Új hozzászólás Aktív témák

  • bim

    veterán

    Épp csak benézek és mit látok?
    Az ellenléc nem csak a fólia lefogatására kell hanem a megfelelő vastagságú légrés kialakításában is. Vastagságát 2 tényező határozza meg. A szarufa hossza és a hajlásszög. Minél laposabb a fokállás annál vastagabb ellenléc kell. A hosszabb szarufára (6m felett) sem árt ha vastagabbat raknak. A jól kialakított légrés 5fok mínuszt jelent nyáron ezért érdemes költeni rá. Persze megfelelő ereszvonali beszellőzés és fent szellőzőcserép+ jó minőségű kúpelem kell hozzá.
    Manapság én már nem csinálok zsinórpadot. A talpszelement mindenképpen ki kell szintezni.! Legfontosabb!!!! Nekem történetesen van erre egy ilyen műszerem. (vagyis kettő :P ) Ha minden milliméter pontos és megvan mindenhol a párhuzamod és a merőlegesed (ezt előre ki kell mérni mindenképpen és ragaszkodni kell hozzá). Utána, de csakis utána egy okostelefonnal és egy ingyenes programmal leülsz és kiszámolod a szarufahosszt és felírod a falra filccel. Mondjuk így Ezek után ez a szentírás! Ha valami nem stimmel akkor addig kell masszírozni amíg nem jó. Pl. görbe a fa akkor jön Piher "R" vagy épp 5t spanifer és oda kell kényszeríteni a fát a helyére. Lassabban haladunk de fűrész fent már nem lehet a kezedben. Nincs olyan hogy majd belenyúlunk mert a méret a szent.
    A székállás előre felállítjuk és szintezővel állítjuk magasságra a számtanban kiszámolt helyére. Fenti képen is épp székmagasságon van a műszer amit a lenti képen kiszámoltam.
    Ha megvan akkor az élszarufát is le lehet szabni lent a földön. Ez egy 3 lépéses számítás és lusta vagyok leírni de nem nagy ördöngősség. Most egy kisebb kontyolt tetőt csinálunk és a fenti taréj+élszarufa találkozás így néz ki és a másik oldala Mindezt lent mérőszalaggal és számológéppel számolva még a fenti összevágás is. Nem akarok itt menőzni de vannak akik így dolgoznak, igaz kevesen vagyunk.
    Nem lehet fokeltérés de nem nagyon ellenőrzik. A faanyag minősége mostanában pedig katasztrófa de emiatt nekem van több munkám és nem engedhetem meg magamnak azt a luxust hogy szart készítsek belőle.

    gipszkarton-lécvázhoz

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák