egy ilyen rendszerhez eléga 20mm2 keresztmetszetű kábel? illetve a negatívhoz esetlegesen elég a 10-es is? Mert egy ilyenem van: http://pitoncaraudio.hu/szerelesi-anyag/tapeloszto/dld-acoustics-5001-tapeloszto-blokk.html
Viszont nekem a csomagtartóban van az akku így a negatívat egyszerűbb így megoldanom. Illetve ha van már 1 biztosítékom a tápelosztón kívül akkor is biztosítékos tápelosztót kell vennem? Egyenlőre ennyi kérdésem lenne, köszi!Ádám
[ Szerkesztve ]
-
attila666
tag
válasz dethroner #28163 üzenetére
Akartam írni az MVH-150-est is, Pioneer közül bármelyiket megveheted, valószínűleg mindegyik megjegyzi majd, hogy hol hagytad abba a hallgatást és hangra, megbízhatóságra kiválók.
JVC sem lehet rossz. LG autórádiót inkább nem vennék.Én is leszedegettem egy ideig az előlapot, de most már nem szokom. 40 eurót sem érő fejegységért nem valószínű, hogy valaki kinyitja az autót.
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
válasz attila666 #28168 üzenetére
Akkor felkeresek az edigitál holnap, és megveszem
Mi a jobb döntés ehhez a készülékhez? Egy közép az első ajtóba, magas az A oszlopra, és kalaptartóba valami nagyobb, több utas hangszóró, vagy a kalaptartó helyett valami láda?
Nagy köszi a tanácsokért[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Mustármag
őstag
válasz Osynho #28159 üzenetére
A hátsó ülés támlájára volt fel csavarozva de elég gányul sikerült (így kaptam meg :S) így mikor bekötöttem a kondit leszedtem, lehet újra átgondolom a háttámlát.
Az ülések alá nem tudom rakni, mert nincs hely a hátsó rész lábfűtése miatt. Most csak be van fektetve a mély láda mögé a láda konkrétan a csomagtartó közepén van így alig marad helyem pakolászni. Máshol meg nem hiszem hogy lenne hely neki, ezért gondoltam hogy fel helyezem a ládára.
De már elvetettem... -
attila666
tag
válasz dethroner #28169 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyit tudsz/akarsz rászánni, de elölre mindenképpen egy érzékeny komponens szettet tegyél, ha fejegységről lesz hajtva. Ajánlottak az Audio System MX165Plus vagy Hertz DSK165. Ajánlott az ajtószigetelés is, de nem olcsó dolog.
A kalaptartót felejtsd el, felesleges pénzkidobás, mindenképp mélyláda még ha elsőre nem is tudnál annyit rászánni, bár ha használtan veszed akkor majdnem egy egész jó ládát össze lehet hozni egy régebbi Alpine vagy hasonló erősítővel egy pár ovál árán.
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz Osynho #28165 üzenetére
Hja bocs, azt nem írtam, hogy a láda tetejére tettem az erőt. Így a leginkább helytakarékos.
Első szett erősítője nekem is elől van.pps!
Fogtam már, de fogtam az üléstámlát, műszerfalat, padlólemezt, stb-t is, és az is rezeg...
Amúgy mivel autóról van szó, szerintem menet közben egy rosszabb minőségű úton sokkal több mikrorezgést kap az erősítő bárhova is van felszerelve. Hacsak nem valami gumiágyban van... -
dethroner
veterán
válasz attila666 #28172 üzenetére
Hát túl sok pénzt nem szánnék rá, tekintve hogy a fejegységből is olcsót kerestem
Szedánban mennyire érvényesül a mélyláda? Az nem inkább ferdehátúban szól jól? Nem tudom tényleg, de azt hiszem sok tízezret nem akarok kiadni, tekintve hogy az autó sem ér túl sokat. Tuccogós zenét nem hallgatok, metal fog menni rajta, nem az a célom hogy az utcán 5 sarokkal hamarabb hallják meg hogy jövök. Szép, tiszta hangzást szeretnék, korrekt hangerővel, de semmi túlzást. Azt gondolom olyan 20, vagy picivel több lenne a hangsugárzókra, plusz erősítőt tuti nem akarokA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
pps1
senior tag
válasz PiciPeti #28173 üzenetére
Annyit messze nem kap, mint a láda oldalán. Mert az autó közlejedéséből adódó rezgések a láda oldalán is megvannak, + rájön még a szub által keltett 20-80 Hz/sec frekvenciájú is...
Ergo duplán kapja.Ezt nem én találtam ki, hanem erősítők tervezésével foglalkozó szakemberek (Robert Zeff)
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
footy
addikt
válasz vasi89 #28164 üzenetére
Nézd meg hanyas biztik vannak az erősítőkben, utánna keress rá itt a fórumban a kábelméretezésre és látni fogod, hogy mekkora kábel kell. Az autohificity-s kép pedig elég kókány megoldás, mert a rear-fill értelmetlen dolog, és a fejegységnek pedig a remote-száljára kötjük az erősítő vezérlést, mert a motoros antenna általában zajos. Ami az elosztót illeti, minden egyes elágaztatáshoz kell bizti, mindegy, hogy a kábelre teszed vagy az elosztóban van.
-
vasi89
addikt
A remote vezérlést nem is néztem hova van bekötve de természetesen a fejegységre lesz kötve csak az elrendezés végett linkeltem ezt. De akkor nem kell biztosítékházas elosztó, elég a kábelre. Ezt szerettem volna tudni köszönöm. Egyébként a biztosítékok 2x40A és 2x25A. Köszi a segítséget.
-
footy
addikt
-
ThodEE
őstag
Remote szálon mekkora áramerősség várható 2 erősítő esetén?
Egy 1A es billenőkapcsoló megfelelne arra ha szükség esetén meg szeretném szakítani a remote szálat?[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
dethroner
veterán
válasz attila666 #28186 üzenetére
Komponens szett jobb, mint egy kétutas hangszóró?
Ajtószigetelést majd meglátom, nem tudom mibe kerül, és hogy mennyire fog első körben zavarni a hiánya. És ha nem szeretnék 20 fölé menni, akkor van valami jó ár/érték arányú modell? Mondjuk erről az oldalról valami, lehetőleg az első néhány sorból valami?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz attila666 #28190 üzenetére
Na jó, látom hogy csak a nekem túl drága termékek az ajánlottak. Akkor majd választok valami olcsót, biztosan nem lesz olyan jó mint amit ajánlasz, de ez van. Köszi a segítséget. A fejegységet megvettem, csütörtökön szereltetem be.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
MasterMark
titán
Üdv
Van itt egy Magnat Rave 220. Hídüzemnél mekkora minimális terhelő impedancia kell? Illetve a Subwoofer kapcsoló kapcsolja hídba, jól gondolom?Switch Tax
-
shteer
titán
válasz MasterMark #28198 üzenetére
ilyenkor pár fotó sokat segítene
szerintem akkor kapcsolod hídba, ha úgy kötöd rá a nyomót. a subwoofer kapcsoló bizonyos frekvenciánál vágja le a magas hangokat
szerintem jónak tűnik..
-
MasterMark
titán
válasz shteer #28199 üzenetére
Jól gondolom, hogy a bekarikázott előjelűre kell akkor kötni ha hídban szeretném?
Ez van a hátulján amúgy.
A tetejére ez van írva: 2 x 150 Watt / 4 Ohm 1 x 300 Watt / 4 Ohm.
Ezért is kérdeztem meg, mert én úgy tudom, hogy hídüzemnél a duplájára nő a minimum impedancia.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest