Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz attilav2 #8042 üzenetére

    Az OpenRC-vel nekem vegyesek a tapasztalataim. Gentoo alatt bejött, Artix alatt hagyott kívánni valót maga után, de azért használható volt.

    Amúgy isten hozott a minimalistább WM-ek világában. Igen itt minden kényelmi funkcióért küzdeni kell. De csak először, amíg meg nem érted mi kell hozzá, meg el nem mented azt a néhány .xml meg .conf fájlt a home-ból, .config mappából, utána elég csak azokat visszahúzni minden gépen, minden újratelepítésnél és meg fogod látni hogy így a fájlokat visszamásolva az egész sokkal gyorsabban újra bekonfigurálható, újra belakható, sokkal részletesebben testre szabhatóbb, mint a KDE valaha is volt/lesz, nem kell egyenként minden grafikus szarban hatodik fül eldugott menüjének akármijére kattintgatni végig, mire minden be lesz állítva. Az már csak hab a tortán, hogy mennyivel gyorsabb vele a gép, szemének alig hisz az ember, hogy a grafikus felület milyen gyorsan bevillan.

    Azzal is egyetértek, hogy az Artix dokumentációja elég gyér, bár ők ezt úgy gondolják, ha valamit nem találsz benne, akkor az Arch Wikit olvassad. De a Gentoo Wiki is hasznos, meg tapasztalatom szerint a Debian Wiki is, utóbbi főleg a Wi-Fi driverek kinyomozásához, de vannak még benne egyéb jó dolgok, amik a többi Wiki-ben nincsenek benne.

Új hozzászólás Aktív témák