Új hozzászólás Aktív témák

  • #56573440

    törölt tag

    válasz envagyok #56518 üzenetére

    Nem lenne az se rossz ötlet, de ugye a szempontok között a gigabit minél nagyobb kihasználása is téma volt, ami nem biztos hogy menne neki (nálam is volt teszten egy 4 tb-s modell és ha csak letöltés volt a dolga 10MB/s fölé nem igazán akaródzott menni...Ha seedelt is akkor kicsit alatta).

    Persze alternatívának nem rossz.

    Ahogy lehet még egy lehetőség a TS 251-es Qnap, HDMI, erősebb procival, Kodi our of the box hdmi-n kivezetve, 70 körül megvan + vinyó persze. Robusztusabb megoldás, több dologra is be lehet fogni később, ha több tv lesz-van akkor azokat is ki lehet vele szolgálni, bár ott csak smb/dlna vonalon érdemes szerintem.

    Igazából ízlés, pénz és lehetőségek kérdése, de egybe megoldásra tuti valami qnap féle cuccot vadásznék, nas-médialejátszó külön-külön vonalon meg a határ a csillagos ég. Engem kicsit aggaszt a 4k lejátszás egyébként, eddig kompromisszum mentes megoldást egyszer láttam rá, ott a szerver egy i7-es-re épülő nagyvas volt, rendes switch-el, normálisan kikábelezve, mert ha nem H.264 volt az anyag, vagy feliratot is rá kellett rakni, vagy valami magas bitrátás hdr cucc, akkor vagy a nas halt el transcode miatt, vagy a lejátszó 100-as lanja volt kevés, vagy nem jól tolta ki a hangot a box, és indult a szívás kör. Persze ha van egy frankó, gigás lannal szerelt box a tv alatt, ami elbírja a történetet, és kezeli lokálisan a feliratot is, és a kapcsolat a szerverhez megfelelő, pl egy kodi dolgozik smb share-el, akkor még működhet is.

    -Persze azon túl, hogy otthoni körülmények között ha csak nem olyan a felállás mint Linus bácsinál, nem sok értelmét látom jelenleg a 4k-nak (irdatlan méretű tv, nagyon közelről nézve), de ez csak az én magán véleményem :).-

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák