Új hozzászólás Aktív témák

  • PandaMonium

    őstag

    válasz Kamfor #1095 üzenetére

    Helló.
    Ez a custom firmware javasolt a routerhez.
    A feltelepítéséhez csak annyit kell tenned, hogy "Last built firmware for RT-N56U" linkre, onnan pedig kiválasztod a neked megfelelő '.trx' kiterjesztésű fájlt. Négy fajta van: aria, base, dlna és trmd.
    A hozzájuk tartozó text file-okban részletesen le van írva, hogy melyikben milyen funkciók elérhetők.
    Ha média streamelésre és torrentezésre is akarod használni a routert akkor a 'dlna' -t tudom javasolni, ebben benne vannak a minidlna (média szerver funkciókhoz kell), és a transmission (torrent kliens) csomagok.
    A transmission web control csomagot viszont nem tartalmazza (a többi amiben pedig benne van a web control abból meg a minidlna hiányzik... :U ) de igazából a nélkül is van webről elérhető transmission interfész alapból, szóval nem tudom, hogy ez a web control mit takar.

    A firmware-t ugyan úgy kell feltelepíteni mint a gyáriakat, a router interfészén betallózod, katt az install-ra és 1-2 perc alatt fel is rakja.
    Ha készen vagy akkor az "Advanced settings" fül alatt az "USB applications" menüben tudod bekapcsolni és konfigurálni a média szervert, Transmission-t, stb. A HDD-n csinálj egy "transmission" nevű könyvtárat, mert ha ez nem létezik akkor hibát fog dobni a Transmission indításkor.
    Ha beállítottál mindent katt az Apply-ra, majd javaslom, hogy indítsd újra a routert (az interfészben felül található kapcsoló gombocskával).

    Ja és ne felejts el beállítani jelszót mind a 2.4GHz-es mind az 5GHz -es wifire mert ebben a firmware-ban alapból jelszó nélkül megy a wifi. :U

    Ha esetleg nem akar sikerülni vagy gond van írj bátran, segítünk. :R

    What I cannot create, I do not understand

Új hozzászólás Aktív témák