Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    válasz tom_tol #28249 üzenetére

    nem tudom :)
    számomra a legelegánsabb megoldás az, ha a képet és a hangot célhardver állítja elő, a dedikált, erre fejlesztett soc és a hozzá épített elektronika. ez pedig a sigma és társai mp soc-ok és lejátszók az ehhez feljesztett szoftverrel. ezek lejátszanak a lehető legjobb minőségben.
    nem akarnak minden mást csinálni, bár a piac miatt tudnak.
    a másik oldalt rugalmatlanabbak, mint egy htpc. és igen, van piaca ez utóbbinak is. én sem véletlen nem foglalok állást egyik mellett sem, mert mindegyikben van jó, jobb és rosszabb tulajdonság, ami miatt meg kevésbé lesz vonzó.
    azt hiszem, végső soron a kép és hangminőség a legfontosabb ha házimoziról beszélünk, gondolom ezt leszögezhetjük, nem képeket meg internetezésre használjuk egyik eszközt sem, hanem 99%-ban filmezésre.
    ezért talán jelenleg még mindig a dedikált mp felé billen a mérleg nyelve, ugyanakkor az adattárolás, felhasználás sokat változik az optikai lemezek, meghajtók kihalásával, elhagyásával, ami már 10 éve is őskövületnek számított, de a zeneipar, a retail életben tartotta és tartja mai napig, mert nem haladnak a korral.
    viszont emiatt az mp-nek jelentős hálózati, pc tulajdonságokkal is rendelkeznie kell, megfelelő erővel és számítási képességgel is.
    talán egy nap megjelennek azok a kombinált eszközök, amelyek, tartalmazzák a pc soc-ot és mellette a kifejezetetten média lejátszásra felhasznált dedikált, pl sigma chip-et is. drágább? igen. többet és a legjobb módon tud? azt hiszem igen. pl egy hp microservert eltudnék képzelni úgy, hogy az intel erősebb cpu-ja mellett ott van rajta az új sigma chip is. na az valóban egy alapvetően mindent egybe megoldás lenne és talán tudna is mindent ahogy elvárnám.
    lehet agyalni rajta rendesen, az biztos :)

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák