Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz Szalmakutya #46536 üzenetére

    "de a jóleső fikázás helyett"
    "Nem használtam ilyet soha, azt se tudom hogy mennyire gagyi"

    Ez alapján nem éreztem úgy hogy keresgéltél is :) Plusz végülis az EasyCutról kérdeztél - az meg olyan amilyen - azt mégsem írhattam hogy szaladj és vegyél hármat. Ha nem az a véleményem. Hacsak ... de nem, más fa**ával én nem verem a csalánt :D

    "nincs jól működő, hatékony szerszám pont erre.." - ha még mindig a csapolásokról beszélünk, akkor én ezt most itt nagyon nem értem. Pedig van: nálam még mindig vésőnek meg kalapácsnak hívják. Ha meg "lusta" az ember vagy kicsit haladósabban akar menni, akkor jó hosszú nútmaró, vagy még jobb, spirálmaró és a sarkokat meg vésővel kiigazítod. Miért nem működik ez jól, vagy éppen hatékony? Maradva egyelőre IndiánJoe galériájánál és mondjuk a fecskefarkas csapolásnál.

    Amikor a munkaasztalom vázát csináltam, jó vastag, ragasztott anyagból,. a csapolásokat vagy asztali fűrészen, vagy szalagfűrészen, vagy pl csapfészket forstner fúróval plusz vésővel kiigazítottam. Ezt a fecskefarkas csapolást is, még sosem csináltam ekkorát, de egy jó kézi fűrésszel a fecskefarkat, plusz ha kell egy kis véső, a csapfészkét meg nút/spirálmaró plusz véső+kalapács. Vagy egy jó forstnerrel a nagyját, maradékot vésővel kalapáccsal.

    Szóval nemtom kinek mi a hatékony, én az elérhetőre szavazok :) Persze úgy, hogy nem napi 20 ilyen csap meg a fészke a feladat.

    Most olvasom a chain mortiser-es posztodat: najó, de abból hol van kicsi? Ha már a kisebb csapolásokra keresel hatékony, jól működő szerszámot.

    Vagy ha nem erre - akkor most már tényleg nem értem mire keresel cercámot :)

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák