Új hozzászólás Aktív témák

  • ArthurShelby

    addikt

    Ma este vacsi után tv-n akartunk nézni képeket mobilról, chromecast-on keresztül (google home alkalmazás tökéletesen szokott működni). Viszont valamiért nem működöt, kutattam, kiderült hogy a belső hálózat tropa, és nincs net.
    Modemet átdugva egy laptopra jó volt a net, így tudtam, hogy routerrel van gond (és besz**tam, mert pont múltkor halt be valakinek a wan port). Újraindítás után sem volt jó (isp probémát mondott), így kihúztam a tápot, vártam pár percet, majd visszadugtam. Utána sem lett jó. Kihúztam a lan kábeleket (3db) is, és jó lett. Visszadugtam, megint nem jó. Kiderült, hogy a desktophoz menő kábel nem kóser neki. Hagytam, nem foglalkoztam akkor vele, sietni kell rám várnak. Erre a tv (sony w809c, androidos) nem érzékelte a kábelt. Ok, tv újraindítás, megjavult. Minden telefon látta a home alkalmazásban a tv-t, csak az nem, amiről eredetileg a képeket akartuk volna nézni, sebaj, addig egy másik mobilról néztek képeket. Aztán közben rájöttem, hogy annál a mobilnál azért nem működött, mert az okos anno megadta a telefonnak a vendég wifi jelszavát is, és arra csatlakozott fel akkor épp a telefon. :W Átállítva nyilván működött utána.

    Később mikor visszadugtam az utolsó kábelt, rá kb 3 percre egy ideig korlátozott lett a hálózat, aztán megjavult.
    Tényleg földre tudja kényszeríteni egy gép az egész hálózatot? Azóta azon víruskerestem, de persze semmit sem találtam. Vagy a kábellel, alaplapi ethernet csatlakozóval nem volt valami rendben?
    Holnap fw reset és frissítés lesz a menetrend.

    [ Szerkesztve ]

    A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Új hozzászólás Aktív témák