- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
Értem akkor ez igy nem okés, jaj tényleg most látom adatlapon hogy csak sztereóba lehet 2 ohm monoba 4ohm. Igy idővel kinyiffan az erősitő? Át kellene úgy kötni, hogy egyik tekercs egyik csatorna másik tekercs másik csatorna?
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
pps1
senior tag
válasz erikke17 #24851 üzenetére
Az meg teljesítményben ugyan az, mintha 8 ohm monoba lenne kötve. A mostani teljesítmény kb 1/3-a állna rendelkezésetekre.
Vagy a szubot, vagy az erősítőt cserélni kellene.
Vagy használjátok 2 ohmon, míg ki nem nyiffan az erő, vagy nagyon vigyáztok a hangerővel."Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
erikke17
őstag
Igen mondta hogy azért kötötte igy mert kevés volt a nafta a szubnak, persze emlitettem neki hogy ez igy nemokés szerintem. De majd figyelmeztetem, hogy vigyázzon vele.. Én mondtam pedig neki, hogy 2ohm stabil monoblockot vegyen mint ahogy javasoltátok ti is itt..
De köszi az útba igazitást||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Dealer20
tag
Ha már itt tartunk
nekem Egy Audison srx1d re 2db DLD122 van kötve a képen látható két kimenetére tekercsenként párhuzamosan 1 -1 db ez igy hány ohm ?[ Szerkesztve ]
-
pps1
senior tag
válasz Dealer20 #24854 üzenetére
Ú bakker, ti aztán kötögettek mindent mindenhova, anélkül, hogy tudnátok, mit tesztek.
Nincs a környéken valami szakember?
Ennek az erősítőnek ugyan 2 kimenete van, de azok belül közösítve vannak.
A további írásodat viszont nem tudom értelmezni, jobb lenne, ha lerajzolnád.Informatívabb.
Ezekkel a szubokkal 0,5 vagy 2 ohm lehetséges, ugyan az a szituáció, mint Magnat - 2x4 ohmos szub kombinációnál. 2 ohmon kevés a kakaó, 0,5-re meg én nem tenném le tartósan az Audisont.
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
kavics325i
őstag
-
footy
addikt
válasz Joe fiú #24838 üzenetére
En nem is csodalkozok. A megallapitasban egyebkent az az erdekes, hogy fejrol hajtva is all ez a dolog.
A masik az, hogy mikor elojon ez a fejrol hajtas, akkor mindig megmondja valaki, hogy ez az ordogtol valo.
Nyilvan minden szett jobban szol erorol, de nem mindenki vagyik ugyanarra a minosegi szintre.Mas.:
Tegnapelott beraktam az Audison procit meg az Alpi 3555-t, nagyon brutal lett. Vegre van normalis szinpad, a melyek meg majd le szaggatjak az ajtot.[ Szerkesztve ]
-
kavics325i
őstag
válasz Dealer20 #24858 üzenetére
A közösítést arra érti,hogy a két hsz kimenet odabent egy helyről indul. Bevett szokás normálisabb sub erősítőknél!A te példád pedig az,hogy 2x2 ohm tekercs párhuzamban az egy ohm. Ebből van kettő ami ugyancsak párhuzamosra van közösítve bent az erőben. Ez biza 0.5 ohm ami az erőnek annyira nem jó hír. Bár meglehet 0.5ohm stabil
(#24856) pps1 Látod mondtam én,hogy kétcsatis lesz a vége. De legalább vett volna 2ohm stabil hídban erősítőt. Neeeem,, kötött 2x4-et 2x4-re
[ Szerkesztve ]
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
pps1
senior tag
válasz Dealer20 #24858 üzenetére
Ahogy Kavics is írta, ez valóban 0,5 ohm.
srX 1D 1 ohm stabil, én nem tenném le 0,5 ohmra, mert csúnya vége lehet. Versenyen egy bizonyos frekin ugyan a láda szorzó megemeli az ellenállást, de zenén folyamatosan ingadozik.
Alapban a 70-es biztosíték nem hiszem, hogy sokáig fogja bírni, ha egyszerm rendesen kihajtod.
Hűtőbordája sem képes szerintem kezelni tartósan a megemelkedett áramfelvétel okozta melegedést.Nem olcsó cuccaid vannak, vásárlás előtt fel kellett volna keresned egy szakembert.
[ Szerkesztve ]
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
zolikaDB
veterán
Ugyan nem az általad említett típus, de Eton vs Hertz vitára egy jó kis teszt: [link]
1. "Liebhabern eines audiophilen Klangs kann man getrost die Sets von Ampire, Eton und Hertz ans Herz legen. Diese spielen besonders rund und ausgewogen."
2. "Beim Thema Bass sind neben Caliber auf jeden Fall auch Eton und Hertz zu nennen, Letztere bieten Tiefgang und Kraft, dass es eine Freude ist. Richtig guten Bass mit einer gut getroffenen Mischung aus Tiefe, Präzision und Volumen gibt es außer bei Audio System und Caliber auch von Kicker." -
pps1
senior tag
válasz kavics325i #24863 üzenetére
Azt, vagy a könnyebben hajtható IW 12-őt.
-
kavics325i
őstag
Tényleg be kellene tenni ezt az ohmos táblázatot dupla tekercses magyarázattal együtt. Bár számomra érthetetlen,hogy alap fizikai dolgokkal(ált. isk.) sokan nincsenek tisztában,de be kell látnom,hogy nagyobb szükség van a soros és párhuzamos kötések lerajzolására és annak az ellenállásra ható változás szabályára. Illetve a stabil fogalmára és annak jelentőségére. Mert ez már a nagyon sokadik kör és nagyon alap dolgok. S ha az első hsz.-t sem olvassa el vásárlás előtt akkor tényleg vessen mindenki magára. Mert megérdemli. Meg ha már bele nyúlunk akkor írjátok már át,hogy a reflex mélyebbre le megy mint a zárt kijelentést is.
[ Szerkesztve ]
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
Dealer20
tag
Ezt így vettem egyben a nyomokkal a gazdája így használta!
Igen most 0,5 ohmra van kötve ,melegedni egyáltalán nem melegszik még langyosnak sem mondható annyira veretni nem szoktam mint ahogy nézem a videókat hogy 1 db 122 vagy 124 is hogy hajtanak.a bizti még eddig nem adta meg magát
meg nincs is maxra tekerve az erősitő sőt a fejen is a Sub vezérlés része -16 on van néha veszem -10 ig csak ha nézegetik
Sót van az erősítőn egy ext.sub vol ami off álásban + 6dB de az is on állásban használom... -
pps1
senior tag
válasz Dealer20 #24867 üzenetére
Ha ennyire nem hajtod őket, akkor nem lenne biztonságosabb, ha átkötnéd 2 ohmra?
Az erősítő csillapítási tényezője is jelentősen nagyobb lenne, ami precízebb mélyvisszaadásban mutatkozna meg.
-
pps1
senior tag
válasz kavics325i #24865 üzenetére
Alapban a zárt mélyebbre megy.
De vannak kivételek
Ha egy reflexet 25 Hz-re hangolok, annál mélyebbre még egy zárt sem megy. Persze ezzel a felállással borzasztóan késni fog, és nem lesz sokkal hangosabb, mint a zárt.
-
kavics325i
őstag
http://www.techronics.com/caraudio_10261_JBL-W15GTi-MkII-15-inch-Dual-6-ohms-GTi-Series-Subwoofer-with-Differential-Drive-Design-Motor.html
Itt 16-ot írnak. És nincs fáziskésés sem" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
pps1
senior tag
válasz kavics325i #24870 üzenetére
De az csak a hangszóró frekije, egy ládában ezt soha nem éri el.
-
kavics325i
őstag
-
kavics325i
őstag
Nekem is volt reflex de azok nem voltak harmonikusak Mindig túlzás volt valamely tartományban ami a zárt érkezésével megszűnt. Én nem vagyok ebben legalább is kísérletező tipus uh ez marad
-
pps1
senior tag
válasz kavics325i #24876 üzenetére
Minden hangszórómat kipróbáltam eddig mindkét fajta ládában.
Sokszor az ember az adatok alapján azt gondolná, hogy na ez csak reflexben fog jól működni, erre zártban jobb.
Vagy egyikben semVolt anno egy AS Kryptonom, egyikben sem volt az igazi. Bár akkor nem volt még DSP-s rádióm, hogy kiigazítsam a freki menetet.
-
Peti66
senior tag
Lehet,hogy a Free air-nál van a pont
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
őstag
Srácok, sikeresen megvágtam a tartományokat. Sub: 50hz, Mid-low: 80hz, mid-high: 20khz azért voltam kénytelen a közép magasat, mert ennyin vágni, mert csak akkor éreztem a különbséget. Gondolom a bi-amp miatt nem tudom vágni a magasat, csak a közép magast. Elég sokat változott a hangzáskép.
Úgy voltam vele, hogy minek nekem a használati utasítás, így végig nyomkodtam mindent, mire rájöttem, hogy A source/power gombbal tudok az adott tartományban vágni
[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
gabo01
senior tag
válasz KonzolKartel #24884 üzenetére
A kick-et elengedted teljes tartományban?? Hát.....!
És a magas alját mennyinél vágtad?? -
pps1
senior tag
válasz KonzolKartel #24884 üzenetére
Ha az ember egyszer rájön, utána nem bonyolult.
Én vágásaim: Szub 40 Hz 12 dB, szett 63 Hz 12 dB.
Nagyon tetszett 32 Hz 6 dB és 50 Hz 18 dB is, de ez nem volt zenében mindenevő."Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
Peti66
senior tag
Merci ,de a tulaj asszemm mindjárt itt lesz...Ő a nagy guru Azx-nek is van valódi free air-je(Mb Quart 10"-os és talán ezért is, vissza várjuk ide
[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Joci009
csendes tag
Sziasztok !
suzuki ignisbe szeretnék valami hangrendszert mert a gyári hát az sz*r. Ugye 4db 13cm-es hangszóró hely van csak benne elöl 2 meg hátul 2. Mit ajánlanátok mit kellene belerakni arát nem mondok mert nem tudom hogy mennyitől kezdődik a normális. én gondoltam olyanra is hogy hátra a kalaptartóba belehetne építeni +2 hangszórót nem tudom milyen volna ez csak az én elképzelésem. -
őstag
-
Joci009
csendes tag
válasz Osynho #24898 üzenetére
nem szerepel de hogy nagyobb teljesítményt lehessen elérni azért gondoltam mert én a max 13cm-es hangszórót kicsinek találom és nem tudom hogy még ha drága is akkor is eggyel talán lehet-e vele csodát csinálni és egyébként nem beépített fejegység van benne lehet cserélni akármilyenre most egy gagyi blaupunkt sevilla mp54 van benne a gyárit valahogy kivették és van ott egy úgymond ˇbeépítő keret " és nem ilyen kókány munka úgy néz ki mintha gyári volna
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Vicces képek
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Milyen monitort vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
Állásajánlatok