Új hozzászólás Aktív témák

  • PappZ75

    tag

    Sziasztok!

    Régóta halogattam az ős öreg Popcorn B110 cseréjét. Most adta meg magát a LAN-os része, így nincs idő tovább várni a cserével. :(

    A fő gondom, hogy a Popcorn B110-esemnek analóg 7.1 hangkimenete volt és a bő 10 évvel ezelőtti vásárlásnál ez fontos volt, mert így egy sima Geniaus fadobozos 5.1 aktív hangfalrendszerrel tökéletes volt számomra a hang a mai napig. Ma csak olyan médilejátszókat látok, amikhez mindenképp kell házimozi erősítő és így vélhetően 5.0 vagy 5.1 hangfal szett is, így ez a móka jóval többe kerül mint egy médialehátszó csere.

    Olvastam a forumot, sőt az előzetes bevezető szöveget is. Azonban tényleg nem tudom mit vegyek.

    Én maximálisan elégedett voltam a Popcorn B110-el. FullHD-ben mindent vitt akadás és gond nélkül, hangsávokkal feliratokkal nem volt gondom. Még 3D filmek is mentek (bár utálom őket). Sajnos látom Popcorn ma már itthon nem igazán elérhető.

    Azt látom hogy az Androidos dolgok elszaporodtak, de ahogy olvasom folyamatos a szívás, sok a lagolás és a háziberhelés (KODI felvarázslása ésszívás a beállítással). Persze akinek van türelme, ideje az akár csodákra képes vele.
    Nekem sem időm sem kedvem nincs folyamatosan szórakozni vele. Nekem kell egy megbízható jó lejátszóanappapliba gyerekek is könnyen kezelhessék). Alapvetően LAN-on kersztül NAS-ról történő filmlejátszásra. Ez a használat 99,9% a maradék 0,1% nem kardinális, max néha ha már ott a Youtube, esetleg Netflix (de mondom ez nem szempont).

    Tehát stabil könnyen kezelhető LAN-on kersztüli NAS-elérésű filmlejátszásra keresek megbízható (lehgetőleg nem vagyonokba kerülő médilejátszót) Kandenciahelyes lejátszásra szívás nélkül, ami elengedhetetlenül fontos. Persze mi a vagyon nem is tudom max 100eFt környéke. De nem esek kétségbe ha olcsóbb lenne.

    Ha már itt tartunk mivel írtam fenti is a mostani aktív-hangfalas rendszerem is jó eséllyel kuka, mert ugye most már kell házimozi erősítő ahhoz meg valami hozzá passzoló hangfal szet. Tudom itt off, de mégis csak része a házimozinak, így akár privátba is várnék javaslatokat (használt nem érdekel).

    Ezeket láttam elsőre:

    Két olcsóbb:
    Dune HD Realbox 4K 58eFt (androidos gondok ha jól tudom)
    Himedia Q10 Pro 54eFt (nem igazán ismerem, ez is android,ahogy olvasom sokat kell vacakolni a beállítással sok aszívás ezzel is)

    Három drább:
    Zappiti One SE 4K HDR 110eFt (Andoid, némi szvás itt is)
    Dune Pro 4K 112eFt (Androidos, bár vanfirmware frissítés de sok afagyás és szívás)
    Dune HD Pro 4K II 112eFt (Andoidos elvileg újabb, de jobb, vagy ugyanaz?)

    Egy kakukktojás:
    ZIDOO Z9S 81eFt (teljes ismeretlen andoidos cucc számomra)

    Mit vegyek, mit ajánlotok?

    Hangszettnek és erősítőnek ezt néztem ki:
    Denon AVR-X550BT házimozi erősítő + Wilson Cinematic 5.0 házimozi rendszer 230eFt

    Várom a segítségetek!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák