Új hozzászólás Aktív témák

  • gabro0

    őstag

    válasz nyimsolt #9595 üzenetére

    Szia!

    Igen, jelerősségben érezhetően kevesebbet. Kis csalódás, de ez van.

    Az N18U-t minimumra vett adóteljesítményen használtam évekig és mindenhol a lakásban (~50 m², tégla) -50 dBm jelerősség megvolt 100+ Mbit/s linksebességgel 20MHz-en 2x2-es rádióval (144 Mbit/s a max, ebben a konfigurációban). Ehhez képest az AX58U -60 dBm körül tud azonos környezetben közepesre vett adásteljesítménnyel...

    Egy másik 1x1 rádiós low-end tablet közepesre vett teljesítmény mellett is gyengélkedik az AX58U-val (értsd: 4-es osztású WiFi státuszjelzőn 1-2 csík van, -67 dBm környékén), holott az RT-N18U-ra emlékeim szerint szinte maximális jelerősség mellett mindig maximális linksebességet hozott (65 Mbit/s).

    Egy másik helyiségben maxra tekerve mindkét routert is próbáltam, az eredmények ott is hasonlóak voltak (N-es kapcsolattal) -10 dBm-el az RT-N18U javára. A linksebességre nem emlékszem, de az RT-N18U valamivel stabilabb volt.

    AX-es kliensek ezen valószínűleg segítenének, de sajnos ezt egyelőre nem tudom tesztelni. Még :)

    Szerintem vedd meg online és ha nem felel meg az elvárásaidnak, küldd vissza. Ez nem telefon, hogyha lesz rajta egy karc, akkor egyből értékcsökkent termék.

Új hozzászólás Aktív témák