Új hozzászólás Aktív témák

  • L3zl13

    nagyúr

    Az A+ jelenlegi kínálatáról kinek mi a véleménye?
    Kicsit meglepődtem a hirtelen váltáson, egyik nap még újra kezdték a YuYu-t, meg 101-jére ismételték valamelyik Captain Tsubasa részt, másnap meg tiszta új sorozatok.

    Meglepődtem azon is, hogy átálltak feliratra legtöbb sorozatnál. Engem mondjuk abszolúte nem zavar. Sőt.

    Cubix - Na, ez kimaradhatott volna. Full CG-s tömény ótvarság. [Hányós szmájlit képzeld ide.] Na jó, kissebb gyerekeknek jó lehet... Ezt bezzeg szinkronizálták. Még a főcímdalt is magyarosították. (Kár volt...)

    Humanoid Kikkaider - Egy átlagos robotos akció anime lehetne, de azért van benne pár érdekesség. Hogy pozitívum, vagy sem azt ki-ki döntse el maga. Egyik, a robot/ karakterdizájn. Régi, 80-as évek beli animékre emlékeztet, bár maga a sorozat 2000-es.
    Érdekes hangulatot eredményez. A Metropolis volt még hasonló.
    Másik a tapasztalt animenézők által megszokott klasszikus gyerekmese történet párhuzamba állítása a történettel, de nem igazán gyerekeknek való módon, és kb 5 percenként errea a párhuzamra hivatkozni.
    Lásd pl Jin Roh vs Piroska. Jelen esetben a Pinokkiót szedték elő. A humanoid, intelligens, érző robot aki sem az emberek, sem az ellenséges robotok között nem lehet otthon vs az emberré válásra vágyó bábú közti párhuzam elég egyértelmű.
    Kicsit komolyabb műfaj, mint azt eddig megszokhattuk az A+-on. A korábbi sorozatok maximum a végkifejlet felé mentek át komolyabb mélységekbe.

    Hakaima Sadamitsu - Na itt viszont semmi komolyra ne számítsunk. Egy verekedős iskolás srác és bandája belekeverednek egy intergalaktikus rendőrségi akcióba. Megtudják, hogy több millió földönkívüli szökevény érkezett a földre, hogy bajt keverjen. Miután a földönkívüli robotrendőr megsérül, a főhős, Sadamitsu kénytelen saját kezébe venni a dolgot. Mindez a szokásos animés iskolai jelenetekkel és humorral.
    Nagy epikus történetre ne számítsunk, de kikapcsolódásként nekem ez jött be legjobban az új sorozatok közül.

    Arc the Lad - Hát erről nem igazán tudom mit mondjak. Az azonos című PS játékok alapján készült. A játékot nem játszottam, de ha minden igaz klasszikus animés RPG, mint pl a Final Fantasy, vagy a Crono Trigger. Főszereplője Arc, aki ugye a szokásokhoz híven megmenti a világot valamilyen fenyegető veszélytől.
    Ettől a sorozat még lehetne jó, és rossz is, bár én még nem láttam igazán jól sikerült, játék alapján készült animét. (Na jó Star Ocean EX...:DDD)
    Mégis pont ez volt az a momentum, amiért fogtam a sorozatot, és elraktam valami poros sarokba, és azóta sem szedtem elő. Merthogy ez sorozat (amennyit láttam belőle, és amennyit a játékról tudok) csak az Arc the Lad játék világában játszódik, de más a történet. És ugye ki lehet az Arc the Lad (Arc a kölyök) című anime főszereplője? Igen, jól gondoltátok. Elk! Nem elírás! Arc is szerepel benne néha, bár eleinte meglehetősen ellenséges a viszonyuk. (Gondolom ez később megváltozik.) No, nekem itt lett elegem annó, és most sem követem túl nagy figyelemmel az epizódokoat.

    Read or Die - Mintha erről már írt volna valaki... :F Elég vicces sorozat egy 3 tagú csapatról, akik papírmesterek. Különleges képességük révén fantasztikus dolgokat tudnak csinálni a papírral. Ezt felhasználva különböző veszélyes küldetéseket vállalnak el, rendszerint ritka könyveket kell meg- vagy visszaszerezniük. A küldetések között azonban meglehetősen érdekes figurák. A sorozatban váltakoznak az akciódús epizódok/jelenetek, és a vicces hétköznapi események.

    Spiral - Szokásos gyerek/szuperdetektív sztori. Hasonló a Detective Conan-hoz, annál kissé komorabb hangvételű, és nem annyira elnyújtott ''Monster of the Day'' jellegű. A háttérben húzódó titokról még nem sok derült ki, és engem annyira nem nyűgözött le, de azért nem rossz. Kivárom mi lesz belőle.

    Végül egy sorozat, ami még nem kezdődött el, de már reklámozzák.
    Gravitation - Ez az a sorozat, amitől eléggé tartok, hogy rosszul sülhet el az A+ számára.
    A műfajával van baj... Shounen-ai... Ha valaki nem vágja ezeket a kategóriákat. Fiúk közti szerelemről szóló film. :U
    Sokan dicsérték ezt a sorozatot pár évvel ezelőtt. Főleg lányok. :DDD De azért fiúk is pozitívan nyilatkoztak róla, ha képesek voltak nyíltan kezelni a témát. Tehát akár ajánlott is lehet. A gond az, hogy a magyarországi rajzfilmhisztériát tekintve (amikor megvádolták Spongyabobot, hogy homokos, és be akarták tiltani... :Y) attól tartok még nem készültünk fel erre. Azért itt nem egy művészfilmről van szó, hanem egy szórakoztató sorozatról fiataloknak. Remélem tévedek, de attól félek valami túlbuzgó szülői szervezet ráveti magát a sorozatra, és ezen keresztül az egész A+ csatorna és a magyarországi anime kultúra súlyos csorbát szenvedhet... :U

    Aki hülye, haljon meg!

Új hozzászólás Aktív témák