Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
Dolgozott már itt valaki ilyen vagy hasonló függőleges láncfűrésszel? Tapasztalatai?
-
epmd
tag
De furcsa az új csiszológépe a Festoolnak!
http://www.ebay.com/itm/Festool-Exzenterschleifer-ETS-EC-150-3-EQ-571871-/181496452277
400Watt,és csak 1.2 kg![ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #26810 üzenetére
Szerintem ezt az autófényezőknek alkották meg. Nekik a rotex nagy is lenne, és nehéz is. A 150/3-as nem sokkal olcsóbb, mint a rotex, és viszik a fényezők, mint a cukrot.
Mi asztalosok inkább a rotexre hajlunk. Azt nekünk találták ki.Több fa van, mint asztalos!
-
epmd
tag
válasz Winner_hun #26810 üzenetére
Most néztem egy filmet róla,ez egy könnyű excentercsiszoló,szénkefe nélküli motorral,és ergonomikusabb mint a régi Ets.
-
daniel2121
senior tag
Tud valaki asztalosipari szoftvert készlet nyílvántartásra.
-
-
thyeby
őstag
válasz #05304832 #26819 üzenetére
"Amúgy mi ez a Zipper? Sosem hallottam róla. Jó gépek ezek? A gérvágója nem néz ki rosszul."
Háát, hogy jól néz ki, az semmit nem mond.
Évekkel ezelőtt épp a soproni lignón megrángattam egy ilyen Zipper gérvágót. Úgy kotyogott lötyögött mindene, hogy azt mondtam, még feleannyiért is túlárazták volna, mint amennyiért kínálták. Szóval nem egy DeWalt kategóriának ítéltem meg.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #26826 üzenetére
"1 kattintással az összeset kitettem új lapra"
Mire kattintottál?
A tűzróka is tudja ezt?[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
-
Winner_hun
titán
Ha már gérvágók. Leginkább személyes tapasztalat érdekelne, nem pedig az hogy ez meg az jó lehet.
2 db 2 cm vastag (de ez mindegy is), 30 cm széles anyagot derékszögben és döntött, 45 fokos szögvágással képes bármelyik gép úgy elvágni mintha az körfűrészen lenne vágva? Illesztés után ne látszódjon semmi, csak a pontos illesztés.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
-
thyeby
őstag
-
Madmax81
aktív tag
válasz vittayan #26818 üzenetére
Az lehet hogy nem mentek ki sokan de aki kiment az vásárolt is a Dewalt-nál míg én vettem egy gépet addig másik kettőt is eladtak , lehet hogy a reklám értéke több lehet mint az elköltött kiállítói kiadások , például én kötöttem olyan üzleteket jó áron amikre nem is számítottam , ha egy cég sajnálja a reklámot az szerintem régen rossz ez a magyar beidegződés csak a biztosra megyünk mert az mindig a legjobb .
A szakma kétség kívül hanyatlik ez látszik az eladásokból is meg abból hogy a kézi gépek fogynak a nagy CNC több 10 milliós gépek fogynak de a kisiparosoknak szánt gépek nem például a Felder ki sem ment , beszéltem az egyik képviselőjükkel "Hegedűs Péter " hát mostanság leült a piac ebben a hónapban elég kevés gépet adtak el " belsős infók szerint a területi képviselőket át teszik más körzetekbe hogy felfrissítsék a bevételeket és újra növeljék az eladásokat " , kérdem én nem lett volna jó egy kis reklám, a kiadások nagy részét úgy is leírhatták volna reklám vagy valamilyen formában , ők úgy oldják meg hogy rendeznek egy házi vásárt de ha senki nem tudja csak azok az emberek akik úgy is kapcsolatban állnak velük ki más tudná meg reklámozzák a házi vásárukat " nem " ki fog oda elmenni " Sümegre" csak azért hogy egy gyártó gépeit nézegesse ????? én biztos hogy nem pedig még idén szeretnék vásárolni tőlük .
1956-2010 07.22 Varga László
-
Madmax81
aktív tag
válasz thyeby #26832 üzenetére
A DCD 790 akkus fúrót tavaly vettem két darab 2Ah akkuval volt 81 ezer az ütve csavarozó akku töltő nélkül 51 ezer volt számlásan , tervezem még pár akkus gép vásárlását sarokbehajtót és egy dekpoírt talán még egy flex is belefér a közeljövőben .
Ha bele fér a táskámba elviszem őket .
1956-2010 07.22 Varga László
-
martong
tag
Egy 2. diplomás társaság levelezőlistájára érkezett ez az elkeseredett levél:
Listatársak!
Ajánljatok nekem konyha- és egyéb bútor készítésével is foglalkozó, megbízható (ezt a szót legszívesebben 200-as fonttal emelném ki) asztalost.
Amit szeretnék:
- betartja, amit ígér
- jön amikorra mondja
- be is fejezni a munkát, nem tűnik el félidőben, stb.Már ha egyáltalán létezik ilyen szaki széles e hazában...
Előre is köszönöm
ÁdámAki úgy érzi, hogy ennek megfelel, dobjon nekem privátot, némi ténnyel alátámasztva.
ÜdvOkos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
nagyúr
válasz martong #26836 üzenetére
"MEGBÍZHATÓ...........Aki úgy érzi, hogy ennek megfelel, dobjon nekem privátot, némi ténnyel alátámasztva."
Milyen ténnyel szolgáljon erről bárki is? Fotókkal??? Megrendelők weblapon szerepeltetett pozitív visszajelzéseivel??? Nagyon nem ezen múlik.
(Helyileg hol van egyébként?)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszönöm ironikus ismeretterjesztő szándékodat, de pont ennek ellentmondásaira próbáltam rávilágítani, MEGBÍZHATÓSÁG témakörében. Ha innen, vagy bárhonnan valaki jelentkezik erre a munkára, mi a garancia, hogy megbízható, határidő- és megegyezés-betartó lesz? Az internetes ajánlások és "referenciák" egy része is kamu, munkáink fotói pedig semmit nem jelentenek ilyen szempontból. A legjobb megoldás, ha minél több saját ismerős ajánl egy lehetőleg helyi, számonkérhető valakit, aki már nekik bevált, de az sem garancia erre. Én már szívtam meg kitűnő "referenciával" bíró csapattal, a hajam fehérségének java részét akkor szereztem.
[ Szerkesztve ]
-
martong
tag
válasz liszi70 #26840 üzenetére
Szia,
Teljesen igazad van, hogy nem egyszerű bebizonyítani valakiről, hogy megbízható.
Mivel a fórumtársak közül személyesen összesen 2 emberrel találkoztam eddig - és egyikük sem a megjelölt témában utazik - mégiscsak szeretnék valamit kapni.
Egyébként én sem tudom ajánlani.Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
thyeby
őstag
válasz liszi70 #26837 üzenetére
Teljesen értem, amit Gabi mond.
Épp tegnap este telefonáltam egy nálam glasszírozó nulla diplomás csapat vezéralakjának, hogy mindkettőnk érdekében az egyik culágert ma már ne hozza dolgozni, mert estére olyan részeg lett, hogy alig állt meg a lábán. (szigetelem a födémet)
És ez a jelenség a munkanélküliségtől roskadozó magyar lét ellenére általános. Tavasszal négy csapat adogatta a kilincset egymásnak árajánlatok ügyében. Őszre egyetlen befejezett árajánlat sem érkezett meg.
Nos, ez már magában is referencia.
A piacon árverseny van. De ez egészséges esetben legtöbbször nem a legkisebb árajánlatra utazást jelenti. Ugyanis soktényezős dolog minden komolyabb munka alles komplette. Nem kis feladat a felhígult piacon korrekt munkát korrekt áron találni.
Aki az ajánlatával meg tudja győzni a megrendelőt minden tekintetben, az nyer. Aki korrekt, az minden tekintetben átlátható, egyértelmű ajánlatot ad, amiben már szerepel a garancia a munka minden fázisára, és ez nem csak szóbeli ígéret formájában jelentkezik, az az igazán meggyőző.
A megrendelő akkor választ bölcsen, ha a fentiek mellett személyesen is megnéz néhány referencia munkát, és tájékozódik a vállalkozó korrekt működéséről.
Volt már itt a fórumban olyan kesergő, akit milliós nagyságrendű komplett konyha készítésével hagytak cserben. És egy épeszű megrendelő éppen ettől fél. Mert a hibák kijavítása szerencsés esetben csak egy kurvanagy plusz ráfordítással hozható helyre, szerencsétlen esetben pedig nem is javítható.Ha valaki - és ez mindegy hogy megrendelő, vagy vállalkozó - fentieket nem látja át világosan, ott sok esetben borítékolható a ráfizetés. A vállalkozó is lehet nagy szarban, ha nem tisztázza pl, hogy kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci, mennyi pénzért pontosan mit adhat cserébe. Az én tapasztalataim szerint akkor kerül kaka a levesbe, amikor egyezkedés során vagy a butaság, vagy a kapzsiság de nem ritkán mindkettő jelen van akár a megrendelő, akár a vállalkozó részéről. És nagyon sok esetben jelen van.
A Gábor ismerőse vélhetően átlátta, hogy bonyolultabb a helyzet, mint amilyennek látszik. Ha olyan vállalkozóra talál rá, aki ezt szintén átlátja, akkor van esély egy korrekt kivitelezésre.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz thyeby #26843 üzenetére
Nem találok olyan mondatot az elvi eszmefuttatásodban amivel ne értenék egyet, de te sem kínáltál gyakorlati megoldást erre a helyzetre. Én is azt mondom, nehéz ügy ez. A személyes ismeretségek és ajánlások még a legmegbízhatóbbak, de nem egy példát tudok, amikor valaki pont ezt használta ki és élt vissza vele nagyon csúnyán. De olyan is van, hogy egy internetes hirdetésre rábökött valaki, és sok éves tökéletes munkakapcsolat lett belőle. Nincs tuti megoldás................ Ja, de! ÉN az vagyok!
Ja, ez az egész problémakör természetesen nem csak az asztalos szakmára vonatkozik! (Még mielőtt egy ide tévedő laikus érdeklődő elkönyvelne minket megbízhatatlannak! )
-
martong
tag
válasz liszi70 #26842 üzenetére
Te pesti vagy, pesti lenne a munka is? Milyen volumen?
Én pesti vagyok, de potenciális megrendelőt nem ismerem, nem tudom, hogy budapesti-e. A munka nagyságrendjét sem ismerem.
Ennek megfelelően a megrendelőért sem tudok sokkal nagyobb felelősséget vállalni, mint a szállítóért.Egy dolgot tudok biztosan. A levelező listán kis és középvezetők, cégvezetők vannak, tehát a fizetőképesség megvan.
A listának van egy "kipróbált vállalkozók" saját google táblázata, ahová jó esetben bekerülhet a magát jól el(ő)adó asztalos is.
(Erről a listáról választottam 2 hónapja lakásfelújításhoz csapatot, mindenben megfeleltek a leírtaknak. Elmondása szerint az utóbbi időben a munkái több mint fele a listáról jön.)Szóval én csak próbálok közvetíteni...
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
martong
tag
Mivel régóta olvasom a fórumot, nyilván kialakult az egyes hozzászólókról egy képem, hogy milyen a dolgokhoz való hozzáállása ÁLTALÁBAN. Mivel ez a kép nagyon pozítív, ezért írtam a felkérést a fórumba.
Sajna arról vajmi keveset tudok, hogy az egyes tagok konkrétan milyen részterületen dolgoznak, így írtam általában.
Tudom, hogy a fórum nem a reklám helye, de akik munkát keresnek, bőven elejthetik, hogy mit is csinálnak pontosan, milyen munkákat vállalnak szívesen.
Szerintem rólam tudni lehet, de én nem asztalosként dolgozom, csak házi használatra barkácsolok dolgokat.Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
nagyúr
válasz Winner_hun #26829 üzenetére
Na, ez tök jó! Chrome-ra nincs ilyen?
-
thyeby
őstag
válasz martong #26846 üzenetére
"Mivel régóta olvasom a fórumot, nyilván kialakult az egyes hozzászólókról egy képem, hogy milyen a dolgokhoz való hozzáállása ÁLTALÁBAN. Mivel ez a kép nagyon pozítív, ezért írtam a felkérést a fórumba."
Én is elgondolkodtam ugyanezen egyszer.
Arra jutottam, hogy egy olyan szerencsés spontán dolog volt Winner kolléga részéről életre kelteni ezt a fórumot, ami sokszorosan is ad azoknak, akik látogatják. Hiányzó űrt töltött be, amikor indult. Van ugyan egy másik asztalos fórum is, de az nem ennyire szakmai és tiszta. Pontosabban öntisztuló. Csak azok maradnak bent, akiket megfertőzött a fa, és az tartja itt őket.
Többnyire olyan lakók lakták be, akik nagyon szeretik ezt a szakmát. És ez már magában véve is jó ómen.
Jómagam innen eredeztetem azt a pozitív fílinget, amit ad ez a fórum.[ Szerkesztve ]
-
zonusz
aktív tag
Az a kérdésem, hogy könyvespolchoz, kisebb szekrényhez a korpuszt miből érdemes inkább készíteni színfurnérozott lécbetétes bútorlapból, vagy színfurnérozott mdf-ből, esetleg rétegelt lemezből.
Persze, ha egy régebbi kérdésemre válaszoltok, azt is köszönöm: lehet-e házilag antisztatikussá varázsolni a porszívó csövét, hogy ne legyen sündisznó, illetve ne legyen olyan, mint a gázgyújtó szikracsiholó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen autót vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox Series X|S
- Metal topik
- Kompakt vízhűtés
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm