Új hozzászólás Aktív témák

  • York

    tag

    válasz pali923 #64311 üzenetére

    Legyszives ne irjal mar ennyi hulyeseget. Nagyon jol kellene tudnod, hogy egy vallalkozas altal vegzett tevekenysegi korhoz lehet eloirva szukseges vegzetseg, es van nehany tevekenysegi korhoz amihez asztalos vegzetseg van eloirva. A TEAOR listaban kikereshetoek. Sot van olyan tevekenysegi kor amihez muhely is kell. pl. butorgyartas (nem keresem ki a pontos teaor nevet), ezert add nagyon sok asztalos butor osszeszerelesrol szamlat, mert ahhoz nem kell muhely. Egy asztalos muhelyre meg eleg sok eloiras vonatkozik pl.: min. 3m belmagassag, gepektol fuggoen alapterulet stb. es ez raadasul onkormanyzatonkent eltero. Es ne keverd ide legyszives azt, hogy te mit barkacsolsz a szabadidodben, vagy azt hogy feketen butort gyartasz masnak, mert az egy vallalkozas szempontjabol lenyegtelen. Az hogy a gyerekjatek keszites valoszinuleg nem a butorgyartas tevekenysegbe tartozik. Ez magyarorszag itt az a lenyeg, hogy papiron minden rendben legyen, az legyen a szamlara irva ami mindenkinek jo, es nagyjabol ra lehessen fogni a valodi tevekenyseget (batrabbakat az se erdekli, ha nem lehet rafogni).

    Pont a napokban volt tema fb asztalos csoportban, hogy kulterre vett a megbizo bukk lepcsot, es hogy mivel kezelje le az asztalos vallalkozo, hogy tartos legyen. A legtobb valasz az volt, hogy mindegy, mert tonkre fog menni gyorsan, de irassal rola papirt, hogy nem valasz feleloseget az elvegzett munkaert, mert a faanyag nem birja a kulteri igenybevetelt. Es akkor beirta valaki, hogy: "Szakszerűtlen munkavégzést a vevő kérésére sem lehet elvégezni. Úgy sem, hogy felhívom rá a figyelmet, s úgysem, hogy aláíratom vele." Szoval semmi se egyszeru.

    En biztos ugy allnek neki, hogy eloszor vallalkozas nelkul, ha van lehetoseg masodallasban nekiallnek konyhazni (laminalt butorozni), mert ahhoz relative kis befektetes kell, es ha van mar par honapra elore megvan a kello mennyisegu munka akkor inditanek vallakozast, pl. KATA-s ev (csak maganszemely). Ez meg kitermeli szepen a muhelybe szukseges gepek koltseget, ha szeretnel faval (is) foglalkozni

Új hozzászólás Aktív témák