Új hozzászólás Aktív témák

  • mgrincs

    tag

    válasz nothin #6761 üzenetére

    Hello,

    valóban, ebben az esetben nem túlzottan számít, az mc-nek aztán teljesen mindegy.

    Általánosságban azt mondanám, akinek nincsen extra dolga ezzel a router-el, az kevésbé tudja kihasználni. De két példa, amikkel találkoztam, akiknek csináltam bővítést:
    - Slimserver futtatása - a visszajelzés alapján sokkal simábban, gyorsabban megy, egyszer sem akadt meg, nem swap-el a tulaj szerint.
    - A másik példánál a bővített router-t egy a DARPANET-eshez hasonló automata, önjáró robotos versenyhez hasonló, magyar versenyen használják fel, itt az OpenWrt-n futó "mesterséges inteligencia" és a kamera képét feldolgozó program profitál a többletből.

    És igen ez két eléggé kirívó példa, de lehet olyan felhasználás, ahol jól jön a többlet memória.
    Nem mondom, hogy mindenki ki fogja használni, de nem is kötelező. :N
    Nekem személy szerint célom egy a lehető legkisebb LAMP szerver összehozása, kimondottan tanulási célzattal, és mivel nem akartam egy komplett gépet áldozni erre, a router bővítése járható útnak tűnik. Itt valószínűleg a MySQL fogja szeretni a memóriát. Persze nem 3 db 20 soros táblára gondoltam.
    Végül a memória bővítés összege kb. Páka 1500Ft+folyasztószer 2500Ft+chipek ~4000Ft(8db)+Wood fém 1300Ft=~2500Ft/db. Ennyiből valószínűleg egy pentium 1-et nem tudnék beszerezni, plusz a mérete/fogyasztása is kicsit más lenne. :K
    Persze a teljesítménye is.

    Ecaddict: köszönet a kimerítő válaszért a Te oldaladról is.

    Szóval egyáltalán nem kötelező, aki viszont ezt érzi a szűk keresztmetszetnek, viszonylag egyszerűen segíthet a baján.

    http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8

Új hozzászólás Aktív témák