Új hozzászólás Aktív témák

  • cs.zs.

    addikt

    válasz tpeter77 #36095 üzenetére

    Akinek hosszú akkus üzemidő kell, az Ryzen 5000 szériából válasszon, esetleg Ryzen-6000.
    Intel 12.gen nagyon jó, vélhetően a 13.gen is. Erősek, és ha kell akkor takarékosak is, de nem tudnak olyan takarékosak lenni, mint a Ryzen 5000. Cserébe sokkal erősebbek, de ugyanakkor qrva drágák is. (!!)
    El tudod dönteni, hogy a +fps kell, vagy a +percek, (ha a repülőn filmet nézel).
    A kettő nem üti egymást, mert vagy játszol és közben kanócon lógsz, vagy nincs konnektor, ezért filmet nézel/böngészel. Mi a gyakoribb neked?

    i3-6.gen 17 watton feleakkora teljesítményt sem tud nyújtani, mint Ryzen5-5625 15watton, és utóbbi még kevesebb kaját is kér. 5625u helyett simán írhatunk i3-12..P-t is, ami 28watt is tud lenni ha kell, de nem biztos hogy többet fog enni a régi i-..6-tól.
    A fejlődés nem áll le, az újak jobbak, házon belül is.

    Intel 11.gen átlagos felhasználásra hibátlan, a hétköznapokhoz elegendő energiája van, de ha akkuról megy, nem tud takarékos lenni. Ryzen 5000-hez illik hasonlítani. AMD ugyanazt tudja, vagy kicsivel többet, akkuról viszont AMD 2x akkora üzemidőt produkál.

    Intel 12.gen kb egy évjárat a Ryzen 6000 szériákkal. AMD is tovább erősödött, Intel viszont nagyobbat lépett, sokkal erősebb lett. Takarékosságban még mindig AMD a jobb.
    Megint jön a kérdés, mi a fontosabb? Kanócon lógva +fps, vagy akkus módban +percek?

    Intel 13.gen és AMD 7000 szériából majd kb fél év múlva lesz igazi tapasztalatunk.

    :R

    ...itt kérem mindenki!

Új hozzászólás Aktív témák