- Hálózati / IP kamera
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 10
- Proxmox VE
- OpenWRT topic
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Microsoft Excel topic
-
IT café
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
raus
aktív tag
válasz Ed Parker #14146 üzenetére
Köszi a segítségedet! Nem tudom ez az hogy tegnap még működött a de ma már nem. Azon agyalok hogy melyik beállítással függhet össze. Mert szoftveres a probléma az biztos.
...
Megoldható a vinyó dolog innen le kell szedni ezt a kis appot és a CSI-vel feltelepíteni a popira aztán ott beállítani a kívánt időt hogy mennyi ideig forogjon a vinyó ha idle módban van a popi.
Lehet "mindig bekapcsolva" is ami tök jó. De szerintem én összekutyultam a vinyómat úgyhogy újratelepítem az egészet aztán megoldódik a standby dolog is.[ Szerkesztve ]
-
dalmon
csendes tag
Sziasztok!
Médialejátszó vásárlását tervezem a közeljövőben,kb max. 60e szánnék rá.
Lényeg hogy 3d-s legyen.
A kiszemeltek közt vannak:Asus O!Play TV Pro 3D és az Egreat eg-r6s.
Az r6s-ről sokat olvastam itt a fórumon,az asusról kevesebbett.
Van annyival jobb az asus hogy mégéri a kétszeres árat? -
Locutus
veterán
-
Baboon
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan smart boxot ajánlani amibe bele tudok tenni 3,5"os HDD-t és NAS-ként is használhatom utána? (gigabites lan kéne rá gondolom)
Köszönöm
Dani''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
Jim-X
őstag
válasz Ed Parker #14143 üzenetére
Nincs még semmi, nem is válaszoltak mióta visszavittem... Épp ezért akarom, mert ugye a popi amíg itt volt USB-n leformázta ext3-ra a vinyót, de így a win7 nem látja.
Azt a progit letöltöttem, elindítottam és láttam is a progival a linux partíciót, de fingom nincs hogy kell másolni rá...A játék az nem játék!
-
Snoop-y
veterán
válasz gulyasa #13841 üzenetére
Haliho,
Koszi frissitettem is viszont nekem nem general semmit mert nem talalja a scannelendo foldert. Akar hogy irom be az eleresi utat azt irja nem talalja
network path kell vagy sima windowsos eleresi ut? ( nem mintha lenne kulonbseg az eredmenyben nalam )
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
raus
aktív tag
válasz DjKoxi #14153 üzenetére
Igen így működik, de kényelmesebb volt csak a powert nyomni 5mp-ig
A power+delete is müxik.
...más
Újratelepítettem a popit. Belső USB-re a programokat és a belső vinyót médiatárnak.
Létrehoztam egy új fix IP címet neki aztán a routerben beállítottam statikusra. Látszik a routerben hogy ott van a hálózaton.
De a win7 hálózati helyeknél nem látszik a popi (PCH-C200). Ott a PC-m, a router mint médiaszerver(de hogy minek mikor nincs is saját tárhelye), ott a "PCH-C200(myIhome lite)" ikon, meg egy ADBB Internet Gateway Device megjelent amit még sosem láttam.
Tegnap ugyanitt még ott volt a PCH-C200.
Viszont tudom csatlakoztatni mint hálózati meghajtót és másolok rá TC-ből meg win intézőböl is, írni/olvasni lehet. Parancsikon is van az asztalon. Mi lehet a gond? ftp, nfs, samba futnak a popin, más nem. Azonkívül a popiból a hálózatba ha belépek a főmenüből hogy böngésszek, akkor látja a samba "WORKGROUP"-ot, az "NFS" helyet is és be tudok mélyen menni a PC-ben a már előre megosztott mappákig de nem engedi megnyitni egyiket sem mert bedob egy felhasználó és jelszó ablakot. De miféle felhasználó meg jelszó kell a saját PC-hez amin nincs is semmilyen jelszavam, és megosztottam mindenkinek? Nem értem.
Ha jól gondolkozom akkor oda vissza el lehet érni az eszközöket a hálózaton nem? Valamint azt szeretném ha ezt a myIhome fost ne kelljen használni, hanem szabadon böngészhessek a megosztott mappákban a popi menüjében és le tudjam játszani a fájlokat a popin.
Segítsetek! -
TazLeacher
nagyúr
Most még egy dolog megfordult a fejemben:
Egy Popcorn A-210 miben rosszabb, mint egy a Dune D1?
-
Patice
Topikgazda
válasz TazLeacher #14164 üzenetére
Egyik médiajátékosom sem volt még soha, de Popi A210 már csak használtan kapható.
Dune D1-et még forgalmazzák.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Patice #14165 üzenetére
Az nem gond. Mondjuk ott az utódja a 300-as. Egy jó állapotú használtba simán beleugranék az árcsökkenésért cserébe. Elvileg ez is ugyan úgy sima chip-es, kb. ugyan azt tudja, bele megy a HDD, egyedül a kijelzővel kevesebb...és ami fontos még, hogy Infra távos, tehát kezeli a Harmony. Ezekből bele lehet futni néha egész jó használtakba. A D1 az olyan, mint a fehér holló. Ha nincs velük különösebb gond (A210 vagy A300).
-
Macka
veterán
Sziasztok!
A Novatron NTR82 HD-ről mi a véleményetek?? -
raus
aktív tag
válasz Ed Parker #14163 üzenetére
De elolvastam, köszönöm, tegnap nem fogadta el ezeket. Ma viszont beírom és lám elfogadja
ajánlom ezeket az oldalakat:
Megosztás Win7 alatt
NFS hálózati megosztás
...
megoldódott a vinyó fel és lepörgetés. Feltelepítettem a popira ezt a progit és beállítottam hogy mindíg pörögjön. (amikor be van kapcsolva a popi) -
raus
aktív tag
A popi mint hálózati meghajtó jelen van, tudok rá másolni, írni-olvasni. Pl filmet lejátszani a belső HDD-ről strímelve a PC-re KMPlayerrel. NFS, SAMBA, FTP fut. Végig csináltam ami itt le van írva. Van egy megosztott mappa benne tartalommal. De popi hálózati böngészőjében mégsem jelenik meg sem a WORKGROUP sem az NFS SERVER alatt. Mi lehet a hiba?
-
raus
aktív tag
Bocs de azért offolok itt, mert a hivatalos magyar forgalmazói oldalon csak itthon vásárolt popival lehet hozzászólni és kérdezni. Az enyém meg Ausztriából való de azért szeretnék segítséget kapni pár dologban.
-
Sousuke
tag
válasz #75912448 #14150 üzenetére
Köszi a választ, ezekről a verziókról tudsz valami infót?
120608_1420_beta
120608_1421_betaNem találok changelog-ot hozzájuk, és sehol nincsenek feltüntetve a hivatalos oldalon, mindazonáltal a lejátszó felajánlja ezeknek a telepítési lehetőségét is. Mivel nincs stable verzió, mind csak béta konkrétan melyik verzió a legfrissebb és bugmentesebb egyben? Amire nekem kell, hogy Youtube videót is lehessen nézni a lejátszóról, valamint Synology NAS-ról néznék vele filmeket.
Köszi előre is a válaszodat!
-
sting2
addikt
DTS HD hangoknál mintha egy picit ki maradna a hang egy pillanatra, kb : 8-10 alkalommal egy film alatt.
A HDMI kábel csere nem segített, a Media Player-t még nem frissítettem.
Találkozott már valaki ehhez hasonló jelenséggel?
Remélem nem az AV processzora..[ Szerkesztve ]
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
törölt tag
válasz sting2 #14175 üzenetére
A médialejátszód procija a mai napig az egyik legjobb. Az más kérdés, hogy az Egreat milyen fw-t ír hozzá ... A kábelcserén kívül próbáltad a másik tippem, azaz ugyanazt a filmet nem MKV, hanem ISO/M2TS formában lejátszani? Számos médialejátszónak gondja van, ha a HD hang MKV konténerben található. Ezt tudni kéne annak is aki ilyen fájlt készít, s inkább hanyagolni az efféle munkát.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok!
Van olyan medialejátszó ami wifin keresztül átszívja a filmet és úgy játsza le? Vagy az lassú és akad?
Vagy olyan ami egyből saját magára tölt le pl torrentet és onnan menne a lejátszás? -
TCr
veterán
válasz bigdady #14180 üzenetére
Popcorn A210-em van, kábelen, wifi routeren.
Az N-es laptopom wifi-n csatlakozik az N-es routerhez.
720p-ig bezárólag rezzenéstelenül visz róla mindent, de a kisebb bitrátájú 1080p-k is gond nélkül mennek.A torrent is gond nélkül megy, de itt azért felhívnám a figyelmed arra, hogy a torrent file betöltéséhez minden médiajátékosnál kell egy "külső" eszköz (PC, laptop, tab, akármi...).
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Patice
Topikgazda
válasz bigdady #14180 üzenetére
720p-ig jó az n-es wifi. Innentől felfele akad, hálózattól függően a bitráta emelkedésével egyre jobban.
Torrentezős médialejátszókból is van pár, a letöltési/visszatöltési képességeket minden esetben a SoC egység számítási teljesítménye határozza meg. Alapvetően nem erre a feladatra vannak optimalizálva és több vagy nagy sebességű letöltés túlterhelheti ezeket az egychipes lejátszókat.
Sokat ne várj ettől a funkciótól, ill. erősebb, gyorsabb, nagyobb sebességen pörgő SoC esetén elketyeg, de lejátszás közben erősen ajánlott kikapcsolni a torrent klienst.
Esetleg optimalizálni lehet egy kicsit a dolgot pl. a routerben leszabályozni a médiajátékosnak osztott netet olyan szintre, amit még bír és így nem terhelődik túl, nem fagy ki. Ahogy olvastam itt a fórumon általában 1-2 MB/s-es sebességű letöltést bírnak ezek a gépek.
-
törölt tag
válasz sting2 #14177 üzenetére
A BDMV-vel nincs probléma, úgy lenne jó elvben. Úgy emlékeztem, hogy MKV fájlokkal vagy gondod. Mindegyik HD anyagodra jellemző az akadás? Ha igen, nem tudok mást mondani, mint múltkor. A lejátszót kell elvidd a filmekkel együtt egy HD képes haverhoz, hogy kiszűrjétek az esetleges erősítő/lejátszó hibát, ennél nem tudok egyszerűbb megoldást.
-
Dorian
félisten
válasz sting2 #14177 üzenetére
Én is csak ismételni tudok:
Maga a proci biztos nem hibás, max a driver.
Vagy a másik lehetőség, ha a lejátszó és az erősítő vmiért nem szereti egymást, van néha ilyen, "HDMI kézfogási problémának" hívják. Ki kell próbálni a lejátszót más erősítővel és fordítva.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
sting2
addikt
Regger és Dorian!
Igazatok van.
Nincs más hátra, a player-t kell górcső alá venni ezen a téren.Köszönöm a segítséget.
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
bigdady
nagyúr
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Patice #14186 üzenetére
Az a210 is tudta ezt, kb ez a proci tűréshatára.
De amikor full torrent megy( értsd töltés plusz seed aktívan) akkor a bd iso is szét tud akadni, akkor nem érdemes lépkedni mindenfeléEbben egy picivel erősebb a proci, kevésbé érzékeny az ilyenre, de nálam ezek az ajánlott beállítások.
-
Patice
Topikgazda
válasz Ed Parker #14189 üzenetére
Dune 301-el hamarosan kipróbálom én is a torrent részét.
Valahogy így képzelem el én is a Dune torrent képességeit. Beszabályzom sebességben és akkor lehet egy egyszerűbb mkv-t nézve mellette akár futhat is a kliens.
Meglátom, hogy mennyire konfigurálható majd a "Schedule"
-
Topanka
aktív tag
Megpróbálom gyorsan leírni amit akarok, mert mennem kell dolgozni, így a válaszokat késő este bírom lereagálni.
A Platma tv topikban már leírtam, egy héttel ezelőtt mág gondolni sem gondoltam ilyenre, hogy média lejátszó.
Most, hogy tv-t szeretnék venni, szét sem tudom választani őket.
Ezért a tv-vel kezdem:
Pana 50ST50 vs. Samu PS60E530 vagy Samu PS60E550
50" + minőségibb kép vs. 60" de nem olyan minőségű, mint a Pana (3D, vagy nem 3D)Ezekhez, a Dune HD Duo (Sigma Designs 8642-8643) 92 039 Ft, vagy Dune HD Smart D1 (Sigma Designs 8642-8643) 67 900 Ft és még ott a lehetőség a többi beépíthető modulra, néztem ki: HDMI 1.3 nics BD 3D, és visszacsatolás.
De ha már 3D a TV akkor mi van? 3D-t nézve, rájöttem csak BD 3D minőséget érdemes nézni, az még élvezhető.
Itt jött szóba nálam az ASUS O!Play BDS-700 57 000 Ft. HDMI 1.4 a képnek a tv-hz, míg HDMI 1.3 a hangnak az erősítőhöz.
De erről senki nem tud semmit.A fórumtársak között fellelhető matteo_szg testvérünk, aki az ASUS.hu-nál dolgozik.
Itt van a prohardver, és tesztelő brigádja.
És a pénz, az üzlet.
Van olyan jó az ASUS O!Play BDS-700 hogy az ASUS adna egyet tesztelésre a prohardvernek? Mert ha van olyan jó, sok el fog belőle kelni''!!!Vagy elég rossz hozzá, hogy ne merje kiadni egy kis tesztelésre? Így nemigen lesz kelendő.
1. Hangminőség?
2. Képminőség?
3. Magyar nyelvű menű?
4. 1080p 24p?
stb.
Ez egy kicsit provokatív, de annak is szántam.
Remélem, határokon belül.
Üdv -
vlevi
nagyúr
válasz erdoke #14089 üzenetére
"Persze lehet, hogy egy átlagos LCD TV-n eleve annyira mosott a mozgás, hogy kevésbé feltűnő, de egy félnormális plazmán már elég szembetűnő."
Ez a veszély engem nem fenyeget, mert én meg a plazma vibrálását tartom elviselhetetlennek.De ez a 23.976-24.000 probléma most egy kicsit elbizonytalanított. Mostmár csak megvárom, és addíg halogatom a vásárlást, míg az Egreat, Himedia (illetve az összes 1186-os Realtek chipes) lejátszókban tisztázódik ez a probléma. Vagy úgy, hogy fw frissítéssel rendbejön, vagy úgy, hogy kiderül, hogy hardveresen nem tudja.
-
vlevi
nagyúr
válasz bluemirage #14139 üzenetére
"Mivel itt a fórumon sokaknak van R6S (is), így valakit majd megkérek, hogy egy megadott t.r.nt linkről letöltött .ts-t tesztelje le nekem."
Nemár! Egy .ts-t nem bír lejátszani? Marhagáz lenne! Nyamvadt Samu tévé tudja. Volt 1-2 Bluray ISO, amit kicsomagoltam, és a benne lévő .ts fileokat gond nélkül tudtam nézegetni, hangsávot váltani, satöbbi. Pedig az csak egy tévé, nem lejátszó.Amúgy itt vannak .ts fileok : [link]
-
Locutus
veterán
Röhejes ez az egész kérdéskör a 23.976fpsel... Én pana plazmán nézem 24fps-el, és semmi gond. Mondjuk én a filmet nézem, és nem hibakeresési céllal bámulok 10 centiről meg stopperezek, dehát kinek mi.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
törölt tag
válasz Topanka #14191 üzenetére
Nálam már járt ASUS BDS700-as lejátszó... Teljes 12 órán keresztül és már vittem is vissza, pultot döngetve követelve az árát... Azt hiszem ezzel mindent leírtam, de egye fene lehet kicsit részletesebben is:
Előjárójában annyit hogy pár héttel korábban én is hasonló cipőben jártam mint Te, egyedül a TV volt biztos (ST50), de a médialejátszó nem. Nem vagyok vájtfülű hardcore HiFi-rajongó, úgyhogy csak az alapfunkcionalitás vezérelt és az, hogy minél kevesebb eszközöm, távirányítóm fogja a port. Jó minőségű BD lejátszást, akadásmentes 1080p-s anyagokat és hálózati lehetőségeket kerestem. Éppen kapóra jött az ASUS (akkor linkelt be ide valaki egy tesztet) és mivel fele annyiba került mint a másik megoldás (Dune HD Max) belevágtam.
2 nap alatt megjött az Exrém Digitaltól (nem akartam névtelen cégtől, hátha lesz vele valami gebasz, áldom is az eszem ezért).
Az alapkonfigurálás simán megvolt, beállításai egyértelműek. Wifi-n keresztül rögtön megtalálta a hálózatot, bár elég vicces, hogy a hálózati jelszó beírásánál csak csillagokat látsz, ha melléütöttél akkor kezdheted az egészet újra. Ha már volt hálózat, gyorsan frissítettem is a firmware-t. Ennek a letöltése nem volt kimondottan gyors, de ezt fogjuk a hálózatra. Az már viszont a lejátszón múlott, hogy a letöltés után több mint 10 percig vacakolt...
Jöhet a teszt! "Házi" Blu-ray-t remekül olvas, a hangok is szuperek, ide nekem a Star Wars-t! A képminőség okés, 24p okés, a hangokat minden formátumban jól átengedi, zaj tényleg nincs. Egész jó a cucc lesz ez...
Aztán később belefagy egy FLAC-ba és már ráncosodik is a homlokom... Később alig-alig találok olyan 1080p-s mkv-t (8G) amit hajlandó lenne egyáltalán megnyitni, sőt van olyan 720p-s anyag aminek akadozik a lejátszása! A 720-as cuccok zöme azért jól megy, de röhej, hogy az ezer éves ASUS R3-asom is ugyanezt tudja negyed áron. BD25-BD50-et már meg sem próbáltam, fentiek alapján minek...
A következő pofont a feliratok adták, amiknek ugyan lehet a pozícióját és a méretét is állítani, csak épp a magyar alapmenü ellenére sincsenek ékezetes karakterek, bárhová is állítsam a kódolást. R3 kisujjból kirázza.
Ezek után már nem mentem bele mélyebben a DLNA funkciókba (pedig létezik, a filmet el is kezdte játszani, de a gyöngébb wifi miatt, néha akadt) de hiába is szeretnéd akkor átmásolni a hálózaton keresztül a filmet, nem lehet... Az R3-meg tudja...
Egyszóval nálam leszerepelt a kegyere, legalábbis ezzel a firmware-rel biztosan pedig azt hiszem messze elmaradnak az elvárásaim az itteni fórumozókkal nagy többségével szemben.
Úgyhogy szépen visszavittem, ma meg elballagtam egy Dune HD Max-ért, remélem abban nem kell csalódnom...
-
BBéci
legenda
válasz #75912448 #14183 üzenetére
Nemrég kipróbáltam, a TV-301 DTS hangja is körülbelül percenként egyszer megakad.
(#14198) erdoke
Hagyd, reménytelen![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest