Új hozzászólás Aktív témák

  • tomiivagyok

    aktív tag

    válasz Jim74 #12726 üzenetére

    Köszönöm a gyors választ! Minden vili, egy kivétellel: a negyedik választ.

    Helyzet az, hogy a "fő" felhasználási hely igazából az emelet lenne, viszont vannak holtpontok lent is, ahol nem lehet rendesen fogni a wifit, ezért gondoltam arra, hogy lentre is kellene egy (ilyen pl. a wc illetve a konyha). Ezek a holtpontok pont a lakás másik oldalán vannak.

    Csináltam egy gyors rajzot, hogy lehessen látni, hogy miről beszélek. Az X a router helye, a zöld kör az az, ahol maxos erősség van, és utána radikálisan romlik az erősség.

    Tehát jól lehet látni azt, hogy a router alatti helyeken tökéletesen lehet fogni a jelet, amíg a másik oldalán a lakásnak már nem (az lenne a konyha a földszinten, az emeleten pedig az én szobám, ill. öcsém szobája).
    A legnagyobb probléma az, hogy a kábelezés egyáltalán nem megoldható (a DIGI csak random bekötötte valahova a saját routerjüket, minket meg se kérdeztek lol), mint ahogy az sem, hogy lentre elvezessünk egy kábelt.

    Viszont, a számítógépembe kábelen keresztül jön a net, és nyilván simán megoldható az, hogy akkor a másik router az én szobámban legyen, így oda jöhetne éppen kábelen, és a második routerből pedig kábelen keresztül a gépembe - a kérdés az, hogy így vajon lentre meddig fog elérni, ill. mennyire nem.

    Téglaház amúgy, nem tudom, hogy ez mennyire befolyásoló tényező.

    (Bocsánat a hosszú kommentért. :D)

Új hozzászólás Aktív témák