Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz wargabe #49876 üzenetére

    "Van valakinek tapasztalata ezzel a fűrésszel kapcsolatban?"

    Hogyne lenne! Parancsolj. (ezt még a "nagy törlés" előtt írtam tavaly, de a számodra talán releváns rész az első képtől kezdődik, onnan olvasd)

    Üdv a - valószínűleg nálad is - szarul összeszerelt/beálított DW merülőfűrész világában. Legalábbis erre tippelek, ha üresjáratban nem vibrál, de sínre téve, anyagba belemerítve elkezd "táncolni", vastagabb anyagban meg ahogy teljes hosszában beleér az anyagba, esetleg elkezd sírni/szorulni. Azaz: (jó eséllyel) a fűrészlap nem párhuzamos a vezető núttal a fűrésztalpon, adott esetben (mint nálam, pontosabban unokatesóm gépénél) akár 2mm (!!, 2 tized sem jó) is lehet egy foghoz képest az eltérés.

    Röviden a teendő a csekkoláshoz:
    - Ez gondolom természetes, de a gép áramtalanítása után
    - Állítsd a gépet lapcsere állapotba, de ha lehet inkább úgy , hogy a legmélyebb lapkinyúlást eredményezze. Ez ugye nem annyira egyszerű, mert közben úgy kell tartani a gépet, próbáld odakötözni, vagy vmilyen pillanatszorítóval vagy szigszalaggal úgy tartani. A későbbi méréhez ez az ideális állapot.
    - Fogj egy tolómérőt/kombinált derékszöget. (durvább összeszerelési hiba esetén egy sima fémvonalzó is kihozza.)
    - Nézz ki egy fogat a fűrészlapon, fillccel jelöld meg.
    - A fűrészlapot forgasd úgy, hogy a jelölt fog épp kiálljon a talpból,
    - Mérd le a PONTOS távolságát a fűrésztalp közepén végigfutó nút egyik oldalától, célszerűen a fűrészlaphoz közelebb esőtől. A kombiderékszög/tolómérő ilyenkor a hasznosabb eszköz.
    - Majd fordítsd úgy a fűrészlapot, hogy a fog a másik végén álljon közel a talphoz,
    - Mérd le ugyanúgy a távolságot.

    Jó esetben kicsi, durva esetben 1-2 mm is lehet az eltérés. Attól függően, hogy pénteken szerelték össze, már a hétvégi bulira gondolva, vagy hétfőn. Van 4 csavar a talpon, amiket kilazítva beállíthatod a párhuzamosságot. A talpon lévő núttal. És ha beállítottad, akkor a másik lappal is csekkold le, minden stimmel-e, ugyanúgy egy adott fogat nézz ki a méréshez.

    Ha nem ez a hiba, akkor bocsi ... de akkor nem tudom mi. De nekem nagyon gyanús ... főleg hogy üresjáratban nem rezonál a gép.

    A vicc az, hogy a kezelői útmutató meg sem említi ezt a műveletet, sem a csavarokat, sem semmit ezzel kapcsolatban.

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák