-
IT café
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEPESZ66
veterán
Ez a program alkalmas-e a proximity senzor ki-be kapcsolására?
https://play.google.com/store/apps/details?id=novum.inceptum.proximity -
törölt tag
Van egy galaxy s advance, jb-vel. Hogy lehet rajta kikapcsolni a roamingot? Közel vagyunk melóban a határhoz, és mindig eldobja a honos hálózatot az erősebb roaming miatt...
-
törölt tag
válasz GEPESZ66 #8502 üzenetére
Én nem tartom elképzelhetetlennek a szoftveres kikapcsolást, vagy a működőképesség megakadályozását. Bár még nem csináltam ilyet. Találtam egy Hardware Disabler nevű programot, ami úgy működik, hogy megkeresi a driver -t és kiiktatja. Sajnos, a program elég régi, nem tudom, hogy az újabb rendszereken működik -e. Itt van hozzá némi instrukció, de csak saját felelősségre! :
"Instructions
1. Open the "Market" icon on your device to take you to the Android Market. Search for a program called "Hardware Disabler" and download the free version onto your device.
2. Install the downloaded program and now search the Android Market again for "Android Sensor Box." Download the free version and install.
3. Open the "Android Sensor Box" program to find out the name of the driver which powers the proximity sensor. Once you have located it, you can close the program.
4. Open "Hardware Disabler." Check the box next to the name of the driver which powers the proximity server to disable it. Reboot your phone to make sure the process is completed."[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #33253120 #8510 üzenetére
A típust nem ismerem, de elvileg beállítások - hálózati beállítások - egyéb beállítások - mobilszolgáltatók. Indítasz egy keresést és amikor kiadja az eredményt, akkor ráböksz a szolgáltatódra. Ezzel kikapcsolod az automatikus módot, így nem fog átállni más hálózatra.
-
törölt tag
Nekem is lenne egy kérdésem. Nyafog a teló, hogy kevés a hely. TiBi szerint a legnagyobb foglaló a médiatároló. Az alkalmazáskezelő szerint 180MB -os az adatmennyiség. Milyen adatok ezek, mi a tároló elérési útja és mi történik, ha törlöm az alkalmazás adatait?
-
air
nagyúr
válasz ktmriki #8509 üzenetére
Root még talán. CWM-re kicsi az esély. CyanogenMod egy MyAudio-ra? Totál esélytelen.
A gyártó oldalán nézd meg a fórumot, hátha ott találsz valami utalást a rootra!
MyAudiók kusztomizálása nem igazán elterjedt dolog.Szerk:
Most nézem, hogy a myaudio oldalán nincs is fórum.
Ennél talán még egy Concorde, vagy Prestigio is jobb választás lett volna.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
törölt tag
Azzal kezdtem, bár erősen ódzkodom az ilyen automatikus tisztogatástól. Talált 1.09GB Gallery Thumbnail -t. De ha rányomok, akkor nem részletezi az elérési utakat, csak a törlést ajánlja fel. Mivel az 1.09GB nincs arányban a Galéria alkalmazás 180MB -os adatmennyiségével, ezért nem mertem rányomni a törlésre, nehogy eltüntessen valódi médiaállományt.
-
LonGleY
veterán
válasz szili.tamas1 #8517 üzenetére
Viszont a régi képekét nem generálja újra, ahogy a Dropbox thumbok is gyakorlatilag szemetek.
-
törölt tag
válasz szili.tamas1 #8517 üzenetére
Az nem lenne baj, mert sejtem, hogy mi a bibi. Kipróbáltam, hogy bírja -e a Poweramp a komolyabb terhelést. Becsatoltam a NAS -t CIFS csatolással. Ekkor minden alkalmazás helyi médiaként látja a tárat. Én meg ráeresztettem a Powerampot a music mappára, amiben van kb. 22ezer zeneszám. Gondolom, az ezekhez tartozó albumborítóktól és egyebektől lett tele thumbnailekkel. Ha csatolás nélkül újraindítom a gelériát, akkor ezek már nem képződnek újra. Csak szeretném leellenőrizni, hogy valóben így van -e, ehhez viszont kellenének az elérési utak.
-
7Sony7
addikt
válasz #79335424 #8516 üzenetére
Szerintem csinálj mentést pc-re a képeidről, és egyebekről, aztán engedd, hogy törölje. A Nejem telóján 6-800Mb galéria szemét gyűlik fel pár hét alatt, pedig nem is használja a galériát. Viszont ez együtt van a kamerával, gondolom ezért lehet. (Nincs root a gari miatt)
Az enyém rootolt, én rom cserekor azzal kezdem, hogy fagyasztom a galériát. (helyette quickpic van) Igaz, ekkor nem megy a gyári kamera app sem, de teszek fel másikat. Kicsit durva már, hogy mit csinál az a Galéria.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Olyan problemam lenne, hogy most vettunk egy S3 mini keszuleket, par napig nem volt semmi baom vele, most pediga kozelseg szenzor ki-be kapcsolgatja a kepernyot.
A szindroma az, hogy ha 304 cm-nel kozelebb teszem a kezem, kikapcsolja a kepernyot, akarhol vagyok, ha elveszem a kezem, akkor visszakapcsolja.
Ez mukodik akkor is, ha a kepernyo kikapcsolt mondjuk inaktivitas miatt, akkor ha elhuzom a telo felett a kezem, akkor bekapcsolja a kepernyot, termeszetesen ki kell oldanom.De ez hogy ott matatok, es ki-be kapcsolgat, ez nem meno.
Jo volt, de most valami softvare bug vagy beallitasi hiba lesz.
Mit javasoltok?
Koszi!
-
törölt tag
válasz jonnyjoker01 #8522 üzenetére
A példában nem felfelé, hanem lefelé módosítás van. De ez az egész nem olyan egyszerű, hogy egy értéket átírunk egy fájlban és máris húztunk a procin. A processzormagok frekvenciája terheléstől függően, több lépcsőben változik, ráadásul magonként, vagy magpáronként külön. A frekvencialépcsőkhöz pedig különböző feszültségértékek tartoznak. Hasonló a helyzet a GPU -nál. Többnyire ennek van egy gyári beállítása és passz. De ezekből a lépcsőkből és értékekből különböző egységeket is össze lehet állítani, amik változtathatók a felhasználói igénytől függően. Ezek a governorok és akár alkalmazásból aktiválhatók. Pl. ha az akkuidő a szempont, akkor a "powersave" governort kell aktiválni és mondjuk a "performance" -ot a játékhoz. Természetesen ehhez megfelelő kernel kell.
-
air
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #8525 üzenetére
A kernel bináris. Ha van forrásod, akkor módosíthatod, majd újra le kell fordítani.
-
b4zsi-
őstag
Sziasztok!
Kezdő androidos tablet frlhasználóként érdekelne, hogy pl. Az LG G Padon a szoftveres gombokat ellehetne tüntetni root nélkül? Az LG a G Flexben mrgoldotta a problémát a beállításokon belül egy szoftveres gombok eltüntetése opcióval, de nem tudok ez tablet/tabletek esetén nem sikerült megtalálnom. Előre is köszönöm. Még annyit, hogy olvastam root-root között is vannak különbségek mert más eljárással végezhető el. -
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Mitõl lehet az, hogy a Superuser automatikusan megtagadja a kéréseket? A preferencesben Allow-ra van állítva és advanced prompt van még bekapcsolva.
Üdv. Johnny
-
air
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #8529 üzenetére
Használj inkább SuperSU-t!
-
tomy86
addikt
Ha jól emlékszem a beállításoknál az első menüpont a biztonságnál "rendszergazdai jog" és ott van négy almenü. A legelső az, hogy letiltva. Nem az van beállítva, mondjuk "alkalmazások" helyett? Mert akkor az automatikus válasznál hiába van engedélyezve.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az attól is függ, hogy melyik Superuser. Azt mondják, hogy a ChainSDD -s Superuser az ICS előtti verziókra jó, az újabbakra SuperSu kell. Ha viszont a Koushik Dutta (CWM) -féle Superuser -ed van, akkor annak működnie kéne. Nálam legalábbis működik. Nem én telepítettem, a ROM -ban volt. Én eddig csak SuperSu -t telepítettem, azzal sem volt semmi gond.
-
7Sony7
addikt
Sziasztok! Van két rom ugyanarra a telóra. Az egyikben %os akku kijelzés van. Ebből át lehet tenni a másikba ezt?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
törölt tag
válasz jonnyjoker01 #8535 üzenetére
Valami beállítási anomália lesz ott. Nálam teljesen automatikusan megy. Be van állítva állandó engedélyezésre és annyi. Most nem az a droid van nálam, de ha oda kerülök, akkor átnyálazhatom a beállításokat, hátha találok benne olyat, ami nálad bekavarhat. Csereberélhetsz, csak vigyázz, nehogy összeakadjanak! Egyébként milyen Android verziód van?
-
jimmy5
aktív tag
Akkor ebben a dologba nem tud senki segíteni ???
"Sziasztok Mesterek !
Az alap gyári szoftver a 32 GB rom-ból kb 7-8 GB lecsíp.
23 GB van szabadon.
Rátolom a frissítést egyből 27 GB lesz szabadon.
Így egy kicsit szaggatósabban megy a cucc. Gondolom kevés neki a szabad terület.
Mennyi az ideális partició méret a 4.2.1-nek ?
Hogyan lehet a particiót változtatni ?Köszi a válaszokat ! "
Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
törölt tag
Bevallom, ezt már elsőre sem értettem. Én még soha nem láttam 32GB -os ROM -ot, Ha a partíciók méretére és kiosztására gondolsz, akkor ez SOC -onként különböző. Rockchip esetében a Flashtool -ban, a parameter fájl határozza meg, hogy melyik partíció, mekkora legyen. Ha jól tudom, akkor MTK -nál ez a scatter fájl. A többit nem ismerem. De azt kétlem, hogy emiatt bármi "szaggatna".
-
jimmy5
aktív tag
válasz #79335424 #8541 üzenetére
32gb háttértár ROM: Read-Only Memory
nem magára a szoftver rom-ra gondoltam.
MTK6589T prociazt szeretném megtudni hogyan tudok a partició méreten változtatni
szerintem sok neki az a 6-7 gbelőre is köszi
[ Szerkesztve ]
Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
törölt tag
Ez erős ellentmondás. A háttértár az, amit tárolásra használsz. Vagyis írhatsz rá. A read-only meg azt jelenti, hogy csak olvasható.
Miből gondolod, hogy az oprendszer működését hátrányosan befolyásolja, ha nagyobb tárhelyen van? Egyébként sztem alig van nagyobb partíción, mint amennyire szüksége van. Mondjuk 300MB az alaprendszer számára létrehozott partíció és kb. 20MB szabad. Ez a rom. -
törölt tag
válasz jonnyjoker01 #8545 üzenetére
Na és? Frissítéskor nálam is updateli a superusert. Ez a dolga. De ha a rom -mal együtt kerül fel, az a legtisztább. De biztos vagyok benne, hogy az is egyből frissíteni akar majd. Nálam megkérdezi, hogy normál módon akarom frissíteni, vagy CWM -ből. Nekem eddig mindíg sikeresen frissített normál módon.
[ Szerkesztve ]
-
jonnyjoker01
veterán
-
törölt tag
válasz jonnyjoker01 #8547 üzenetére
Ott más baj lesz. GB -del vettem az SGS2 -t. Azon teljesen jól működött az a Chain -féle Superuser. Viszont az nagyon nincs rendben, hogy ilyen lassan áll fel a rendszer.
-
w.miki
veterán
Memória kérdésem lenne nekem is.
Ha kevés memóriával (Defy 512MB) rendelkező telefonom van, hogyan tudnám elérni, hogy ne akadjon meg, ha sok programot telepítek. Amik közül sajnos sok el is indul magától, és fut a háttérben (GPlay szolgáltatások 20MB, Badoo 20MB, k9Mail 20MB, Térkép 2*9MB, MyDataManager 9MB, GSam Battery Monitor 9MB, SmartKeyboard 9MB, ClipboardContent 6MB, aCalendar 7MB... stb, stb..)
Ha sok minden fut teljesen lelassul a telefon, de ezen programok kényelméhez meg már hozzászoktam...
Van-e valamilyen optimális megoldás a problémámra?
Használjak valamilyen memórai killer-t, ami minden képernyő ki/be kapcsolásnál kitakarítja a memóriát?
Telepítsek külső SD-re programokat (Kingston 32GB, c10-es kártya), sőt swap partíciót is létrehozzak, és valamilyen programmal ott futtassam ezeket az alkalmazásokat?
Vagy van valamilyen más megoldás/ötlet?
(Greenify nem fut CM7 alatt, a CM11 meg még erősen bugos a Defy-n)[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- GTA V
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- LEGO klub
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Revolut
- Háztartási gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- PlayStation 4
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest