Új hozzászólás Aktív témák

  • SunMount3r

    nagyúr

    válasz TIT #57591 üzenetére

    Ha "hangfalanként" nézed, akkor még a DTS is csak 256kbps/csatorna. A DD meg 106kp/s, ami a front sztereókra még annyi se mint az mp3. "BUT cut the crap!":

    Nemrég néztem (hallgattam) a Conjuring 1-2-őt DD hangsávval, a lejátszó DAC-ja által közvetlen analóg sztereóra "lekeverve", aktív 12K-s "PC"-s 2.0-ás hangfalakon :D és nem kicsit voltam szinte megdöbbenve. Olyan profi atmoszféra teremtő, dinamikus, erőteljes volt az egész hangzás, zenével effektekkel együtt, amihez hasonlót sem hallottam még ugyan ezen a "rendszeren". A filmen legalább 50%-ot (ha nem 60-at) dobott a hang önmagában, mindezt úgy, hogy a film maga is elég jónak mondható. De hang nem is egy külön hangsáv volt már, hanem egy külön "élménysáv", miközben minden apró effekt és nesz tökéletes szinkronban volt a látvánnyal is. Nehéz ezt röviden kifejezni, tényleg hallani kell. A csilliárd dolláros szuperhős meg mega eksön múvík hangjai még csak meg sem közelítették soha ezt az szintet.

    Tehát az is biztos, hogy a bitrate, meg az épp aktuális "csúcs formátum" messze nem minden, sőt inkább múlik a készítőkön, kreativitáson, hozzáálláson, hangmérnöki munkán ésatöbbi, hogy ebből mit lehet kihozni, mert ki lehet, nem is keveset. Azt meg elképzelni sem "merem", hogy az "eredeti" True HD hangsávval és az ehhez illő, akár belépőszintű házimozi cuccon, milyen élmény lehetett volna 7.1-ben...

    Tudom ez nem a filmes Topic, de téma kapcsán írtam és ez lett belőle... :D

Új hozzászólás Aktív témák