Új hozzászólás Aktív témák

  • -cobra-

    aktív tag

    válasz FeRRaR1 #19370 üzenetére

    Először azt döntsd el, hogy milyen típusú gépet szeretnél, rotary (forgó mozgás, pl Einhell) vagy Dual Action (excenteres mozgás). Érdemes átrágni a témát, pár cikket, véleményt elolvasni, pl ezt.
    Röviden:
    A rotary gépek a "hagyományos gépek", csak forgó mozgást végeznek, erős motorjuknak köszönhetően gyorsan lehet velük dolgozni, ugyanakkor nagyobb rá az esély hogy tapasztalatlanság miatt (nem megfelelő polírszer, szivacs, fordulat, technika) kár okoz vele az ember. Helyes használatához tanulás szükséges, de ha valaki belejön, akkor szép eredményt tud vele elérni kevés idő alatt.

    DA gépek újabb generációs gépek, forgó és rezgőmozgást is végeznek, a forgó mozgást általában a fej rezgése generálja, ha pl. túl erősen rányomod, vagy nem megfelelően tartod a felületre, akkor a forgó mozgás le is állhat, ez véd meg attól hogy kárt tegyél. Általában hobby célra használják, mert nem lehet olyan gyorsan dolgozni vele mint egy rotaryval. Gyorsan tanulható, könnyebb is dolgozni vele a mérete és a súlya miatt.

    És akkor vannak a közvetlen meghajtású DA gépek, amiknél a forgó mozgás is fix áttételen keresztül jön meg, ezáltal gyorsan és biztonságosan lehet velük dolgozni (pl. Rupes Bigfoot).

    Nézz videókat youtube-on, próbáld eldönteni, hogy melyik kell neked.
    Ezután kellene belőni hogy mennyit szánsz rá, és ahhoz gépet és kiegészítőket keresni.

Új hozzászólás Aktív témák