Új hozzászólás Aktív témák

  • Megvettem és szüleimnél letelepítettem az Asus RT-N66U-t plusz USB-N66 adaptert. Mivel nem nálam van, ezért nem tudok hosszabb tapasztalatokról beszámolni, csak amit a telepítés és kis tesztelgetés során tapasztaltam.

    Rögtön sikerült egy kellemetlen élménnyel nyitnom, a hozzáadott kis lábakra tettem a routert, és miközben igazgattam a kábeleket leesett a magasból a földre. Az eszköz maga puhára esett (kábeldzsungelre), viszont két kis antenna szétesett. Először azt hittem eltörtek, de aztán rájöttem, hogy csak kiugrott két kis pöcök, ami mentén lehet dönteni az antennát. Visszapattintottam, és működött. Viszont az állványról leszedtem, és inkább fektetve tettem le, úgy sokkal stabilabb, meg gumilábakon áll.

    A menüje szerintem egy kicsit bonyolult. Elég sokáig kellett szöszmötölnöm, mire megtaláltam a port forward-ot, MAC alapján az IP hozzárendelést, illetve a remote management engedélyezést. De egyébként nagyon tetszetős a felülete.

    A wifi sebesség, na az odaver. 200 m2-es a ház, és a legelső szobában van a cucc. Még a leghátsó szobában is 20-30 mbittel megy a wifi laptopról (2.4 GHz), tehát a 25 mbites UPC-t nagyjából ki lehet használni teljesen. Az okostelefon is működőképes még a legtávolabbi pontban is. A korábbi router esetén ez nem volt igaz (TP-Link 741ND), ezért ott repeatert kellett használnom. Most már arra sincs szükség, eltávolítottam.

    Az egy szobával arrébb lévő asztali gép pedig 5GHz-en csatlakozik a routerre, hát mit mondjak, kb. 150-200 mbittel hasít. Ehhez használtam fel természetesen az USB-N66-os adaptert.

    Első körben teljesen elégedett vagyok a cuccal!

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák